به گزارش مشرق، "گنادی گاتیلوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه اختصاصی با رادیو «اسپوتنیک» گفته است، مسکو روی این مسئله حساب می کند که تفاهمنامه روسیه-آمریکا در مورد ممانعت از حوادث هوایی در آسمان سوریه سریعا اجرا شده و همچنین کمیسیون تحقیق در مورد حمله شیمایی ادلب بزودی آغاز به کار کند.
گاتیلوف در مورد توافقات روسیه و آمریکا در مورد ازسرگیری هماهنگی اقدامات هوایی در آسمان سوریه گفت: «ما امیدواریم که این تفاهمنامه فورا عملیاتی شود، بخصوص آنکه این مسئله به امنیت نیروهای نظامی دو کشور مربوط می شود. فکر می کنم که این موضوع از طریق کانالهای نظامی بزودی مورد توافق قرار گرفته و این هماهنگی ازسر گرفته شود و حتی اصلاحاتی در سند اولیه بوجود آید. قطعا این اصلاحات در جهت دقت بیشتر در تامین امنیت هوایی در آسمان سوریه در جریان عملیات نظامی روسیه و آمریکا خواهد بود.»
این دیپلمات بلندپایه روس یادآور شد: «در نشست کشورهای ضامن آتش بس در سوریه که قرار است ۱۹-۱۸ آوریل در تهران برگزار شود، قرار است سند مربوط به ایجاد ائتلاف بین المللی برای مین زدایی مناطق تاریخی در سوریه به تصویب برسد. اهمیت این موضوع مورد تاکید جامعه بین الملل قرار گرفته است. البته هم اکنون نیز نیروهای نظامی روسیه مشغول مین زدایی مناطق آزاد شده از دست گروههای تروریستی هستند. ما این وظیفه را بسیار مهم می دانیم و خواهان مشارکت جامعه جهانی در این مسئله هستیم و در این رابطه مناطق تاریخی سوریه، از جمله منطقه تدمر، از اولویت برخوردار هستند.»
گنادی گاتیلوف در مورد تحقیقات در مورد حمله شیمیایی در استان ادلب سوریه نیز گفت: «روسیه از همان ابتدای بروز این حادثه خواستار آن شد که تحقیقات واقع بینانه و دقیقی در این مورد انجام شود و مسلما سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی مسئولیت چنین تحقیقاتی را برعهده دارد. در این زمینه ما پیش نویس قطعنامه ای را نیز به شورای امنیت سازمان ملل ارائه داده ایم. صحبت بر سر ضرورت ایجاد سریع کمیسیون ویژه ای در این زمینه است که البته لازم است تا ترکیب آن منطقی باشد و علاوه بر کارشناسان غربی، متخصصانی از دیگر مناطق جهان هم در آن حضور داشته باشند تا امکان سیاسی برخورد کردن این کمیسیون با این قضیه به حداقل برسد.»
معاون وزیر خارجه روسیه در مسائل چالشهایی جدید در مورد امکان تهیه پیش نویس مشترکی از سوی روسیه و آمریکا در مورد اعمال تحریمهای اقتصادی-بازرگانی علیه گروه تروریستی داعش در شورای امنیت توضیح داد: « ما این موضوع را بسیار مهم می دانیم. ضروری است تا اقدامات همه جانبه ای برای تحریم داعش اتخاذ شود. عوامل جزئی این تحریمها از هم اکنون به شورای امنیت ارائه شده که بیشتر مربوط به فروش غیرقانونی نفت و اشیاء هنری توسط تروریستهاست تا مانع از تامین مالی بیشتر داعش برای اقدامات تروریستی آنها می شود. البته باید بگویم که رایزنی ما با شرکای غربی در این زمینه چندان ساده نیست و در حال حاضر نیز تلاشهای دیپلماتیک در این زمینه ادامه دارد.»
گاتیلوف در مورد امکان سفر آتی "استفان دی میستورا" نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه به مسکو نیز یادآور شد: «آقای دی میستورا فعلا در تلاش برای فراهم سازی مقدمات دور بعدی مذاکرات بین سوریها در ژنو است که احتمالا در اواسط ماه می انجام خواهد گرفت و قطعا تا آن زمان چنین سفری انجام نخواهد شد.»
وی در مورد سرنوشت مذاکرات آستانه نیز گفت: «دور جدید این رایزنیها بر اساس برنامه ریزی قبلی قرار بوده تا در تاریخ سوم و چهارم ماه می، باشد که این مسئله همچنان به قوت خویش باقی است و فعلا تغییری در آن رخ نداده است. در مورد شرکت گروههای مسلح مخالف در نشست آتی آستانه نیز باید بگویم که اصلی ترین موضوع مورد بررسی در آستانه حمایت از آتش بس در سوریه است و به همین دلیل همه طرفین در این مذاکرات دعوت می شوند و مخالفان مسلح امکان شرکت در این رایزنیها را دارند و این مسئله تنها به تصمیم آنها بستگی خواهد داشت.»
این دیپلمات در مورد امکان دیدار دوباره نمایندگان روسیه و مخالفان مسلح سوری در آنکارا نیز گفت: «ما فعلا چنین ملاقاتی را برنامه ریزی نکرده ایم، البته رایزنیهایی در سطح کارشناسان کشورهای روسیه، ترکیه و ایران همچنان جریان دارد.»
گاتیلوف همچنین تاکید کرد: « وزرای امور خارجه روسیه و آمریکا در جریان مذاکرات خود در مسکو در مورد لزوم ادامه تماسها بین مقامات دیپلماتیک دو کشور به توافق رسیده اند، ولی تاریخ جدیدی برای دیدارهای آینده تعیین نشده است. البته من معتقدم که امکان دیدارهای دوجانبه در چارچوب نشستهای بین المللی مختلف پیش خواهد آمد و قطعا مقامات دو کشور از این امکان استفاده خواهند کرد. طرف روسی که کاملا آمادگی آن را داشته و از ادامه گفتگوها با همتایان آمریکایی خود استقبال می کند.»