به گزارش مشرق، خبرنگار دویچه وله آلمان در گزارشی نوشت: کودتا، ترور و بحران سیاسی، تاثیر منفی بر حیات اقتصادی ترکیه گذاشته است. راستهها و بازارهای استانبول پهناور اما کساد و خالی از مشتری است. حسین سلامت که در این بازار، زرگری دارد، با اشاره به کودتای چندماه پیش میگوید: «اولین روز پس از کودتا تغییر زیادی در بازار حس نمیکردیم. اما با گذشت زمان تاثیر این کودتا بیشتر و بیشتر شد و مشتریان کمتر و کمتر. البته من میتوانم موقعیت گردشگران را درک کنم. خیلیها دچار وحشت شدهاند. از سفر به استانبول اجتناب میورزند.»
ترکیه سالانه 13 درصد تولید ناخالص ملی خود را وامدار توریسم است. حال آنکه میزان درآمد ناشی از صنعت گردشگری در سال 2016 نسبت به سال قبل 40 درصد کاهش یافته است. فشار ناشی از کاهش شمار جهانگردان در ترکیه برای همه یکسان نیست. حسن سلامت میگوید: «کسادی بازار ما به اوج خود رسیده است. اگر بخواهم آمار و ارقام درآمد امسال را با سال قبل مقایسه کنم، در بهترین حالت میتوانم بگویم که درآمد امسال ما 80 درصد کاهش داشته است.»
اقتصاد ترکیه بر اثر رویدادهای مختلف آسیب دیده است. نرخ رشد اقتصادی این کشور در سه ماهه سوم سال 2016 نسبت به مدت زمان مشابه سال پیش 1/8 درصد کاهش یافته است. چنین چیزی از سال 2009 تاکنون بیسابقه بوده است. حال انتظار میرود که نرخ رشد اقتصادی ترکیه در سال 2017 فقط 2/7 درصد باشد.
اگه یازگان، پروفسور و استاد اقتصاد در دانشگاه بیلگی استانبول از کاهش سرمایهگذاری در ترکیه ابراز نگرانی میکند. بر اساس برآوردهای او، میزان سرمایهگذاریهای مستقیم خارجی در ترکیه در نیمه نخست سال 2016 کمتر از نصف زمان مشابه سال قبل شده است.
در بازار بزرگ استانبول، واقع در بخش تاریخی شهر، جایی برای خوشبینی نیست. بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط انجمن فروشندگان بازار، 600 مغازه از مجموع 2000 فروشگاه بازار تعطیل شدهاند.