سرویس جهان مشرق - پروفسور پاتریک جیمز، استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در تحلیل سفر اخیر ترامپ به عربستان سعودی گفت: این سفر در خصوص تشکیل یک اتحاد ضد ایرانی بزرگتر است. البته ضروری است که به زمان سفر به عربستان سعودی هم توجه کرد؛ چراکه این سفر قبل از حرکت به اسرائیل بوده است؛ذ تا همین اواخر چنین اقدامی (سفر به عربستان و سپس اسرائیل) از نظر عربستان سعودی میتوانست غیرقابلقبول تلقی شود. با توجه به زمان فروش سلاح (قبل از سفر به اسرائیل) به نظر میرسد این توافق تلاشی از سوی ایالاتمتحده باشد تا به سازماندهی دشمنان طبیعی ایران برای تشکیل یک ائتلاف قریبالوقوع بپردازد. در واقع این اقدام ترامپ حرکتی برخلاف دولت اوباما است؛ زیرا او به سمت توافق و همراهی با ایران حرکت کرده بود.
وی در خصوص سفر ترامپ به اسرائیل افزود: باید این نکته را به یاد داشت که در حال حاضر اسرائیل شبه متحد مصر و سایر قدرتهایی است که به دنبال وضعیت موجود گرا در خاورمیانه هستند. البته قطر را باید استثنا کرد.
نویسندهٔ کتاب «بازاندیشی رئالیسم در روابط بینالملل» با بیان اینکه رفتار دوگانه دولتهای غربی و بهویژه انگلستان در خصوص فروش سلاح به عربستان و حمایت از حقوق بشر نوعی ریاکاری است، تأکید کرد: قدرتهای بزرگ در صحنه بینالمللی نقشی ریاکارانه دارند. اگر رویکردی واقعگرا داشته باشیم، ایالاتمتحده، بریتانیا و فرانسه در حال حمایت از ائتلاف به رهبری عربستان علیه یمن هستند؛ چراکه آنها ائتلاف را بهمثابه دوستی میبینند که منافعشان را تأمین میکند. این واقعیت شاید یکی از نقاط تداوم درگیری در منطقه باشد.
او با اشاره به نقض مکرر حقوق بشر از سوی ائتلاف علیه مردم یمن، به توضیح علت حمایت غرب از رژیم سعودی پرداخت و گفت: یک ضربالمثل قدیمی وجود دارد که میگوید «دشمن دشمن من، دوست من است». عربستان سعودی و بازیگران دیگر در منطقه مخالف ایران و برخی بازیگران دیگری هستند که میخواهند رژیمهای خودکامهٔ منطقهای را سرنگون کنند؛ بنابراین بازیگران طرفدار وضعیت موجود، مانند عربستان سعودی، آمریکا و دیگران تلاش میکنند تا قدرتهای رادیکالی را از سرنگونی رژیمهایشان و تهدید محمولههای نفتی حفظ کنند.