پیکره فیفا پس از افشاگری های سریالی در پرونده ای که سرشار از رشوه، فساد مالی و فساد اخلاقی بود، از هم گسیخت و امروز ریاست تازه فیفا خیلی سخت نقش کسی را بازی می کند که برای اصلاح آمده و خیالی جز ترمیم فوتبال در سر ندارد. به فرض محال که راست بگوید، توانش را ندارد و به شدت بعید است که حریف مافیای این پدیده از دست رفته شود.
چینی ها برای خرید باشگاه های فوتبال دنیا به خصوص باشگاه های اسپانیا خیز برداشته اند چرا که جایی بهتر از دنیای فوتبال برای پولشویی خود پیدا نکرده و نخواهند کرد. سایر کشورهای جنوب شرق آسیا نیز برای خرید باشگاه های فوتبال به قاره سبز و آمریکای شمالی سرازیر شده اند. یک شیخ زاده اماراتی تنها به شرط داشتن پاسپورت کانادایی، حاضر به تقبل هزینه دو سال باشگاه مونترال ایمپکت این کشور میشود و اینجا است که جادوی فوتبال کار خودش را کرده و دنیا را می شود با همین پدیده به ظاهر ساده به لجن برده داری نوین، استعمار مدرن و گاه حتی استحمار مدرن کشید.
البته میشود چشم ها را شست و گفت: فوتبال با اینهمه زیبایی، شما چه اصراری برای اینگونه دیدنش دارید؟ پر از حاشیه و جذابیت و خبر، اما مشکل از جایی شروع میشود که یک کارشناس ورزشی تصمیم بگیرد، آنچه را که پشت ویترین فوتبال است تماشا کند.
بی نظمی های مالیاتی فوتبال کشور خود را در مقاله های بلند بالا زیر تیغ نقد می گیریم و می نویسیم: به فوتبال اروپا نگاه کنید، نماد نظم و قانون و احترام، نماد انسانیت در ورزش و نماد اخلاق!
اکنون کجای این فوتبال مدرن و زیبا و رنگارنگ، نماد اخلاق است؟ نشخوار خاطرات تجاوزهای مملو از سادیسم و بیماریهای جنسی نزد مربیان بیمار انگلیسی در آکادمی های نونهالان و نوجوانان؟ توقیف کتاب خاطرات 16 منشی برکنار شده باشگاه والنسیا اسپانیا؟ تقلب در فروش چمن یک شرکت بزرگ آمریکایی به استادیوم سانتیاگو برنابئو؟
نماد نظم و مالیات چطور؟ در قله این شکوه و عظمت چه اسم هایی را می شود رویت کرد؟ مسی یا نیمار؟ رونالدو یا اوزیل؟ چند دادگاه درباره فرارهای مالیاتی ستارگان دنیای فوتبال باید برگزار شود تا کمی لااقل سرسوزنی به ویترینی بودن فوتبال قاره سبز شک کنیم؟
نماد انسانیت چطور؟ افشاگری درد دارد و وقتی فوتبال لیکس، به تبعیت از والدین خود، مانند ویکی لیکس اقدام به افشاگری می کند دیگر اسیر احترام بی دلیل و کاذب به مسی و رونالدو نمی شود. او فقط می خواهد لو بدهد و البته برای همه حرفهایش سند و مدرک دارد. بیش از 15 میلیون یورو کمک به چندین و چند خیریه و بنیاد مردم نهاد در اروپا و همه آن دروغ؟
عکس گرفتن با کودکان مبتلا به سرطان و کمک های کاذب که تنها و تنها برای پولشویی شکل بگیرد؟ این اتفاقات در قلب قاره مدعی تمدن اروپا رخ می دهد؟ در آغوش گرفتن کودک سوری که تعقیب کنندگان حقیقت خوب می دانند چرا آواره شده، چقدر برای رونالدو سودآور است؟ براورده کردن آروزی یک کودک فلسطینی برای داشتن پیراهن رئال مادرید را باور کنیم یا قرارداد همکاری مشترک با 4 یهودی مقیم تل آویو برای بهره برداری و اداره هتل بزرگ رونالدو در مادیرای پرتغال را؟
ماجرای مسی و همکاری با چندین آژانس خبری صهیونیستی هم فقط به جادوی گذر زمان به مرز فراموش رسیده و روزنامه های به اصطلاح مستقل ورزشی اسپانیا نیز سری را که درد نمی کند با دستمال سرخ اعتراض خود نمی بندند.
البته خبرنگاران اروپایی به صورت هماهنگ در حال انتشار اسنادی هستند که به زودی به طور کامل در اختیار مقامات قضایی خواهد گرفت. چندی پیش، گروه تحقیقاتی media part، که شامل همکاری ۱۲ نشریه مشهور در اروپا و ۶۰ خبرنگار در سرتاسر قاره می شود، پرونده فرار مالیاتی ستارگان مشهور فوتبال را در فاز اول منتشر کرد.
نکته جالب توجه، همکاری خبرنگاران نشریات بزرگ و سیاسی کشورهای اروپا در این پرونده است. در آلمان، مجله مشهور اشپیگل، شماره تازه خود را با دو ظاهر متفاوت به خانه مشترکین رساند. مسعود اوزیل هم در کنار کریستیانو رونالدو درگیر پرونده فرار مالیاتی است. به گزارش اشپیگل، اوزیل، حداقل توانسته ۲ میلیون یورو از پرداخت مالیات، اجتناب کند.
اشپیگل می گوید پرونده ای که به مدت ۶ ماه خبرنگاران روی آن کار کرده اند، بزرگترین پرونده فرار مالیاتی تاریخ ورزش است. هم اکنون شبکه های تلویزیونی آلمانی مثل ZDF و RTL در حال بررسی موضوع پرونده اوزیل هستند. فرار مالیاتی در آلمان، سوژه مهمی برای مردم است. طبق گفته سردبیر اشپیگل میلیون ها سند که شامل توافقات محرمانه، ایمیل و فایل های ورد و اکسل می شود، در اختیار گروه تحقیقاتی است. به جز رونالدو و اوزیل، تاکنون نام مورینیو و فالکائو هم به لیست متهمان اضافه شده است.
«اشپیگل»، «ساندی تایمز» و «الموندو» اعلام کردهاند قصد دارند تا سه هفته آینده نتیجه تحقیقات در مورد اتهام فساد گسترده زیر نظر پرچم «فوتبال لیکس» را فاش کنند. کریستیانو رونالدو، ستاره تیم ملی فوتبال پرتغال و رئالمادرید رقم 150 میلیون یورو را در پناهگاههای مالیاتی در سوئیس و جزایر بریتیش ویرجین پنهان کرده است. «اشپیگل» همچنین خبر داد که فوقستاره رئالمادرید برای این رقم تنها 5.6 میلیون یورو مالیات پرداخت کرده که حدود 4 درصد میشود.
بر اساس ادعاهایی که مطرح است، رونالدو از سیستمی که توسط ژرژ مندز، مدیر برنامههایش ایجاد شده، برای پنهانکاری میزان درآمدش سود میبرده است. اولین مورد تخلف مالیاتی رونالدو به بین سالهای 2009 تا 2014 برمیگردد که با ثبت شرکتی به نام «تولین» در جزایر بریتیش ویرجین رقم 74.8 میلیون یورو از درآمدش را مخفی کرده است.
«اشپیگل» همچنین فاش کرد که مسعوت اوزیل در زمان حضورش در رئالمادرید بین سالهای 2010 تا 2013 تخلف مالیاتی مرتکب شده و از پرداخت 2.8 میلیون یورو به عنوان مالیات شانه خالی کرده است. او همچنین متهم به این است که اطلاعات مالی مربوط به شرکت خودش یعنی «شرکت بازاریابی اوزیل» را در اختیار مقامات مالیاتی اسپانیا قرار نداده است
روزنامه «الکانفیدنسیال» اسپانیا هم مدعی شده موتلو اوزیل، برادر ستاره آرسنال و مدیر«شرکت بازاریابی اوزیل» در ماه سپتامبر 2014 درخواست ملاقات با مقامات مالیاتی اسپانیا را رد کرده و حاضر به ملاقات و شفافسازی مالی نشده است.
همچنین مجله ایتالیایی «اسپرسو» مدعی شد که ردپای 6 باشگاه ایتالیایی به نامهای یوونتوس، اینتر، میلان، رم، ناپولی و تورینو در این تخلفات مالیاتی دیده میشود.