قاسمی درباره چگونگی واکنش ایران به نقض برجام از طرف ایالات متحده گفت: واکنش ما در مرحله نخست یک حرکت سیاسی و حقوقی خواهد بود و اگر درباره عهدشکنی‌های آمریکا به راهکار مشخصی نرسیم طبق بسته‌ای که داریم اقدامات خود را در زمینه‌های مختلف به پیش می‌بریم.

 به گزارش مشرق، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه ایران در کنفرانس خبری هفتگی خود به سوالات خبرنگار پاسخ داد.

با توجه به اقدام اخیر مجلس نمایندگان و سنای آمریکا در تمدید تحریم‌های 10 ساله علیه ایران، محور اصلی سوالات خبرنگاران و همچنین سخنان سخنگوی دستگاه دیپلماسی به این موضوع اختصاص یافت.

اوباما طبق تعهداتی که داشته باید تمدید تحریم‌ها را وتو می‌کرد

بهرام قاسمی در ابتدا با اشاره به این موضوع و در خصوص دیدار علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان با ارنست مونیز وزیر انرژی ایالات متحده در وین و اعلام اعتراض ایران به وی درباره مصوبه کنگره گفت: آقای صالحی با آقای مونیز دیدار داشته و مواضع ایران را اعلام کرده است.

وی افزود: آنچه که در‌ رفتار آمریکایی‌ها شاهد بودیم، خیلی هم غیرطبیعی نیست. کشوری که به عهد شکنی عادت داشته و ما البته تجربه‌های تلخی را با آمریکا در قبل از انقلاب و بعد از آن داشته‌ایم.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت: اینکه در دولت جدید آمریکا چه اتفاقی خواهد افتاد، من نمی‌خواهم که وضعیت آتی دولت آمریکا را پیش بینی کنم، ولی اینکه اوباما چه خواهد کرد، ایشان طی تعهداتی که داشته باید وتو می‌کرد.

برجام توافق بین دو طرف نیست

بهرام قاسمی همچنین گفت: آنچه که در کنگره اتفاق افتاد یک خلف وعده و خلاف در جهت توافقات قبلی بوده و قابل پذیرش نیست. برجام توافق بین دو طرف فقط نیست بلکه توافق با 1+5 است. استقبالی که جامعه جهانی از برجام داشته، موجب شده که برجام یک پشتوانه بین‌المللی داشته باشد. آمریکا نمی تواند به تنهایی در جهت مخالف حرکت کند و امیدوارم که جهت خود را تغییر دهد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره اجرای برجام از سوی ایران هم گفت: تا زمانی که دیگران پیشقدم نشوند ما تعهدات خود را نادیده نخواهیم گرفت. اگر آمریکا یا هر طرفی بخواهد خلاف برجام عمل کند، ما پیش بینی‌های لازم را برای همه موارد و شرایط انجام داده‌ایم و برای همه شرایط طرح داریم.

وی در  ادامه تاکید کرد: اجازه نخواهیم داد دیگران حق و حقوق ملت ایران را ضایع کنند.

قاسمی همچنین گفت: انتظار ما از اروپا و کشورهای 1+5 این است که به تعهدات خود در برجام عمل کنند، اما اگر تصور کنیم که می‌شود درباره اروپا یا هر کشوری تضمینی باشد که همیشه همراه شما باشند، اشتباه محض است. ما این توقع را داریم که سه کشور اروپایی در کنار ایران در این زمینه بایستند و اروپا بتواند‌ نقش تاریخی خود را ایفا کند.

چگونگی واکنش ایران به نقض برجام از طرف آمریکا

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در ادامه افزود: مذاکراتی را با طرف‌هایی از جمله چین داشته‌ایم، تاکید می‌کنم ما بر تعهدات خود استوار هستیم تا جایی که دیگران هم استوار باشند. اگر دیگران پایبند نباشند ما ابزارهایی از مجرای برجام و خارج از آن را خواهیم داشت. آنچه بصورت لایحه در مجلس مطرح شده جای بحث دارد و در صحن علنی مطرح خواهد شد و اگر تصویب شود به نهادهای اجرایی ابلاغ خواهد شد.

قاسمی درباره چگونگی واکنش ایران به نقض برجام از طرف ایالات متحده گفت: واکنش ما در مرحله نخست یک حرکت سیاسی و حقوقی خواهد بود و اگر درباره عهدشکنی‌های آمریکا به راهکار مشخصی نرسیم طبق بسته‌ای که داریم اقدامات خود را در زمینه‌های مختلف به پیش می‌بریم.

 وی در ادامه افزود: امیدواریم مسیری که تا به حال طی شده و یکی از بدعهدی‌های درشت دولت آمریکا بوده است، عوض شود. اگر وضعیت موجود منتج به اجرای تحریم‌ها شود که متوقف شده بود، این سنگ قبری روی برجام خواهد بود و ما هیچ اقدام آمریکا را بی پاسخ نخواهیم گذاشت و خساراتی را متوجه دولت آمریکا می‌دانیم.

ایران و تیم ترامپ هیچ ارتباط یا گفتگویی درباره اجرای برجام نداشته‌اند

رئیس مرکز رسانه‌ای وزارت خارجه ادامه داد: ما نباید اجازه دهیم که دیگران از اختلاف سلایق ما استفاده کنند، ما وضعیت را با دقت رصد می‌کنیم و در روزهای آینده کمیته نظارت یر برجام را خواهیم داشت و منتظر نتیجه این جلسه خواهیم بود. بعد از آن احتمالا می‌توانیم موضوع نقض برجام را به کمیسیون مشترک برجام ببریم و در آنجا این موضوع را پیگیری کنیم. فکر می‌کنیم که تاریخ دقیقی برای این موضوع مشخص نشده است.

