رسانه های خارجی

شرکت کنندگان در نظرسنجی IranPoll، که عمدتا از طرفداران رییس جمهور بوده‌اند، در توانایی او برای احیای اقتصاد و مدیریت کشور تردید نشان داده‌اند.

سرویس جهان مشرق - در روزهای باقی مانده تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، مشرق به صورت منظم خلاصه ای از تحلیل ها و برآوردهای رسانه های مهم بین المللی را درباره انتخابات ایران، به مخاطبان گرامی ارایه خواهد داد.

وبسایت «دیلی کالر»/ ۱۹ آپریل

«احتمالا اصول گرایان پیروز انتخابات آینده هستند»

مطابق با یافته های یک نظرسنجی جدید، اصول گرایان انقلابی ممکن است برنده انتخابات آینده این کشور باشد.

بیش از ۴۰ درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفتند که رییس جمهور فعلی، حسن روحانی، «محتمل است» که انتخابات ۱۹ می را ببازد، در حالی که ۱۴ درصد هم او را «با احتمال بالا» بازنده انتخابات دانستند. این ارقام حاکی از آن است که روحانی- که با وعده احیای اقتصاد ایران برنده انتخابات گذشته ریاست جمهوری شده بود- این بار، به یک نامزد اصول گرا نتیجه را واگذار خواهد کرد.

در نظرسنجی موسسه «IranPoll»، مستقر در تورونتوی کانادا، ۱۰۰۵ نفر شرکت داشتند. بیشتر آن ها طرفدار رییس جمهور کنونی بودند، ولی به نظر می رسد که توانایی او را برای احیای اقتصاد کشور بعد از توافق هسته ای به طور خاص و اداره کشور به طور عام، محل تردید می دانند. روحانی همچنینی به دلیل ناتوانی خود در تقویت اقتصاد کشور، حمایت پیشین را از جانب رهبری ایران ندارد.

روحانی هفته‌های مانده به انتخابات را صرف تبلیغ سیاست های اقتصادی و کاهش نرخ تورم تحت ریاست جمهوری خود کرده است. او در انتخابات قبلی، خود را به عنوان یک شخصیت میانه رو یا «معتدل» مطرح کرده بود.

انتظار می رفت که توافق هسته‌ای که با عنوان «برنامه جامع اقدام مشترک»(برجام) شناخته می شود، تحریم ها را از ایران بردارد و موجب رشد اقتصادی چشمگیر شود، ولی تحریم های غیرهسته ای ایران باقی مانده است. ظاهرا آن اندازه تحریم هایی که تاکنون برداشته شده اند، برای ارتقاء استانداردهای معیشتی در سطح مورد انتظار، کافی نبوده است.

سلف روحانی، محمود احمدی نژاد، روز پنجشنبه اعلام کرد وارد انتخابات خواهد شد. احمدی نژاد زمانی به واسطه ادبیات آتشین و سیاست های رادیکال خود علیه غرب و همچنین توسعه برنامه هسته ای ایران، محبوب بوده است.

هفته نامه «نیوزویک»/ ۱۷ آپریل

«در ایران، روحانی اصول گرا، ابراهیم رئیسی، به عنوان رقیب جدی روحانی ظاهر شد»

در ایران نامزدها برای انتخابات ۱۹ می نام نویسی کردند- انتخاباتی که در آن دوباره اصول گرایان و اصلاح طلبان رو به روی هم صف آرایی خواهند کرد.

سال گذشته، محمود احمدی نژاد، یکی از پوپولیست های شاخص ایران، شروع به دادن علامت هایی مبنی بر حضورش در رقابت برای دور سوم ریاست جمهوری کرده بود.

با وجود نهی رهبر ایران از حضور مجدد او در سپتامبر ۲۰۱۶، احمدی نژاد برای انتخابات ثبت نام کرد. رییس جمهور حسن روحانی هم مانند احمدی نژاد به دنبال حضور در دور بعدی ریاست جمهوری است. ولی در زمان ثبت نام، نامزدی در صحنه حاضر شد که به گفته کارشناسان می تواند روحانی را یک دوره ای کند: دادستان کل پیشین ایران، ابراهیم رئیسی.

رئیسی، روحانی اصول گرای ۵۶ ساله، تولیت حرم امام رضا را در شهر مشهد، بزرگ ترین شهر مذهبی ایران بر عهده دارد. او رییس بزرگ ترین موسسه خیریه کشور، آستان قدس رضوی، هم هست. رئیسی از نزدیکان رهبر ایران محسوب می شود و سال گذشته از جانب آیت الله خامنه ای به این سمت منصوب شد. با این حال، رهبر ایران هیچ گاه در انتخابات از نامزد خاصی طرفداری نمی کند.

نخبگان جناح اصول گرا هنوز بر سر یک نامزد واحد برای رقابت با حسن روحانی اجماع نکرده اند. ولی در حالی که در فصل انتخابات، بسیاری از چیزها تغییر می کند، بسیاری از ناظران، رئیسی را دارای بیشترین پتانسیل برای به چالش کشیدن روحانی می دانند.

ممکن است اصول گرایان هر کسی را که قوی ترین چالش را برای روحانی ایجاد می کند، به میدان بفرستند، در حالی که نامزدهای دیگر این جناح کنار بروند تا در آخر یک رقابت یک-با-یک شکل بگیرد. در ۲۰۱۳، چند نامزد اصول گرا علیه یکدیگر رقابت کردند و آراء طرفداران این جناح را متفرق کردند و به روحانی فرصت پیروزی دادند. اگر این دوباره تکرار شود، می تواند بار دیگر شانس پیروزی اردوی اصول گرایان را کاهش دهد.

تا به این جا، اهداف رئیسی در انتخابات روشن تر شده است. او تلاش کرده خود را چهره ای برآمده از مردم نشان دهد و بر اقتصاد و فساد اقتصادی به عنوان نقاط تمرکز برنامه های خود در کارزار انتخاباتی دست گذاشته است.

توافق هسته ای بین تهران و قدرت های جهانی در جولای ۲۰۱۵، در پشتوانه وعده های اقتصادی روحانی برای تقویت اقتصاد کشور، می توانست ماندن او را برای دور دوم ریاست جمهوری تضمین کند، ولی ایرانی ها می گویند که آن چنان که باید از منافع اقتصادی که توجیه اصلی انعقاد توافق هسته ای بود، برخوردار نشده اند. در حالی که ایران با شرکت های خارجی قراردادهایی امضاء کرده است، ولی بسیاری از آن ها در عمل محقق نشده اند- و با وجود این که برخی شاخص های اقتصادی در دولت روحانی بهبود نسبی داشته اند، ایرانی ها آن شکوفایی اقتصادی وعده داده شده را نمی بینند.

رئیسی فساد در کشور را هدف انتقادات خود قرار داد و گفت که از جایگاه خود به عنوان رییس یک موسسه ثروتمند و منابع مالی آن برای کمک به کارزار انتخاباتی استفاده نخواهد کرد.

برخی کارشناسان می گویند که پیروزی رئیسی می تواند تنش های فزاینده که هم اکنون میان ایران و غرب وجود دارد، دامن بزند، به ویژه روابط با آمریکا تحت رهبری دانلد ترامپ که مخالفت خود را با حکومت ایران و توافق هسته ای از ابتدای حضور خود در صحنه رقابت های ریاست جمهوری اعلام کرده بود و هم اکنون هم همه روابطی را که در دوره اوباما با ایران ایجاد شده بود، قطع کرده است.

ولی اگر دولت ترامپ در آینده چرخشی صورت دهد و در سطوحی به دنبال همکاری با تهران باشد، رئیسی چالشی بزرگ تر سر راه این همکاری خواهد بود تا دولت فعلی.

«ریچارد دالتون»، سفیر پیشین بریتانیا در ایران می گوید: " ایجاد پیوندهای دیپلماتیک(آمریکا با ایران) در دولت رئیسی دشوارتر از دولت روحانی خواهد بود. پس مدیریت بحران در برابر دولت رئیسی(برای آمریکا) مشکل تر خواهد بود."

شبکه خبری بلومبرگ/ ۱۷ آپریل

«نظرسنجی IranPoll نشان می‌دهد روحانی با وجود محبوبیت نسبی، می‌تواند بازنده باشد»

محبوبیت حسن روحانی ممکن است آن اندازه کافی نباشد که دور دوم ریاست جمهوری را برای او تضمین کند. این مطلب را یافته های یک نظرسنجی که در روز دوشنبه منتشر شد، نشان می دهد.

در حالی که بسیاری از پرسش شوندگان به نظرسنجی موسسه کانادایی «IranPoll» طرفداران رییس جمهور کنونی بودند، این را هم اضافه کردند که دوره ریاست روحانی و توافق هسته ای که دستاورد اصلی آن بود، وضعیت اقتصادی کشور را بهتر نکرده است. بیش از ۴۰ درصد از نظردهندگان شکست او را «تا حدی محتمل» دانستند، در حالی که ۱۴ درصد شکست روحانی را «بسیار محتمل» خواندند.

نتایج نظرسنجی نشان می دهد که یک وظیفه سنگین پیش روی روحانی اعتدال گرا قرار دارد، کسی که تلاش هایش برای ادغام ایران در اقتصاد جهانی می تواند با انتخاب یکی از رقبای اصول گرای او، روند معکوس در پیش بگیرد. رییس جمهور در هفته های اخیر وقت خود را به دفاع از عملکرد اقتصادی، بازدید از کارخانه ها و میادین نفتی اختصاص داده تا سیاست های دولتش را تبلیغ کند. او می گوید که سیاست های دولت او، تورم را در کشور یک رقمی کرده است.

این نظرسنجی با تلفن از ۱۰۰۵ نفر در نقاط مختلف ایران، در فاصله ۱۱ تا ۱۴ آپریل انجام گرفت و حاشیه خطای آن ۳ درصد است.

در حالی که تقریبا ۴۰ درصد نظردهندگان، روحانی را در حل مشکلات اقتصادی تا حدی موفق دانسته اند، بیش از نیمی از نظردهندگان هم او را «نسبتا ناموفق» یا «بسیار ناموفق» ارزیابی کرده اند.

یافته های این نظرسنجی نشان می دهد که ۷۲ درصد نظردهندگان معتقدند که توافق هسته ای، معیارهای معیشتی شهروندان معمولی ایران را بهبود نداده است- امری که حتی در سخنان رهبر عالی ایران، آیت الله علی خامنه ای هم نمود یافته است.

بیش از ۱۶۰۰ نفر برای ریاست جمهوری ثبت نام کرده اند. آن ها اکنون توسط شورای نگهبان بررسی می شود تا صلاحیت آن ها برای حضور در رقابت ها تعیین گردد. نامزدهای یک روحانی اصول گرای متنفذ و محمود احمدی نژاد، رییس جمهور سابق ایران، هستند. احمدی نژاد علی رغم توصیه رهبر ایران مبنی بر عدم ورود به رقابت ها، ثبت نام کرد.

این نظرسنجی نشان می دهد که ابراهیم رئیسی، رقیب اصلی روحانی، هنوز برای اکثریت رای دهندگان نسبتا ناشناخته است.

مجله «Forbes»/ ۱۷ آپریل

«اقتصاد، میدان نبرد اصلی در رقابت های ریاست جمهوری»

در حالی که ثبت نام برای نامزدی ریاست جمهوری در ایران تمام شده است، شکل کلی محتمل رقابت ها در حال آشکار شدن است. مسایل اقتصادی احتمالا میدان اصلی تقابل نامزدهای اصلاح طلب و اصول گرا خواهد بود.

با وجود، نام نویسی ۱۶۳۶ نفر برای ریاست جمهوری، صلاحیت اکثریت عمده ان ها احتمالا در شورای نگهبان- که وظیفه بررسی صلاحیت ها را بر عهده دارد- تایید نخواهد شد. نامزدهای نهایی در ۲۶ و ۲۷ آپریل مشخص خواهند شد.

رقابت اصلی را می توان بین نامزدهای اصلاح طلب همچون حسن روحانی، رییس جمهور فعلی، و نامزدهای اصول گرا همچون ابراهیم رئیسی در نظر گرفت.

علاوه بر این دو رقیب پیشتاز، در اردوی اصلاح طلبان، اسحاق جهانگیری، معاون رییس جمهور، هم دیده می شود که نامزد پوششی برای موقعیتی است که روحانی به هر دلیل در انتخابات حاضر نشود.

از دیگر نامزدها می توان به محمود احمدی نژاد، رییس جمهور سابق- که به احتمل از سوی شورای نگهبان تایید نخواهد شد- حمید بقایی، معاون پیشین احمدی نژاد، و محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، اشاره کرد.

به احتمال قوی، اقتصاد بن مایه اصلی رقابت های انتخاباتی خواهد بود که به طور رسمی از ۲۸ آپریل آغاز می شود و در ۱۷ می به پایان می رسد. به ویژه، بخش اصلی مناظره ها هم حول توفیق یا عدم توفیق توافق هسته ای بین ایران و قدرت های جهانی دور خواهد زد.

آن گونه که در حال حاضر از قرائن بر می آید، روحانی در تلاش خود برای کسب رای برای ماندن در دور دوم ریاست جمهوری، با تردید عمومی مواجه خواهد شد. نظرسنجی اخیر IranPoll که بین ۱۱ تا ۱۴ آپریل انجام گرفت، شامل یافته هایی است که برای رییس جمهور کنونی نگران کننده است.

وقتی از شرکت کنندگان در نظرسنجی درباره سطح درآمدی آن ها پرسیده شد، ۵۴ درصد گفتند که معیشت خود را «به سختی» یا «با سختی بسیار» به دست می آورند؛ ۳۵ درصد گفتند که اوضاع اقتصادی خانواده ان ها نسبت به ۴ سال قبل بدتر شده است؛ در حالی که تنها ۱۱ درصد از بهبود وضعیت اقتصادی خود خبر دادند.

وبسایت «عرب نیوز»/ ۱۸ آپریل

«چرا احمدی نژاد برگشته است؟»

انتخابات ریاست جمهوری در ایران پیش بینی ناپذیر و پیچیده است. مصداق این پیچیدگی این است که بسیاری از نامزدها برای شخص خود ثبت نام نکرده اند، بلکه برای بسیج پایگاه رای خود و حمایت از نامزد دیگری به میدان آمده اند. این، دلیل آمدن احمدی نژاد است.

ولع سیری ناپذیر احمدی نژاد برای قدرت و توجه رسانه ای موجب تنش با مقامات عالی حکومت ایران شده است. ثبت نام احمدی نژاد به او همان توجه رسانه ای بین المللی را می دهد که تشنه آن است، و همچنین این امکان را  که اگر نامزد مورد حمایت او انتخاب شود، خود او عضوی از تیم ریاست جمهوری باشد.

با بررسی فعالیت های داخلی او در یکی دو سال اخیر، به نظر می رسید که او قصد ورود دوباره را به سیاست دارد. او به شهرها سفر می کرد، از روحانی انتقاد می کرد و پیش از آخرین انتخابات پارلمانی در ایران، شروع به تشکیل کمپین سیاسی کرده بود.

گرچه ریاست جمهوری احمدی نژاد در ۲۰۱۳، با کم ترین میزان محبوبیت عمومی نسبت به روسای جمهور قبلی به پایان رسید، اوضاع اجتماعی-اقتصادی ایران از آن زمان تغییر کرده است. بسیاری از ایرانی ها او را دوست ندارند، ولی برخی سیاست های احمدی نژاد همچون دادن یارانه نقدی، در میان طبقات محروم محبوبیتی برایش ایجاد کرد، به ویژه بعد از آن که روحانی بسیاری از برنامه های رفاه عمومی را قطع کرده است.

بنابر این احمدی نژاد می خواهد به نفع نامزد مورد حمایت خود تبلیغات کند، چون او هنوز در مناطق روستایی و برخی اقشار متوسط به پایین محبوبیت دارد. ولی حضور او می تواند رای اصول گرایان را متفرّق کند و شانس پیروزی روحانی را بالا ببرد.

http://dailycaller.com/۲۰۱۷/۰۴/۱۸/poll-irans-hardliners-likely-to-win-upcoming-election/

https://www.forbes.com/sites/dominicdudley/۲۰۱۷/۰۴/۱۷/iran-presidential-election-economy/#۲۶۲dee۳۷۳۳۵e

https://www.bloomberg.com/politics/articles/۲۰۱۷-۰۴-۱۷/iran-poll-shows-rouhani-is-popular-but-victory-far-from-assured

http://www.newsweek.com/iran-hardline-figure-raisi-challenge-hassan-rouhani-۵۸۲۳۷۱

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 60
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 98
  • IR ۰۲:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    دکتر رای رو برده. خودتون رو خسته نکنید.
    • IR ۰۳:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      کی فکرشو می کرد محمود هنوزم طرفدار داشته باشه
    • IR ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      23 64
      رد صلاحيت ميشه....
    • IR ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      17 56
      امیدوارم احمدی تایید صلاحیت نشه. چون یه سری اقتصاد رو داغون کرد بسه.
    • ب IR ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      37 12
      جالبه که لجن پراکنی یک سایت ضد ایرانی و معاند عربی علیه یکی از مقامات جمهوری اسلامی، با ذوق زدگی تیتر مشرق می شود! خجالت داره واقعا. به این میگن بی غیرتی
    • IR ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      16 1
      خوشم میاد خودشون هم میدونن که کدوم دکتر رای رو برده. خیلی باحالید.
    • ناشناس IR ۱۴:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      44 3
      منظورت کدوم دکتره ؟ اگه دکتر حسن رو میگی من که مثبت زدم منفی میشم .برداشت من دکتر محمود بوده
    • IR ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      14 19
      کدوم دکتر؟ دکتر احمدی نژاد یا دکتر روحانی؟ که در هردوصورت غلط گفتی
    • محمد IR ۲۳:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      2 13
      فقط دکتر قالیباف
  • IR ۰۲:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    اصولگرایی بدون احمدی نژاد یعنی دوباره شکست. همتون باید به نفع ایشون کنار بکشید. حداقل برای بار سوم شکست نمیخورید
  • زهرا IR ۰۲:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    بگید ولع خدمت . ولع قدرت مال اصولگراها و اصلاح طلب هاست
    • IR ۰۸:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      49 81
      ولع خدمت به خود و حلقه انحرافی
    • IR ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      47 72
      ولع خدمت در سایه سار مقام عظمای ولایت است این تنها ولع قدرت است که از افراد اشخاصی خودکامه می سازد که نمونه اش همین آقا است بااینکه با آقا مشورت کرده و ایشان نهی فرموده اند ولی ولع قدرت باعث شده که تمرد کند
  • IR ۰۵:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    واقعا مردم بیشعوری داریم ! بنده طرفدار این آقا بودم ! اما از وقتی رهبری گفت بهتره نیاد دست از اینکار کشیدم ! من نمیدونم مردم ایران چقدر میتونن بیشعور و نفهم باشن ؟! این آقا الان ضد رهبری داره حرکت میکنه ! بفهمید !
    • IR ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      67 8
      از طرز صحبت کردنتون فهمیدم که راست میگید!!!!!!
    • جمال IR ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      84 8
      چقدر بی ادب و گستاخانه به 80 میلیون نفر توهین کردی .و جالبه نصرق منتشر کرده این نظر رو که مصداق کامل توهین هست.
    • IR ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      24 2
      شعور در ادبیاتت موج می زنه
    • مهر ماندگار IR ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      37 2
      از همه بیشعورتر تویی که در کمال بی ادبی به ملت بزرگ ایران توهین میکنی!
    • IR ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      19 3
      استفاده کردیم از بیانات گهربارتون. وای به حال مملکتی که به دست شما قوم متحجر برسه
    • IR ۱۹:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      2 0
      شعور در ادبیات آبریزانی بیشتر موج میزنه
  • IR ۰۷:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    86 49
    محمود مردمی نژاد را مردم می ستایند. او شایسته است نباید با این توهین ها به او جسارت شود -
    • IR ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      4 25
      بیشتر تورمی نژاد تا مردمی نژاد
  • IR ۰۷:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    49 64
    اگر این دولت توان اداره کشور را ندارد شما تندروهای متحجر مملکت را نابود خواهید کرد
    • ناشناس IR ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      24 16
      تندرو فتنه گران سال 88 هستند که مملکت را به آشوب کشیدند و امنیت ملی را تهدید کردند و دشمن را به تشدید تحریمهای ظالمانه ترغیب کردند.
    • ناشناس IR ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      35 1
      در دولت یازدهم 60 درصد کارخانجات تعطیل شده و واردات کالاهای مصرفی سه برابر شده و 9 بانک در سال 95 زیانده شدند و بازار بورس سقوط کرده و حجم نقدینگی نزدیک به سه برابر شده و تداوم این روند به معنای نابودی مملکت خواهد بود.
    • IR ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      3 36
      به کوری چشم بد خوهان کشور در همه بخشها پیشرفت کرده و پیشرفت کشور مربوط به رئسای جمهور نیست کشور از مردان و زنانی برخوردار است که لحظه ای برای سربلندی کشور آرام وقرار ندارند شهدای هسته ای و دانشمندان هسته ای و مدافعان کشور و حرم و... عامل پیشرفت کشور هستند
  • IR ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    44 22
    ولع قدرت یا اصرار و التماس ملت؟
  • IR ۰۸:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    30 42
    چرا 8 سال پیش این حرفا رو در مورد احمدی نژاد نمی زدید!!!؟ خودتون به قدرت رسوندیدنش.....!!!
    • IR ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      6 4
      این متن یک ترجمه است
    • IR ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      4 2
      پروفسور.....!! انسانها تغيير ميكنند
    • IR ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      8 3
      ملاک حال فعلی فرده چه اون فرد احمدی باشه چه هاشمی
  • IR ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    91 44
    روحانی بای بای!
    • IR ۱۸:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      8 1
      به همین خیال باش اون که بای بای کرده و میکنه آبریزان و مریدان انحرافیشه
  • IR ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    14 8
    این آمارها نسبت به کاری که آقای حسن روحانی کرد بشدت ناامید کنند هاست . آلان حداقل بایستی بالای 95% با آمدن مجدد وی مخالف بودند . متاسفانه یک عده هنوز متوجه نیستند که چه شد . هرچند یک باب بسیار بدی باز شده است که یک عده فورا می گویند پس فلانی چطور و مخالف درجواب می گوید پس فلانی یکی چطور و این قصه ادامه دارد . احمدی نژاد ، خاتمی و هاشمی را ول کنید . آنها آمدند هیچکدام هم کارنامه قابل قبولی نداشتند . روحانی از همه اینها بدتر عمل کرد . بروید سعی کنید به یک کاندیدای اصلح تر رای بدهید .
  • IR ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    46 67
    اگر در توانایی روحانی تردیدی باشه در ناتوانی اصولگرایان تردیدی نیست!هنوز فراموش نکردیم 8 سال ویرانی مملکت را
    • IR ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      18 1
      الان ایران چه جایگاهی داره چهار سال پیش چه جایگاهی داشت برگرد و رفتار امثال عربستان و ترکیه و شگفتانه هایی مثل جیبوتی را با ایران یک نگاهی بنداز
    • ناشناس IR ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      13 5
      در دولت نهم و دهم هر روز یک پروژه جدید افتتاح میشد و بودجه پروژه های عمرانی 8 برابر امروز بود اما حالا هر روز یک کارخانه تعطیل و عده ای بیکار می شوند.
    • IR ۱۹:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      0 0
      دولت نهم و دهم همون اتوبان تهران شمال رو افتتاح کرد واسه هفت پشتمون بسته.
  • IR ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    29 59
    احمدی نژاد کسی نبود که مردم او را بشناسند این شما طیف "مشرقی ها و همکارانتون" بودید که او را روی کار آوردید حالا هم باید چاره ای برایش بیندیشید که گفته اند هر کی خربزه خورد پای لرزش هم می نشیند تحویل بگیرید خواستید هاشمی رئیس جمهورنشه گفتید یک بچه ای را می آوریم مردم هم که نمی فهمند!!!! اوضاع بر وفق مراد می شه غافل از اینکه هاشمی مردی نجیب بود ولایت مدار بود سیاستمدار بود نه عزیزم اون ممه را لولو برد و برید آب را بریزید همون جایی که می سوزه
    • موسوی IR ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      17 3
      داستان تخیلی زیاد نگاه میکنی نه؟! :))
    • ناشناس IR ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      14 2
      عملکرد ضعیف مرحوم هاشمی در 8 سال ریاست جمهوریش از جمله چندین برابر شدن نرخ دلار و مسکن و بنزین و تورم 50 درصدی در سالهای 72 تا 76 باعث به قدرت رسیدن دکتر احمدی نژاد شد.
    • ناشناس IR ۱۵:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      7 4
      مشرق جزو منتقدین دولت قبل بود و با یک سرچ ساده ایم مسئله اثبات می شود، در ضمن در تبلیغات و مناظرات انتخاباتی مردم به یک شناخت نسبی از نامزدها می رسند.در ضمن هیچ سایتی نه کسی را رییس جمهور می کند و نه جلوی رییس جمهوری کسی را میگیرد.التماس تفکر برای امثال شما را دارم که قبل از اظهارنظر ذره ای تفکر کنید.
    • IR ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      9 3
      موافقم ، مرحوم هاشمی در سال 1388 اوج ولایت پذیری خود را نشان دادند!!!
  • IR ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    39 81
    انشاالله یک رئیس جمهوری بیاید نه شیفته غرب باشه نه به دروغ وعده دهد نه شیفته قدرت بهار جناح باشد حقیقتا کار کند مثل آیت الله رئیسی ویا قالیباف
    • IR ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      11 1
      ان شاء الله به همت مردم بصیر
  • IR ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    37 16
    چه عجب بلاخره نطق شما درباره اون مرد باز شد
  • فلق IR ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    60 24
    کسی که به راحتی و جلو میلیون ها نفر دروغ میگه.اگه طرفدار داره.اونا هم دنبال دزدی و دروغ هستن.
    • سلام IR ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      1 9
      شکم پرست.بهتره رعایت کنی.
    • IR ۱۶:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      4 5
      همه مثل خودت نیستند هیچکس دروغ نمی گوید
  • مصطفی IR ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    3 30
    جالبه احمدی نژادیا راه افتادن ت سایتا کامنت میذارن به نفع هم بابا کامنت که رای نمیشه احمدی نژاد و بقایی و مشایی یکیند> شماها طرفدار مشایی و بقایی هستین؟ پس قانون اساسی چی؟ پس ولایت فقیه چی؟ احمدی نژاد رد میشه و هیچ اتفاق خاصی هم نخواد افتاد
  • مصطفی IR ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    3 10
    جالبه احمدی نژادیا راه افتادن ت سایتا کامنت میذارن به نفع هم بابا کامنت که رای نمیشه احمدی نژاد و بقایی و مشایی یکیند> شماها طرفدار مشایی و بقایی هستین؟ پس قانون اساسی چی؟ پس ولایت فقیه چی؟ احمدی نژاد رد میشه و هیچ اتفاق خاصی هم نخواد افتاد
  • کیا IR ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    0 12
    احتمال دور دوم زیاد است و در دور دوم بین حاجی بابایی و حسن روحانی خواهد بود و حسن بازنده خواهد بود و کلید شکسته........................
  • هموطن IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    6 29
    احمدی نژاد از اون موقعی که یک هفته قهر کرد و خانه نشین شد همچنین از اون روز یکه به امر رهبر عزیز سرپیچی کرد و رفت برای ریاست جمهوری ثبت نام کرد خودش رو دستمایه سحر و جادوی مشایی قرار داده .البته به شما بگم که بیشتر طرفداراش خوب نمیدونند که ایشون دیگه اون احمدی نژاد سال 84 و 88 نیست .فقط برای ما مردم ولایت پذیری باید مورد قبول و شرط انتخاب باشه و به عنوان یک برادر کوچک از مردم میخام که بصیرت خود را بالا ببرند و دوباره به احمدی نژاد و روحانی رای ندهند
  • IR ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    4 32
    قالیباف بهترین گزینه فعلی است هم سابقه خدمت و مهارت خوب دارد و هم انقلابی و قاطع است حتی می تواند با تلاش خود محبوبیت بیشتری بین اقشار مستضعف پیدا کند
  • ام ام IR ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    44 5
    روحانی طرفدار اشرافی گری است مردم بفهمید
    • IR ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
      19 22
      باشه فهمیدیم تو خوبی کلا شما خوبید مردم دیدن کی بود که اشرافی گری و زندگی لوکس رو رواج داد. سیل واردات خودروهای لوکس با دلار دولتی رو دیدن زمان چه کسی انجام شد. باشه ما میایم باز به تورم و رکود و تحریم و تهدید و انزوا رای میدیم!
  • ناشناس IR ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    19 5
    به امید خدا رئیس جمهوری انتخاب می کنیم که بتواند مشکلات را حل کند نه اینکه فقط بهانه بگیره !
  • IR ۱۹:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    1 1
    رئیس جمهوری بیاد که حامی فقرا باشه واقتصاد مردم رونق بگیره نه روحانی که تو 4سال سرمایه های مردم نابود شد.جیب ها خالی شدوووووو
  • سیدکریم IR ۲۰:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
    1 12
    چشمان ما به دهان مبارک نایب امام زمان است. والسلام
  • عقیل IR ۰۴:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۱
    15 10
    زنده باد دکتر روحانی میراث امیر کبیر انقلاب قالیباف و رییسی بای بای واقعا بای بای

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس