عضو فراکسیون امید میگوید 20 دقیقه هم برای تصویب برجام در مجلس زیاد بود.
علی مطهری در دانشگاه کرمان گفته است 20 دقیقه هم برای تصویب برجام در مجلس زیاد بود چرا که مجلس در جزئیات اینگونه توافقنامهها نمیتواند ورود کند. مجلس تنها میتواند همه توافقنامه را تأیید یا رد کند.
وی میافزاید: تلاش لابی اسرائيل و عربستان این است که ترامپ را قبل از هر مناقشه دیگر بینالمللی ابتدا با ایران درگیر کنند؛ ما باید به هوش باشیم که خواست آمریکا اتفاق نیفتد. تلاش آنها بر این است که کاری کنند ایران برجام را نقض کند تا بتوانند به راحتی برجام را منتفی کنند. همین موضوع نشان میدهد برجام موافقتنامه مثبت و مفیدی برای ما است که آمریکا سعی در بر هم زدن آن دارد؛ ما باید هوشیارانه عمل کرده و احساسی نشویم که اگر قرار است برجام نقض شود، ابتدا آنها برجام را نقض کنند.
وی همچنین در دانشگاه امیرکبیرگفته است: من فکر میکنم که باید مسئله حصر هر چه زودتر حل شود این نمیشود که ما هر چند وقت دور هم جمع بشویم و این صحبت رو مطرح کنیم.
او میافزاید: ما برنامه داریم ضمن ملاقات با رهبری و سپس دیدار با محصوران این مشکل را حل کنیم.
اظهارات مطهری درباره اینکه حتی 20 دقیقه وقت هم برای تصویب برجام نیاز نبود، از فقدان صلاحیت نمایندگی در وی و عدم آشنایی او با مبانی مسئولیت نمایندگی و تکالیف حقوقی نمایندگان حکایت میکند؛ اگر نه چگونه میشود تعهدات 10-15 ساله برای کشور پذیرفت اما تصور کرد که تصمیمگیری برای 15 سال کشور حتی نیاز به 15-20 دقیقه زمان ندارد!! دقیقاً در مجلس نهم نیز قبیل همین نمایندگان پیاده- وکیلالدوله و فاقد اختیار در نسبت با دولت- بودند که برای تصویب شتابزده برجام اقدام کردند بیآن که بپرسند بعد اجرای نامتوازن برجام و دادن همه امتیازات، چگونه قرار است طرف غربی به ویژه آمریکا را متعهد به اجرای تعهداتش در لغو تحریمها بکنیم؟ به همین دلیل نیز ظرف 11 ماه گذشته آمریکا بارها با تصویب تحریمهای جدید (نظیر قانون ویزا) و تهدید شوکهای اروپایی مانع از لغو تحریمهای اصلی بانکی و مالی و هواپیمایی و دسترسی ایران به چرخه دلار و درآمدهای نفتی و... شده است... و البته در اغلب این مسائل قبیل این وکیل بیصلاحیت، رویشان را به جانب دیگری کرده و مشغول حاشیهسازی و غفلت مردم و مسئولان از مسائل مهم اقتصادی و فرهنگی و سیاسی کشور و همچنین بد عهدی طرف آمریکایی بودهاند.
از طرف دیگر باید پرسید آیا تصویب و تمدید تحریمهای 10 ساله از سوی دموکراتها و جمهوریخواهان صورت گرفته یا اسرائیل و عربستان؟
در موضوع فتنهگران نیز جرم آنها وطنفروشی، ترغیب به محاربه و مجال فراهم کردن برای گروهکهای محارب، زمینهسازی برای تحریم اقتصادی دشمن و معارضه با جمهوریت و اسلامیت نظام است. سران فتنه با اصرار بر قانونشکنی- که بخشی از آن هماهنگ با خارج از کشور بود- زمینهای برای تحرکات عناصر ضدانقلاب و گروهکها فراهم کردند تا اوباشگری را به هتاکی علیه امام حسین علیهالسلام رساندند. چگونه میشود کسی نماینده مجلس شورای اسلامی باشد و سنگ جماعت فتنهگری را به سینه بزند که حرمتشکنان روز عاشورا را مردمان خداجو خواندند و بستری برای سردادن شعار «انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است» فراهم کردند.
مشکل دولت همان است که روحانی 4 سال پیش میگفت
در هیاهوی جنجالهای حاشیهای برای لغو کنسرت یا لغو سخنرانی فلان نماینده دلار به 4 هزار تومان رسیده و خبری از تدبیر نیست.
روزنامه وطن امروز در یادداشتی نوشت: اگر روزی روزگاری، وقت و فرصتی باشد و کسی بخواهد در میان سخنرانیها و قولهایی که آقای روحانی در ایام تبلیغات انتخاباتی بر زبان رانده است جستوجو کند به نکات بامزهای خواهد رسید که هر کدام از آنها میتواند سوژه یک یادداشت، عنوان یک پایاننامه باشد اما بعید است هیچ یک از آنها همچون این جملات آقای روحانی بتواند به شکل جامع و مانع اوضاع این روزهای دولت را بعد از 4 سال توصیف کند؛ «ما شاهدیم که دلار بعد از چند ماه به چندین برابر قیمت افزایش پیدا میکند؛ مشکل کجاست؟ مشکل عدم مشورت، خودشیفتگی، عدم استفاده از ابزار علمی برای اداره کشور و بیثباتیهاست.»
هیچ لفظ اضافهای در این ادبیات وجود ندارد و انصافاً عدم مشورت، خودشیفتگی، عدم استفاده از ابزار علمی برای مدیریت کشور و بیثباتی 4 پایه اصلی مدیریت فعلی دولت است که در این 3 سال و اندی در روح و روان مدیریت کشور تهنشین و تبدیل به فرهنگ شده است.
اگر از سر خودشیفتگی و با نگاه عاقل اندر سفیه با منتقدان مسئله توافق هستهای برخورد و با عجله سعی نمیشد عوض همه کمکاریها و به جای یک توافق خوب، استراتژی توافق به هر قیمتی را اجرا کرد، امروز به نقطه تقریباً هیچ نمیرسیدیم؛ امروز که جمعی از اقتصاددانان معتقدند افزایش قیمت دلار کاملاً طبیعی و ریشه جهش در قیمت دلار برقرار بودن تحریمهای بانکی است و در نقطهای قرار داریم که دولت نفت میفروشد اما قادر به گرفتن پول آن به طور طبیعی نیست و دلار در بانکهای خارجی که هنوز قفل تحریم بر آنهاست انباشته شده و با دستاورد تقریباً هیچ بانکی، دسترسی بانک مرکزی به دلار روز به روز کمتر میشود.
اگر نسخه خطرناک مشاورانی که دولت را به جای حرکت در ریل اصلی مسائل کشور یعنی اقتصاد و مقابله با فساد به سمت و سوی ایجاد حاشیههای درجه چند میکشانند کنار گذاشته میشد و مردم و گروههای سیاسی اندک همتی در مسیر حل مشکلات اصلی کشور با نگاه به توانمندیهای داخلی میدیدند، حتماً اوضاع اقتصادی کشور و شرایط اجتماعی دولت اینگونه نبود.
اگر از ابزار و روشهای علمی برای مدیریت عرصه اقتصاد استفاده میشد و به جای کنترل دستوری تورم و حاکم کردن رکود بر کشور، تولید رونق پیدا میکرد امروز برای دولت، رکورد بالاترین نرخ بیکاری در سالهای پس از انقلاب ثبت نمیشد، شکاف و اختلاف طبقاتی به نقطه اوج خود نمیرسید و در 3 سال آغازین دولت عدد ضریب جینی به 0/37 نمیرسید و رقم نقدینگی در عرض 2 سال با افزایش به رقمی بیش از 900 هزار میلیارد نمیرسید تا صدای هاشمی رفسنجانی هم به نقد بلند شود و فنر نقدینگی چنان کشیده نمیشد که فعالان بازار هر لحظه منتظر در رفتن آن و سونامی قیمتها در بازار باشند.