قاسمی درباره روی کار آمدن دولت ترامپ در آمریکا نیز گفت: درباره دولت جدید آمریکا، هم باید بگویم که دولت جدید هنوز تشکیل نشده. در خبرها هم هر روز صحبت از اشخاص برای مسئولیت‌های مختلف است، اما ما هیچ بحثی را غیراز برجام با دولت آمریکا نداشته و نخواهیم داشت.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی مبین بر اینکه ایران و تیم ترامپ هیچ ارتباط یا گفتگویی درباره اجرای برجام نداشته‌اند.

پیام پوتین به رهبران سیاسی ایران

قاسمی در ادامه به سفر الکساندر لاورنتیف نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه اشاره کرده و در این باره گفت: نماینده ویژه پوتین در امور سوریه سفری به تهران داشت و حامل پیام رئیس جمهور روسیه برای رهبران سیاسی ایران بود و در دیداری که با آقای ولایتی داشت مطالبی را در حوزه‌های مختلف از جمله روابط دوجانبه و منطقه و بخصوص موضوع سوریه مطرح کرده و پاسخ‌هایی هم دریافت کرد.

وی در ادامه گفت: امروز هم معاون لاوروف در تهران است و با همتای خود دیدار خواهد کرد. رایزنی‌های ما گسترده تر و تنگاتنگ تر بوده و روابط دوجانبه با روسیه هم همیشه در دستور کار ما بوده است.

استفاده روسیه از پایگاه نوژه را فعلا منتفی می‌دانم

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه درباره استفاده روسیه از پایگاه هوایی نوژه هم گفت: همکاری ما با روسیه اساسی و عمیق است و منافع مشخصی را در منطقه داریم، همکاری‌هایی داشته‌ایم و ادامه خواهیم داد. اما اینکه (از نوژه استقاده شود) بستگی به شرایط دارد ولی من آن را فعلا منتفی می‌دانم.

همکاری در حوزه‌های دفاعی با روسیه ادامه می‌یابد

قاسمی درباره خرید اس 300 از روسیه نیز گفت: در تعهداتی که روسیه در برخی حوزه‌های نظامی از جمله اس 300 داشته به پیش رفته و این مسیر ادامه خواهد یافت و ما همکاری‌هایی در حوزه‌های دفاعی خواهیم داشت.

پیروزی دیپلماتیک ایران در اوپک

سخنگوی دستگاه دیپلماسی به توافق اخیر اوپک در کاهش تولید نفت نیز اشاره‌ای داشت و در این باره گفت: بحثی که در اوپک اتفاق افتاد را نتیجه مقاومت ایران می‌دانم و در مرحله دوم آن را نتیجه مقاومت همکارانمان در وزارت نفت می‌دانم. درایت و هوشمندی و مدیریتی که در این زمینه صورت گرفت همه این‌ها عوامل آنچه که می‌شود پیروزی دیپلماتیک ایران نامید، بود. این یک برد و موفقیت بزرگ است، این موفقیت جای تبریک به دولت و مسئولین وزارت نفت دارد و اتفاقی مثبت است.

وی درباره رایزنی‌ها پیش از توافق اوپک نیز گفت: اینکه ایران با عربستان یا کشورهایی مشورت‌های انجام داد یا نه، من به این موضوع ورود نمی‌کنم.

نیروهای یمنی باید بدون دخالت خارجی به تفاهم برسند

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه سخنان خود به تحولات یمن نیز اشاره کرده و در این باره گفت: ما از ابتدا استقبال کردیم که نیروهای یمنی بدون دخالت خارجی به تفاهم برسند. بیش از یکسال و نیم از آغاز تجاوز عربستان به یمن می‌گذرد که خسارات بسیاری در پی داشته است.

واکنش ایران به تبادل تجاری با ترکیه بر اساس ارزهای داخلی

بهرام قاسمی در بخش دیگری از کنفرانس مطبوعاتی خود با اشاره به درخواست ترکیه از کشورهایی نظیر ایران، چین و روسیه برای انجام تبادلات تجاری با لیره ارز داخلی این کشور گفت:‌ اینکه ما بتوانیم با پول ملی با کشورهایی که از قدرت اقتصادی برخوردار هستند معامله کنیم در گذشته هم مطرح بود. آنچه که امروز ترکیه مطرح می‌کند اگر بحث مقطعی نباشد و بلند مدت و جدی باشد، آماده همکاری هستیم. دولت‌های نوظهور می‌توانند از پول ملی استفاده کنند که استقلال بیشتری می‌آورد و می‌تواند مورد استقبال ایران باشد.

وی درباره ازسرگیری روابط با دولت کانادا هم گفت:‌ تحول خاصی در روابط با کانادا اتفاق نیفتاده و همان توضیحات قبلی صادق است. گفتگو کما فی السابق است ولی تحول جدیدی که به عنوان خبر مطرح باشد وجود ندارد.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۵
    0 0
    برجام هم تجربه ای شد
  • ماني ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۵
    0 0
    تجربه اي با خسارت بسيار زياد !!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس