به گزارش مشرق به نقل از «رویترز»، ژنرال «جان دوریان» سخنگوی آمریکایی نیروهای ائتلاف بینالمللی علیه داعش، روز چهارشنبه اعلام کرد، کشورش احتمالا خیلی سریع برخی تسلیحات و مهمات جنگی را به جنگجویان «یگانهای مدافع خلق» در سوریه تحویل دهد.
ژنرال دوریان افزود، ایالات متحده عملیات تحویل سلاح به کُردها را به شکل تدریجی به انجام خواهد رساند.
وی به خبرنگاران گفت: «ما مقادیر مشخصی از کمکها در کشور را داریم که پیشتر برای تسلیح ائتلاف عربی- سوری (که بخشی از نیروهای دموکراتیک سوریه است) استفاده شده است و برخی از این سلاحها احتمالا خیلی سریع توزیع خواهد شد.»
این مقام مسئول آمریکایی جدول زمانی برای تحویل کمکهای تسلیحاتی به کردهای سوری را اعلام نکرد ولی گفت که این فرآیند به تدریج و بر حسب نیاز توزیع خواهد شد.
به رغم مخالفت شدید ترکیه، «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا، روز سهشنبه دستور ارسال سلاح به نیروهای کُرد وابسته به حزب «اتحاد دموکراتیک سوریه» را صادر کرده است.
«یگانهای مدافع خلق» (یپگ)، از شبهنظامیان کـرد سوریه تشکیل شده و گروه غالب در تشکلی با عنوان «نیروهای دمکراتیک سوریه» است؛ آنها همراه شماری از شبهنظامیان عرب، و حمایت ائتلاف به رهبری آمریکا، در حال نبرد با گروه تروریستی داعش برای بازپسگیری الرقه هستند.
آنکارا، «نیروهای مدافع خلق» را شاخهای از پکاکا و آن را گروهی ترویستی میداند. ایالات متحده اما چنین چیزی را نپذیرفته و بین این دو گروه تمایز قایل میشود.
در پی چزاغ سبز ترامپ برای تسلیح کردهای سوری، «بنعلی ییلدریم» نخستوزیر ترکیه گفت: «اگر آمریکا تصمیمی منفی بگیرد، پیامدهای آن نه تنها علیه ترکیه خواهد بود، که تاثیری منفی بر خود ایالات متحده نیز میگذارد.»
«رجب طیب اردوغان» رئیسجمهوری ترکیه نیز ابراز امیدواری کردهاست که ایالات متحده در تصمیم خود طرف نظر کند: «من بسیار امیدوار هستم که که این اشتباه فورا تصحیح شود». اردوغان قرار است بهزودی دیداری با دونالد ترامپ، رئیسجمهوی آمریکا داشته باشد.
در کنار واکنشهای مقامهای ترکیه طی ساعتهای گذشته، روزنامه «واشنگتنپست» نیز در گزارشی به نقل از مقامهای رسمی در آنکارا که نامشان را فاش نکرده، میگوید، ترکیه ممکن است دست به اقدام نظامی علیه شبهنظامیان کـرد سوریه بزند.
ترکیه پیشتر نیز در جریان عملیات «سپر فرات» هم با عناصر گروه تروریستی داعش و هم با شبهنظامیان کـرد سوریه درگیر شده بود. عملیات سپر فرات در حال حاضر به پایان رسیده است.
روزنامه واشنگتنپست به نقل از مقامهای ترکیه میگوید «هشدار» آن کشور، در جریان دیداری پشت درهای بسته، با مقامهای امنیت ملی ایالات متحده در میان گذاشته شدهاست. یک مقام ارشد دولت ترکیه به این روزنامه گفته است «پیام ترکیه برای دولت ترامپ این بود که ترکیه حق دخالت نظامی را برای خود محفوظ میداند.»
روزنامه واشنگتنپست افزوده است هرگونه دخالت نظامی احتمالی از سوی ترکیه ممکن است عملیات بازپسگیری «الرقه» را پیچیده کند.
مقامهای ایالات متحده گفتهاند تسلیحات در نظر گرفتهشده برای شبهنظامیان کـُرد، دربرگیرنده سلاحهای دستی، مهمات، سلاحهای خودکار، خودروهای زرهی و تجهیزات مهندسی است.