امروز در یک سالگی برجام برای چرایی افزایش 800 تومانی قیمت دلار میتوان دلایل متعددی آورد، میتوان از کلان تا خرد دلالیهای عدهای متنفذ و همیشه در صحنه در حوزه ارز نوشت، میتوان از کمجانی و کممایگی دولت در اقتصاد گفت، میشود از برنامه دولت برای جبران کسری بودجه نوشت و شاید همه این عوامل در این افزایش قیمت مؤثر باشند اما به نظر میرسد مهمتر از همه اینها ابطال آدرس غلطی باشد که عدهای سعی کردند در این سالها به مردم نشان دهند.
پارسال همین موقعها بود که عدهای از مردم در خیابانها خوشحال از وعده هر روز یک گشایش پسابرجامی انتظار دلار هزار تومانی را میکشیدند اما از آن زمان تاکنون تقریباً به اندازه همان هزار تومان دلار افزایش قیمت پیدا کرده است! آن بندگان خدا تقصیری نداشتند؛ 2 سال و اندی گوش و چشمشان را هر کجا میچرخاندند از سخنرانی فلان مسئول تا تحلیل روزنامههای زنجیرهای تا بیبیسی فارسی همه میگفتند راه صلاح و سعادت، بستن با کدخداست.
آن بندگان خدا تقصیری نداشتند، احتمالاً الان هم تقصیری ندارند که به جای خبر دلار 4 هزار تومانی باید حواسشان به مانور آزادی بیان آن نونماینده باشد و عکس با بوئینگ و تلاش برای کنسرت درمانی! اینها بیتقصیرند. مقصر آن کسانی هستند که حواسشان به همه چیز هست جز مسائل و مشکلات اصلیکشور!
حضرتی: دولت برنامه اقتصادی تیم و فرمانده کارآمد ندارد
عضو اصلاحطلب شورای پول و اعتبار تاکید کرد «دولت فاقد برنامه و نقشه راه و فرمانده و تیم اقتصادی کارآمد است»
الیاس حضرتی عضو فراکسیون امید و مدیر روزنامه اعتماد در مصاحبه با خبر آنلاین، ضمن تمجید از برجام گفته است: ما حامی دولت هستیم، اما در کنار آن انتقادات جدی هم داریم. اولین موضوعی که دولت ضعف داشت، انتخاب یک تیم اقتصادی نامناسب بود. تیم اقتصادی دولت، قوی و کارآمدی نبود. اولا هماهنگ نیستند. دوماً، قوی نیستند. سوماً، فرمانده مشخص ندارند، چهارماً، طرح و برنامه و بینش مشترک ندارند.
حضرتی افزود: برای این که یک دولت در اقتصاد بتواند کار اساسی انجام دهد، حتما باید تیم اقتصادیای انتخاب کند که بینش، طرح و برنامه مشخص برای اقتصاد کشور داشته باشد. در واقع نقشه راه داشته باشد و بداند از کجا میخواهد شروع کند و به کجا برسد. این باید بر اساس یک بینش و طرح و برنامه درست باشد. این بینش و هماهنگی در انتخاب استراتژی، تاکتیک و روش وجود نداشت. و الا اگر این تیم قوی بود، آقای ظریف پای میز مذاکره که مینشست، آقای صالحی به عنوان متخصص در مسائل انرژی هستهای یک طرف اول و آقای سیف، رئیس کل بانک مرکزی در طرف دیگر او مینشست. 80، 90 درصد هدف مذاکره، رفع تحریمهای بانکی و پولی بود و دلیلی نداشت که آقای سیف در مذاکرات حضور نداشته باشد. اما تیم اقتصادی ما نتوانست یک چنین حرکتی داشته باشد.
وی در پاسخ این پرسش که «یعنی شما معتقدید که رفت و آمدهای هیئتهای اقتصادی و تجاری نتیجهای نخواهد داشت؟» تاکید کرد: به نظر من رفت و آمدها خیلی نتیجه خوبی نداشته است. ما هنوز مشکلات خارجی در رابطه با تحریمها را داریم و همچنان با مسئله FATF مواجه هستیم. حضرتی گفت: دولت باید هنر مدیریت میداشت تا بتواند بخشی از مسائل را توسط تیم قوی اقتصادی سریع و ضربالاجل حل کند.
او همچنین درباره این تلقی خبرنگار که «دولت نقشه راه نداشت. اما در این مدت دو طرح خروج غیرتورمی از رکود و تحریک تقاضا مطرح شد. یک طرح در سال 1393 و یک طرح هم در سال 1394 اعلام شد» خاطرنشان کرد: هر دو طرح به نظر من نارس و ناقص بود و به همین دلیل در میدان عمل، مورد سوءاستفاده بعضیها قرار گرفت.
درخصوص طرح تحریک تقاضا، ما چطور میخواهیم این بخش را تحریک کنیم؟ ما باید به تمام یا بخشهایی از مردم وام بدهیم و قدرت خریدشان را بالا ببریم. کارت اعتباری یا بن بدهیم. ما بدون این که ساختار را تعریف کنیم، طرح را اجرا کردیم. هنوز هم تعریف مشخصی برای پرداخت وام وجود ندارد.
وی در پاسخ این سؤال هم که «در حال حاضر از نرخ رشد اقتصادی 5 درصد برای سال جاری صحبت میشود. شما فکر میکنید این نرخ محقق شود؟» گفته است: نرخ رشدی که اعلام میکنند، بخش زیادی مربوط به وزارت نفت است.
پیغام افراطیون به روحانی قبل از نامزدی ناز کن!
عضو حزب منحله مشارکت نیز ادعای رشد اقتصادی 4 درصدی را رد کرد و گفت باید تلاش کرد تا دولت نرخ رشد را بالای 2 درصد ببرد.
سعید حجاریان در مصاحبه با «دیدبان» درباره کارهای بر زمین مانده دولت گفته است: یک مشکل آقای روحانی این است که باید تلاش کند نرخ رشد را بالای 2 درصد ببرد. یکی از مهمترین عملکردهای اقتصادی که منجر به دیده شدن ملموس سایر تغییرات اقتصادی میشود، نرخ رشد است.
در حالی که مدعیان اصلاحطلبی پیش از این دولت روحانی را رحم اجارهای خود معرفی کردهاند، حجاریان گفت: در حال حاضر کسی در کشور جز آقای روحانی وجود ندارد که بتواند این بار را بردارد. شاید هم نخواهد دوباره کاندیدا شود(!) به خاطر فشارهایی که از داخل و خارج بر او وارد میشود.
وی میافزاید: آقای روحانی نباید دغدغهای داشته باشد و برای کاندیداتوری دوباره باید ناز کند، خیلی هم دلشان بخواهد که فردی مثل او دوباره در این شرایط حاضر باشد کاندیدا بشود و عنان کار را در دست بگیرد.
من فکر میکنم روحانی بهترین فرد برای ادامه راه است و کسی جز او نمیتواند کار را در شرایط فعلی جمع کند. نه ما (اصلاحطلبان) و نه آنها (اصولگرایان) کسی را برای ریاست جمهوری نداریم.
حجاریان در بخش دیگری از این گفتوگو با بیان اینکه «باید به فکر فتح سنگر به سنگر بود» مدعی شده است: ما به دنبال ایجاد سنگرهای مستحکم از طریق جامعه مدنی هستیم. اگر جامعه مدنی نبود، سازمان منافقین تا تهران آمده بود. آنها در شهرها با مردم درگیر شدند و لذا اگر جامعه مدنی نباشد، قاعدتا سنگری وجود نخواهد داشت.
این ادعا در حالی است که سازمان منافقین در فتنه و آشوب سالهای 78 و 88 با افراطیون مدعی اصلاحات همراهی میکرد. در ماجرای هستهای نیز در حالی که سازمان منافقین از جمله جنجالکنندگان علیه برنامه هستهای صلحآمیز کشورمان بود، احمد شیرزاد عضو فراکسیون و حزب مشارکت مدعی شد ایران 19 سال به دنیا دروغ گفته و دم خروس بیرون افتاده است(!!). همچنین فراکسیون مشارکت خواستار تسلیم بر سر برنامه هستهای شد.
اردوغان: دلار را در مبادلات با روسیه چین و ایران حذف میکنیم
اردوغان خواستار حذف دلار در مبادلات اقتصادی ترکیه با روسیه، چین و ایران شد.
رئیسجمهور ترکیه گفت: این کشور قصد دارد گامهایی بردارد تا بتواند از این پس تجارت با روسیه، چین و ایران را با واحدهای پول محلی این کشورها، یعنی روبل، یوآن و ریال، انجام دهد.
اردوغان این مطلب را در آستانه سفر نخستوزیر ترکیه، به روسیه عنوان کرد. وی ضمن سخنانی در قیصریه ترکیه گفته است که «وقتی کالایی از آنها میخریم از واحد پول آنها استفاده کنیم و وقتی آنها از ما کالا میخرند از واحد پول ما استفاده کنند.» رئیسجمهور ترکیه افزود دستورالعملهای مربوط به این طرح به بانک مرکزی ترکیه ارائه شده و پیش از این، گفتوگوهایی نیز درباره این طرح با مسکو، پکن و تهران انجام شده است.
به گزارش رادیوفردا، چین و روسیه بزرگترین طرفهای تجاری ترکیه هستند و برای افزایش حجم تجارت ترکیه و ایران تا حدود 30 میلیارد دلار هدفگذاری شده است.
در پی کودتای نافرجام اخیر در ترکیه و تقویت ارزش دلار در بازارهای جهانی، ارزش واحد پول ترکیه با کاهش زیادی روبهرو شده به طوری که لیر ترک طی سال جاری 20 درصد از ارزش خود را از دست داده است.
دولت ترکیه میکوشد تا با اقدامهای مختلف از روند سقوط بیشتر لیر ترک جلوگیری کند و از آن جمله بازار بورس استانبول هم اعلام کرده که قصد دارد داراییهای نقد خود را از ارزهای دیگر به لیر تبدیل کند.
«جان کری»، وزیر امور خارجه امریکا انتقادهای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری منتخب کشورش را از برجام رد کرد و گفت: «منطقه، آلمان، ایالات متحده، اروپا و جهان امنتر شدهاند. ما موظفیم که توافق را زنده نگه داریم.» به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، کری که دوشنبه شب در مراسمی در آلمان حضور داشت، گفت که باراک اوباما درباره توافق هستهای ایران و گروه 1+5 با ترامپ صحبت کرده و خواستار حفظ آن شده است. این سخنان کری در حالی است که روز گذشته جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید با تکرار ادعای اینکه تمدید قانون تحریمهای ایران نقض برجام نیست و توافق هستهای را تضعیف نمیکند، گفت که رئیس جمهوری امریکا قصد دارد آن را امضا کند.
واکنش شورای نگهبان به ادعای نماینده تهران
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در واکنش به ادعای محمود صادقی نماینده تهران گفت: «هر کس مدارکی دال بر وقوع تخلف دارد، به مراجع دادگستری و مراکز نظارتی مراجعه کند و ما حاضریم در این زمینه کمک کنیم.» به گزارش میزان، محمود صادقی روز دوشنبه در دانشگاه امیر کبیر گفته بود: «کاندیدایی در مجلس ثبت نام کرده که میگویند به او گفته شده برای تأیید صلاحیتش باید دو میلیارد پول بدهد که بعد هم به 500 میلیون تومان راضی شدند. البته بنده نمیگویم شورای نگهبان گفته، آنچه میگویم؛ نقل قول است.» کدخدایی افزود: این نماینده قبلاً هم در مجلس این موضوع را به من گفته بود و من به او گفته بودم مدارکتان را ارائه دهید اما تاکنون مدرکی داده نشده است.
حکم اعدام 15 نفر در عربستان به اتهام جاسوسی برای ایران
دستگاه قضایی عربستان ۱۵ نفر از متهمان پرونده موسوم به «شبکه جاسوسی برای ایران» را به اعدام محکوم کرد. به گزارش ایسنا به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، در این پرونده ۳۰ عربستانی یک ایرانی و یک افغان به جاسوسی برای ایران متهم شده بودند و از سال ۲۰۱۳ در بازداشت به سر میبرند. دادگاه عربستان برای ۱۵ متهم دیگر احکامی از ۲۵ سال تا ۶ ماه حبس صادر و یک شهروند سعودی و شهروند افغان را تبرئه کرد.
توضیح مطهری درباره برنامه کرمان
علی مطهری، نایب رئیس مجلس در صفحه اینستاگرام خود درباره حضور و سخنرانی روز دوشنبه در دانشگاه شهید باهنر کرمان نوشت: یک نقص در برنامه پرسش و پاسخ بود و آن این که حراست دانشگاه اجازه نداده بود مجری دانشجو این بخش از برنامه را اجرا کند و یک مجری خودش آورده بود. او هم سؤالات بیربط مطرح میکرد مانند مسأله ریزگردها و آلودگی هوا یا مسأله قاچاق کالا و ارز و سؤالات دانشجویان غیر از یکی دو تا مطرح نشد و باعث دلگیری آنها شد، ضمن اینکه متوجه مصنوعی و غیرطبیعی بودن این بخش از جلسه شدند. نقص دیگر این بود که باز حراست دانشگاه به خبرنگاران اجازه ورود به سالن جلسه نداده بود و در واقع مانند جلسه غیرعلنی مجلس برگزار شد. در این دو مورد مسئولان دانشگاه باید پاسخگو باشند.
آمانو به تهران ميآيد
رئيس سازمان انرژي اتمي از علاقهمندي مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي براي سفر به ايران تا پايان سال جاري ميلادي خبر داد. علي اكبر صالحي اعلام كرد: ما از سفر وي به ايران استقبال ميكنيم. اين دومين سفر مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي به ايران در سال جاري ميلادي خواهد بود.
مخالفت با استيضاح طيبنيا
سخنگوي فراكسيون اميد درباره نشست اين فراكسيون گفت: در شرايط و موقعيت كنوني، فراكسيون اميد مخالف استيضاح وزير امور اقتصادي و دارايي است مگر اينكه مساله خاص يا ويژهاي ايجاد شود كه در حال حاضر اين موضوع وجود ندارد. بهرام پارسايي با تاكيد بر تعامل فراكسيون اميد با دولت ادامه داد: البته اگر دولت قصد ترميم كابينه را داشته باشد، فراكسيون نيز با دولت همراهي خواهد كرد اما در شرايط فعلي موافق استيضاح نيستيم. به ويژه اينكه طيبنيا گزارش جامع و كاملي به نمايندگان عضو فراكسيون ارائه كرد و نمايندگان با وجود مشكلات فراوان در حوزه اقتصاد از توضيحات وزير قانع شدند.
طرح دو فوريتي تعيين حقوق مديران دولتي
نماينده مردم شاهينشهر در مجلس از تدوين طرح دوفوريتي براي تعيين حقوق مديران دولتي در مجلس خبر داد. حسينعلي حاجيدليگاني اظهار كرد: با وجود همه طرحها، بررسيها و گزارشهايي كه بنا بود در راستاي شفافسازي حقوقهاي نجومي، گزارش شفافي را در اين موضوع به مردم ارائه بدهند، به نظر ميرسد كه دولت و همچنين ديوان محاسبات كه بازوي نظارتي مجلس است ارادهاي براي مقابله با موضوع حقوقهاي نجومي ندارند. وي با اشاره به اظهارات نوبخت در برنامه تلويزيوني و همچنين گزارشي كه عادل آذر رئيس ديوان محاسبات ارائه كرد، گفت: اين نوع گزارش دادن در شان مردم ايران نبود، بنابراين تصميم گرفته شد طرحي با دو فوريت تدوين شود.
نامه ۷۷ تشكل دانشجويي به روحانی
در آستانه روز دانشجو، ۷۷ تشكل دانشجويي سراسر كشور با انتشار نامهاي خطاب به رئيسجمهور، خواستار رسيدگي به معضلات دانشجويان شدند. در بخشي از این نامه آمده است: «بعد از گذشت چندسال از شروع به كار دولت تدبير و اميد شاهد ممانعتهاي گسترده از برگزاري مراسمات تشكلهاي دانشجويي و همچنين نگاه سليقهاي مسئولان به مراسمات تشكلها در دانشگاههاي سراسر كشور ميباشيم و گاهي مراسمها و سخنرانيهاي ايشان با وجود داشتن مجوز، به صورت غيرقانوني و بدون ارائه هيچ گونه نامه كتبي لغو ميشود كه شايد دليل اصلي را دخالت نهادهاي بيرون از دانشگاه در مسائل ريز دانشجويي بدانيم ولي با اين وجود انفعال در وزارتخانههاي دولت تدبير و اميد به وضوح آشكار است تا جايي كه حتي نسبت به درخواستها و بيانيههاي فعالان دانشجويي كوچكترين واكنشي نشان نداده و بيتفاوت از كنار آنها ميگذرند.»
* عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان با سامح شکری وزیر خارجه مصر تلفنی گفت و گو کرد و از وی خواست دو طرف در چند روز آینده با هم دیدار کنند. پایگاه خبری بوابه الفجر، دیروز گزارش داد، شکری در پاسخ با این درخواست الجبیر موافقت کرد و گفت به محض بازگشت از واشنگتن با وی دیدار میکند. پایگاه خبری روسیا الیوم نیز به نقل از منابع آگاه نوشت: احتمال دارد عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر به زودی به عربستان سفر و با پادشاه این کشور دیدار کند. عبدالفتاح السیسی که در سفری دو روزه به امارات رفته بود، اندکی قبل از رسیدن پادشاه عربستان به امارات این کشور را ترک کرد و با سلمان بن عبدالعزیز دیدار نکرد. قرار بود امارات نقش میانجی بین مصر و عربستان را برای بهبود روابط بین قاهره و ریاض که در ماههای اخیر بحرانی شده، ایفا کند. دادگاه عالی اداری مصر روز (دوشنبه) قرار بود جلسه بررسی به درخواست تجدیدنظر درباره ابطال توافقنامه واگذاری دو جزیره تیران و صنافیر به عربستان را برگزار کند که بار دیگر به تعویق افتاد.
* دادگاه کیفری عربستان 15 نفر از شیعیان نخبه عربستان را به اتهام جاسوسی برای ایران به اعدام محکوم کرد. روزنامه «عکاظ»، گزارش داده بود 32 متهم (30 عربستانی، یک ایرانی و یک افغان) به اتهام همکاری با سازمان اطلاعات ایران محاکمه شدهاند. براساس این خبر عربستان مدعی است این افراد اسناد و اطلاعات مهمی در زمینه نظامی عربستان را به ایران ارائه داده که امنیت ملی و امنیت نیروهای مسلح سعودی را به خطر انداخته است. عربستان همچنین مدعی است که این افراد ضمن فاش کردن رازهای عربستان برای ایران از اعتراضات [مسالمت آمیز مردمی] در قطیف حمایت کردهاند. عکاظ اعلام کرده بود که شماری از این افراد از چهرههای سرشناس در زمینه اقتصاد و دانشگاههای عربستان هستند و در مکه، مدینه، ریاض و منطقه شرقیه بازداشت شده بودند.