کد خبر 696455
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۷

رئیس جمهوری آمریکا در پیامی برای کنگره اولویت‌های سیاست خارجی کاخ سفید را برشمرده که قطعا مواضع دولت وی در قبال جمهوری اسلامی ایران نیز در آن مطرح شده است.

  به گزارش مشرق، روزنامه اینترنتی «گازیتا.رو» نوشته است: "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه برای نخستین بار پیامی برای کنگره آمریکا ارسال کرده است که در آن، در کنار سایر مسائل، اولویت‌های سیاست خارجی ایالات متحده را نیز برشمرده است. هنوز محتوای این پیام فاش نشده است، ولی انتظار می رود که در این پیام، موضوع ایران نیز مطرح شده باشد که مواضع ترامپ در قبال آن تاکنون بسیار شدیدالحن بوده است.

رئیس جمهوری جدید آمریکا بارها گفته است که از شروط توافقنامه هسته‌ای  که دولت "باراک اوباما" با ایران امضاء کرده، خوشش نمی آید و ممکن است در اجرای آن از طرف آمریکا تجدید نظر کند.  

پس از دستیابی به توافق هسته‌ای با تهران و تحت کنترل بین المللی قرار گرفتن برنامه هسته‌ای ایران، دولت آمریکا نیز بخشی از تحریم‌های اقتصادی علیه این کشور را لغو کرد و حتی به شرکت هواپیمایی «بوئینگ» اجازه داد تا به ایران هواپیما بفروشد. باراک اوباما امضای توافقنامه هسته‌ای با ایران را یکی از مهمترین دستاوردهای دوران ریاست جمهوری خود نامیده است.

این در حالی است که سیاست دولت ترامپ در قبال جمهوری اسلامی، در تناقض کامل با گفتگوهای صورت گرفته بین آمریکا و ایران در دوران ریاست جمهوری اوباما و بطور کلی روسای جمهور دموکرات در آمریکا قرار داشته و اکنون دونالد ترامپ که آشکارا از مواضع تند اسرائیل در خاورمیانه حمایت می کند، خط مشی سرسختانه‌ای را در قبال ایران در پیش گرفته و حتی انتظار وخامت اوضاع در روابط دو کشور نیز پیش بینی می شود.

"محمد مرندی" رئیس دانشکده مطالعات جهان در دانشگاه تهران در گفتگو با روزنامه «گازیتا.رو» یادآور شده است: «در مجموع گفتگو بین آمریکا و جمهوری اسلامی غیرممکن نیست، ولی واشنگتن باید نشان دهد که واقعا قصد مبارزه با تروریسم را دارد. همه می دانند که آمریکا و ایران، گروه تروریستی داعش را دشمن شماره یک خود می دانند، ولی در این رابطه تاکنون هیچ همکاری با یکدیگر نداشته اند. البته پیش از این همکاری محدودی بین دو کشور در افغانستان و در مبارزه با طالبان آغاز شده بود.»

به گفته این کارشناس مسائل سیاسی، ایران برغم اتهاماتی که از جانب آمریکا مطرح می شود، کشوری کاملا با ثبات سیاسی است و اسلام گرایان افراطی که در منطقه خاورمیانه فعالیت‌های تروریستی دارند، به وهابیت مرتبط بوده و اصلا ارتباطی با شیعه ندارند. ایران بعنوان یک قدرت منطقه ای نقش زیادی در مبارزه با تروریسم داشته و با کشورهای روسیه، ترکیه، سوریه و عراق در این زمینه همکاری‌های سازنده‌ای دارد.

این روزنامه در پایان می نویسد: بطور کلی بعد از روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ در محافل کارشناسی نگرانی بسیاری نسبت به امکان درگیری نظامی بین آمریکا و ایران پیدا شده است. ولی پیش بینی اینکه روابط واشنگتن و تهران در طول دوره ریاست جمهوری ترامپ به چه صورت خواهد بود، فعلا بسیار دشوار است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس