سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
کرهشمالی و آمریکا برای رفع اختلافات به خاتمی مراجعه کنند!
محمدرضا خاتمی، از فعالان اصلاحطلب و برادر لیدر اصلاحطلبان به تازگی در بخشی از مصاحبه خود با خبرگزاری ایلنا اظهار کرده است:
«چه بخواهیم یا نخواهیم سیدمحمد خاتمی قدرتساز، رئیسجمهورساز، مجلس ساز و شوراساز میشود. این اهمیت موضوع است. قدرت و اقتدار این است که شما به گونهای رفتار کنید که اتحاد مردم را جلب کنید. کسانی که در مقابل آقای خاتمی به گونهای دیگر رفتار میکنند به او ظلم نمیکنند بلکه به خودشان ظلم میکنند.»
او میافزاید: اینها چه میخواهند؟ محبوبیت بخواهند، دارند. قدرت میخواهند که داشتهاند، اسم و رسم میخواهند که در حال حاضر خیلی بیشتر از کسانی که در قدرت هستند اسم و رسم دارند. اینها ادعای شخصی ندارند، اگر ظرفیتی دارند برای ارتقای نظام باید استفاده شود. ما دیدیم شخصیتی مثل آقای خاتمی یا مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی این ظرفیت را داشتند و دارند که در دنیا اتحادسازی کنند.[۱]
*صحبتهای محمدرضا خاتمی را میتوان ناشی از یک سرمستی نمایشی برای اعلام همپیالگی با رئیسجمهور پیروز ارزیابی کرد.
چه اینکه اصلاحطلبان در پیشاانتخابات چندین مرتبه تأکید کردند که رئیسجمهور روحانی کاندیدای رسمی و اصلی آنها نیست.
اظهارات خاتمی مبنی بر اینکه لیدر اصلاحطلبان و مرحوم هاشمی ظرفیت اتحادسازی در دنیا را داشته و دارند نیز اظهارات بیاهمیتی محسوب میشوند.
خاصّه آنکه اساساً مبحث اتحاد جهانی در دنیای امروز یک شوخی بیمصرف است و ثانیا دو فرد اشاره شده اگر هنری میداشتند نه تنها روابط عربستان سعودی با ایران روابط بهتری بود بلکه توافقات هستهای سال ۸۴ نیز هرگز در دولت اصلاحات شکست نمیخورد.
صحبتهای محمدرضا خاتمی مبنی بر قدرتساز و رئیسجمهور ساز بودن رئیس دولت اصلاحات نیز در حالی است که سیاست فراز و فرودهای زیادی دارد. فیالمثل لیدر اصلاحطلبان در ایام انتخابات مجالس هفتم و هشتم، شوراهای دوره دوم و سوم و چهارم و نیز در انتخابات سالهای ۸۴ و ۸۸ حمایتهای همهجانبه و آشکاری را از رفقای سیاسی و فهرستهای سمپاتیک خود بعمل آورد اما کمترین توفیقی هم نداشت.
کما اینکه در انتخابات ۹۲ و ۹۶ هم هرگز حتی یک بیانیه رسمی و عنواندار در حمایت از حسن روحانی منتشر و امضا نکرده است و اعلام پیروزی از سوی اصلاحطلبان در واقع یک ابنالوقتی به نظر میرسد.
***
او جسور، بدون سابقه و ناآشناست...
توهین به محمدجواد لاریجانی برای اظهار نظر درباره شجریان
حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی در انتقادی تند از نامه محمدجواد لاریجانی، عضو شورای نظارت بر صدا و سیما به وزیر ارشاد درباره شجریان، گفته است: ایشان تشکیکاتی کردهاند که به ظاهر بیشتر از زاویه علم قرائت بوده است که البته مشخص نیست ایشان اساسا چقدر با مسئله قرائت آشنایی دارند.
او همچنین با اشاره به لاریجانی تصریح میکند: چطور کسی که در وادی کار قرآنی هیچ سابقهای نداشته؛ به خودش اجازه میدهد اینگونه جسورانه و با اعتماد به نفس درباره مقولهای که اطلاعاتی در موردش ندارد، سخن بگوید؟! ایشان فکر کردهاند وقتی واژگان خاصی را که صد در صد حرفهایست و به هیچ عنوان مخاطب عام آنها را نمیفهمد به کار ببرند، مطلب تمام میشود؛ اما در واقع اینگونه نیست.
نوربخش در ادامه صحبتهای خود میگوید: استاد شجریان نوارهایی در زمینه قرائت قرآن دارد که سیدیهایش موجود است؛ آقای دکتر لاریجانی میتوانند به این نوارها مراجعه کنند!
مدیرعامل خانه موسیقی در خاتمه نیز اظهار کرده است: این دلایل اصلا موجه نیست و دوستان بهتر است دنبال دلیل دیگری برای پخش نکردن ربنا باشند.[۲]
*قضاوت درباره صحبتهای سخیف فرد مذکور پیرامون دکتر محمدجواد لاریجانی و عدم اشاره وی به درخواست رسمی شخص شجریان مبنی بر مخالفت وی با پخش آثارش از رسانه ملی را بر عهده مخاطبان محترم میگذاریم...
متأسفانه چیزی به نام «ادب» گویی در میانه اردوگاه جریان سیاسی خاص و نزدیکانش جایی ندارد و هرکس که نظری درباره مقدسات مصلحتی اصلاحطلبان داشته باشد ولو حتی اگر یک دانشمند، فرزند یک مرجع تقلید و با سوابقی روشن در دیپلماسی، سیاست و اجرا هم باشد اما با سخیفترین الفاظ و عبارات نواخته خواهد شد.
***
دومین رَکَب انتخاباتی اصلاحطلبان به مردم؛ هرکس مطالباتش را میخواهد «صبر» پیشه کند!
احمد شیرزاد، از فعالان اصلاحطلب به تازگی طی یادداشتی در سرمقاله شماره یکشنبه گذشته روزنامه شرق در اشاره به شعارهای انتخاباتی دولت و اصلاحطلبان و مطالبات مردمی شکلگرفته در این زمینه نوشت: معتقدم اینکه تمام مطالبات زمینمانده در دورههای گذشته، یکجا از یک دولت، مجلس یا شورای شهر خواسته شود، حتما این نهادها را به زانو درخواهد آورد.
او میافزاید:
«سیلاب توقعات که فشار شدیدی بر دولت و مجلس وقت گذاشت، نباید تکرار شود. بعضی علامتها هم بیانگر همین موضوع است. در انتخابات اسفند ٩٤ مردم به ٣٠ نفر لیستی که اطلاحطلبان و حامیان دولت ارائه کرده بودند، آری گفتند و در انتخابات اخیر هم رأیدهندگان تهرانی و کلانشهرهای دیگر و حتی شهرهای کوچک نشان دادند بسیار واقعبینتر شدهاند. آنان میدانند اگر ایدهآلها به ثمر بنشیند، فضا دگرگون میشود؛ اما واقعگرایی امیدبخشی را نشان دادهاند و این آن را نوید میدهد که مردم در دام رسانهها و محافل خاص برای حداکثریکردن مطالباتی که حتما نیازمند صبر و تدبیر است، نیفتند.»[۳]
*شیرزاد با این صحبتها تلاش کرده است نسخه اصلاحطلبان برای وعدههای برجامی را دوباره تکرار کند و به زعم خود ترمز آنهمه وعده و شعار انتخاباتی را بکشد.
صد البته مردم هرگز از رئیسجمهور روحانی و اصلاحطلبان شورای شهر و مجلس، درخواست تحقق یکشبه شعارهایی مثل اشتغال، معیشت بهتر، رفع تحریمها، پایتختی آبادتر و... را نداشته و نخواهند داشت اما نکته آنجاست که مردم نمیخواهند، بشنوند فردی پس از ۴ سال وعده و وعید درباره برجام، به یکباره از این بگوید که برجام را خدا آورد، من نگفته بودم تحریمها لغو میشود، من وعده حل ۱۰۰ روزه مشکلات را ندادم، مگر همه چیز پول است و غیره.
و یا بالاتر از آن بشنوند که علی مطهری بعنوان چهره سمپات رئیسجمهور و اصلاحطلبان از این بگوید که آقای روحانی هیچ وعده خاصی درباره برجام به مردم نداده است![۴]
همچنین باید اشاره داشت جریانی از مردم و مطالبهگران میخواهد که برای تحقق مطالبات «صبر و تدبیر» پیشه کنند! که به رکب زدن، بیعملی و پیگیری علائق سیاسی خود شهره عامل و خاص است.
آقای شیرزاد بخوبی به یاد دارد که اصلاحطلبان چگونه در مجلس ششم بجای پیگیری مطالبات مردم، از سمتهای نمایندگی استعفا کرده و خواستههای سیاسی خود را پی گرفتند.
و یا همین جریان چگونه در شورای شهر اول تهران دست به انتحار سیاسی زد و با زد و خوردهای سیاسی، شورای شهر را منحل کرد.
دولت آقای روحانی نیز که در بیعملی نسبت به شعارها و تحقق وعدههای خود شهره عام و خاص است...
در اینجاست که باید گفت صحبتهای شیرزاد در واقع «پیش گرفتن برای پس نخوردن» است تا صبح فردا و هنگامیکه مطالبات مردم و شعارهای انتخابات آقای روحانی هیچیک محقق نشدند، حامیان رئیسجمهور از لزوم صبر تا روز قیامت سخن بگویند.
لازم به ذکر است، قبل از شیرزاد، عباس عبدی نیز در صحبتهایی با اشاره به اینکه بخشی از انتقادات رقبای رئیسجمهور به کابینه درست بوده است تصریح کرد که حالا که انتخابات تمام شده باید گفت که کابینه آقای روحانی نسبت به انتظارات موجود ضعیف بوده است.[۵]
***
1_ http://rooydad24.com/13456237
2_ http://khabarfarsi.com/u/39032060
3_ http://sharghdaily.ir/News/132382
4_ http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13950603000115
5_ http://www.mashreghnews.ir/news/730035