به گزارش مشرق، حمیدرضا حاجی بابایی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: نقد رسانهها در مورد من و اقداماتم به علت دلسوزانه بودن آن برایم حکم «احلی منالعسل» را دارد و خوشایند است، ضمن اینکه سالی که در مجلس گذشت بسیار حیاتی بود و وقتی وارد مجلس شدیم دو ماه نخست درگیر مسائل هیئت رئیسه و شروع آن بودیم و دوماه بعد آن نیز مسئولیت کمیسیون تلفیق برنامه را داشتم و ۶ ماه کامل همه توان خود را برای برنامه ششم گذاشتم.
وی با بیان اینکه مجلس برای نخستین بار برنامه دولت را نوشت و در جریان تدوین برنامه ششم توسعه کار سختی انجام شد، گفت: برنامه ششم توسعه از تمام برنامههای قبلی متفاوت بود، به سبب اینکه موضوع محور بود و از مشکلات و دردهای جامعه نشأت گرفت و در این راستا برای ۲۲ مشکل و درد جامعه نسخه نوشته شد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در انتخابات ریاست جمهوری برخی از برنامهها اجرایی شد که توانست تحولی ایجاد کند علیرغم اینکه برخی معتقد بودن این برنامهها قابل اجرا نیست. از جمله سه برابر کردن مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی و همسان سازی حقوق بازنشستگان، موضوع یارانهها و غیره که اجرا شد.
حاجی بابایی با اشاره به اینکه که کارها در برنامه ششم با محوریت مردم و افراد کم درآمد جامعه با درنظر گرفتن اشتغال و تولید است بیان کرد: هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی برآیند گفتمانهایی است که در داخل مجلس شکل میگیرد و در فراکسیون نمایندههای ولایی مجلس بین ۱۰۷ تا ۱۳۰ نفر در آن حضور دارند و حدود ۱۱۰ عضو ثابت و ۲۰ نفر بین ما و دیگر فراکسیونها مشترک هستند.
وی با بیان اینکه فراکسیون امید را نیز در مجلس داریم و تعدادی از دوستان نیز اعلام میکنند که مستقل هستند از حدود دو ماه گذشته که موضوع هیئت رئیسه مطرح شد جلسات مشترکی برگزار شد و در مجموع با فراکسیون مستقلین ولایی با حضور آقای لاریجانی جلسه مشترکی برگزار شد و تفاهمی برقرار شد که طبق آن اعضای هیئت رئیسه ۱۲ نفر هستند که ۶ نفر از ما و ۶ نفر از مستقلان با احتساب آقای لاریجانی بودند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این تفاهمنامه منعقد شده محکم بود و سه شرط برای تفاهمنامه مشخص شده بود نخست اینکه هیچ فراکسیون اجازه ندارد با فراکسیون دیگری صحبت و مذاکره داشته باشد، دوم رأیها باید راستیآزمایی شود و سوم اینکه هیچ لیستی با لیست دیگر به صورت نفری نباید قول رأی دادن به هم بدهند و باید از حیثیت ۱۲ نفر دفاع کنند.
وی با اشاره به اینکه چندین بار دوستان امید به بنده مراجعه کرده و درخواست برگزاری جلسات دیگری داشتند، گفت: آقای لاریجانی تماس گرفت که گفتم تفاهم شده است و در ادامه به پیشنهاد آقای مطهری درخواست تشکیل جلسهای با حضور آقایان عارف، مطهری و وکیلی، بنده و چند نفر از مستقلان شد.
حاجیبابایی با اشاره به اینکه ۱۲ نفر عضو هیئت رئیسه در مجلس وجود دارد، ادامه داد: بنا بود به رئیس مجلس همه رأی بدهند، برای ۹ نفر بعدی هر فراکسیون سه نفر را معرفی کرده و برای دو نفر نواب رئیس نیز دو نفر از امید و دو نفر از ولایت باشند که من موافق نبودم ولی آقای لاریجانی و دیگر دوستان بر این قضیه اصرار داشتند و در مجموع دو راه بیشتر نداشتیم یا باید پیمان شکسته میشد و یا به شکلی کنار میآمدیم و به عهدی که دوستان مستقل بستند اعتماد میکردیم.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: در نتیجه سه نفر از امید، سه نفر از ولایت و سه نفر از مستقلان معرفی شدند که مستقلان به مطهری و پزشکیان رأی دادند و ۱۰۷ نفر از فراکسیون ولایت نیز به من رأی دادند و ۱۰۰ نفر به لیست امید رأی دادند که ۵۰ الی ۶۰ نفر مستقلین بودند این موضوع نشان داد تعهد و پیمان بسته شده اجرایی نشد.
حاجی بابایی بیان کرد: پس از این موضوع هنگام انتخاب دبیر، سه نفر دیگر از نیروهای ولایی و یک نفر از امید خارج از لیست خود را کاندیدا کردند که در اینجا هر سه نفر از نیروهای ولایی رأی آوردند.
دوبرابر شدن بودجه استانها در برنامه ششم توسعه
وی با بیان اینکه برنامه ششم برنامهای است که بسیاری از مسائل مربوط به استان و کشور در آن آورده شده است، گفت: از سال ۹۶ بودجههای استانی در برنامه ششم نسبت به سال گذشته دو برابر میشود.
حاجی بابایی با بیان اینکه ۳۰ درصد از بودجه کل کشور باید عمرانی شود افزود: این میزان در گذشته ۱۸ درصد بود و سه درصد از ۵۴ درصد فروش نفت که سهم دولت بود به استانها داده میشد اما در برنامه ششم این رقم را به سه درصد از صد درصد رساندیم و این حرکت روبه رشدی در استان است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امسال سهم مالیاتی در استان ۲.۲ درصد است عنوان کرد: مالیات در استان همدان در دو یا سه سال اخیر از ۴۰ درصد هم بالاتر بود که امسال با سهم ۲.۲ درصدی فرصت طلایی برای سرمایهگذاری برای کسبه خرد در استان ایجاد میشود.
تعریف اقتصادی برای ۵ هزار روستای کشور انجام میشود
وی با اشاره به اینکه برای توسعه استانها مصوب شد تا ۵ هزار روستا باید هر سال تعریف اقتصادی داشته باشند اعلام کرد: بنا شده که برای دو ماه اول، سازمان مدیریت برنامهریزی فهرست روستاها و برنامهها را تعیین و به همه استانها ابلاغ کند تا بانکها، بخش خصوصی، دولت و روستاییان در طرح آن برنامه سهیم باشند.
حاجیبابایی گفت: در برنامه ششم توسعه سعی شده تا کمکهای ویژهای به برخی بخشها انجام شود و با وجود مخالفت دولت در کمیسیون مجلس مصوب شد تا یک میلیارد دلار سهم راهآهن در کشور افزایش یابد و در راه آهن پیش بینی شده تا به سمت دوخطه کردن و برقی کردن راهآهنها حرکت کنیم.
وی افزود: در حاشیه این اقدام در حوزه راه آهن در سطح کشور پیشرفت خوبی خواهیم داشت و اکنون اولویت ما دو خطه شدن و برقی شدن راه آهن است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ایستگاه ترمینال راهآهن همدان که چندی پیش کلنگ آن زده شد برای کلانشهر شدن مهم است و در مرحله کلانشهر شدن همدان راه آهن شهری نیز تعریف میشود.
حاجی بابایی بیان کرد: در مجمع نمایندگان استان به شدت پیگیر موضوع راه آهن تهران- همدان- ملایر هستیم تا آغاز شود، چرا که راه آهن در ملایر جزو قانون است و در حال پیگیری هستیم تا راه آهن همدان- تهران تا خسروی تعریف شود چراکه چارهای جز این نیست و غرب کشور رونق نمیگیرد مگر اینکه این کار انجام شود.
حاجیبابایی با بیان اینکه بنده اعتقاد ندارم عید فطر راه آهن همدان- تهران راه بیفتد، افزود: راهاندازی قطار ۶ ماه وقت لازم دارد چراکه باید تکمیل شود درحالی که گفته شده بود دو ماه بعد از افتتاح راه میافتد ضمن اینکه ایستگاه آماده نیست و نیاز به ۳ ماه کار دارد تا آماده شود.
وی افتتاح راهآهن همدان- تهران را افتتاحیه زودرس اعلام کرد و گفت: پروژه کار بزرگتری دارد که در این راستا مطالعه دوخطه شدن، برقی شدن، رفتن به سمت ملایر و به سمت خسروی و عراق کلید خورده است.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اتوبان از تهران تا همدان آمد اما برای احداث اتوبان به سمت کرمانشاه حرکتی انجام نگرفته است افزود: در برنامه ششم یک عدالت اجتماعی دیده شده است.
وی با اشاره به اینکه از ناحیه یارانهها سال گذشته ۸۷ هزار میلیارد تومان درآمد داشتیم بیان کرد: امسال هر چقدر هزینه آب، برق و گاز گران شود به این پول افزوده میشود ولی تنها پول پرداختی به مردم ۳۵ میلیارد تومان است.
حاجی بابایی تصریح کرد: در سال ۸۹ تصمیم بر این شد تا مصرف انرژی کاهش یابد تا رونق بیشتر شود و برای این کار قرار شد تا انرژی افزایش قیمت داشته باشد ولی ما به التفاوت آن به مردم داده شود بر این اساس تقسیم بندی اینگونه شد تا ۵۰ درصد آن به مردم، ۳۰ درصد به تولید و ۲۰ درصد به دولت و حقوق کارمندان داده شود.
وی با بیان اینکه اگر آقای روحانی پول مستمری کمیته امداد و بهزیستی را افزایش داده از محل یارانهها بود و یارانهها تا زمانی ادامه دارد که درآمدها از هزینهها کاهش نیابد، گفت: ۶ میلیون نفر تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند که میانگین حقوق آنها ۸۰ هزار تومان بود و اکنون به ۲۰۰ هزار تومان رسیده است.
وی اظهار داشت: اگر آقای روحانی پول مستمری کمیته امداد و بهزیستی را افزایش داده از محل یارانهها بود و یارانهها تا زمانی ادامه دارد که اقشار درآمدها از هزینهها کاهش نیابد.
نماینده مردم همدان و فامنین عنوان کرد: ۶ میلیون نفر تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند که میانگین حقوق آنها ۸۰ هزار تومان بود و اکنون به ۲۰۰ هزار تومان رسیده است.
حاجی بابایی با بیان اینکه سالانه باید برای ۱۰۰ هزار نفر از مستمری بگیران کمیته امداد شغل ایجاد شود گفت: با توانمند شدن این تعداد افراد پشت خط و نیازمند که حدود چهار میلیون نفر هستند جایگزین میشوند چرا که این افراد شرایط مستمری بگیری را دارند ولی ظرفیت در کمیته امداد و بهزیستی محدود است.
وی با اشاره به اهمیت موضوع شفاف سازی در حقوقهای مدیران عنوان کرد: باید سامانهای طراحی شود تا در آن همه ی افراد جامعه و مسئولان حقوق دریافتی یکدیگر را ببینند تا همه ی مردم در جریان کار قرار بگیرند و در صورت عدم انجام آن جرم برای آن در نظر گرفته شود.
نماینده مردم همدان در مجلس تصریح کرد: امسال سال تولید و اشتغال نامگذاری شد و رشدی میتواند اشتغال ایجاد کند که همراه با تولید باشد، به عنوان مثال فروش نفت سال گذشته افزایش یافت و ۸۸ درصد رشد اقتصادی برای فروش نفت بود اما برای آن شغلی ایجاد نمیشود و سال گذشته در بهترین موقعیت ۶۵۰ هزار شغل ایجاد شده است.
تعداد متقاضیان جدید شغل در سال جدید یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است
حاجیبابایی با بیان اینکه از سال ۶۴ تا سال ۷۰ یک میلیون و ۲۰۰ تا یک میلیون و ۴۰۰ کودک متولد شد گفت: بر این اساس امسال یک میلیون و ۲۰۰ هزار متقاضی شغل جدید داریم و این رقم را با تحفظ اعلام میکنیم در حالی که آمار بیشتر از این میزان است.
وی افزود: تا پایان اسفند ماه ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بیکار داشتیم که ۲۵ میلیون نفر در پایان اسفندماه سال پیش شرایط کار داشتهاند و نرخ بیکاری در فروردین ۹۶ به ۱۲.۶ رسیده است که این رقم از سوی دولت اعلام شد.
حاجی بابایی بیان کرد: اگر امسال یک میلیون و ۲۰۰ هزار شغل ایجاد کنیم رقم ۱۲.۶ هیچ تغییری نمیکند ولی در برنامه ششم آوردهایم که از رقم ۱۲.۶ هر سال باید ۸ دهم کاهش یابد.
نماینده مردم همدان در مجلس تصریح کرد: تا پایان برنامه ششم باید نرخ بیکاری از ۱۲.۶ به ۸.۶ درصد یعنی ۳۰۰ هزار نفر برسد طبق برنامه در پایان ۵ سال باید نرخ بیکاری به ۸.۶ برسد و برای تحقق آن دولت باید سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار شغل ایجاد کند.
حاجی بابایی با اشاره به اینکه اگر دولت ۹۰۰ هزار شغل ایجاد کند باز هم ۳۰۰ هزار نفر به بیکاران افزوده میشود بیان کرد: برای ایجاد شغل باید ۷۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری شود و این میزان سرمایه از راههای مختلف در کشور باید تأمین شود.
*عدم ایجاد یک و نیم میلیون شغل در سال کشور را با سیل بیکاری مواجه میکند
وی عنوان کرد: برای ایجاد یک و نیم میلیون شغل سالانه باید ۲۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری خارجی معادل ۶۶ میلیارد دلار، ۲۰۰ هزار میلیارد توسط بانکها، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از طریق بودجههای عمرانی دولت، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از محل صندوق توسعه به طوری که دلار بردارند و به ریال تبدیل کنند، ۷۰ هزار میلیارد تومان توسط نهادهای دولتی و ۲۸ میلیارد تومان از محل سپردهگذاریهای مردم و مابقی نیز از طریق فروش اوراق مشارکتهای مردم قابل تأمین است.
نماینده مردم همدان در مجلس با بیان اینکه دولت اگر نتواند یک و نیم میلیون شغل سالانه ایجاد کند با سیل بیکلاری مواجه می شویم تصریح کرد: باید بتوانیم این میزان شغل را ایجاد کنیم و این کار مستلزم مدیران جهادی و کار جهادی و محکم است.
حاجیبابایی با اشاره به اینکه نباید به دنبال تخریب بود گفت: بزرگترین رقیب دولت در کشور ایجاد یک میلیون و ۵۰۰ هزار شغل است و همگان باید در پشت سر دولت پشتیبانی کنند و در این راستا رسانهها با شفافسازی و نقد سازنده باید به دولت در ایجاد اشتغال کمک کنند.
حاجیبابایی با اشاره به اینکه نباید به دنبال تخریب بود گفت: بزرگترین رقیب دولت در کشور ایجاد یک میلیون و ۵۰۰ هزار شغل است و همگان باید در پشت سر دولت پشتیبانی کنند و در این راستا رسانهها با شفافسازی و نقد سازنده باید به دولت در ایجاد اشتغال کمک کنند.
مسئول رسیدگی به مشکلات مؤسسه آرمان بانک مرکزی است
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در رابطه با مؤسسه آرمان اظهار داشت: آیا این مؤسسه مجوز داشته یا نداشته که اگر داشته بانک مرکزی چکاره است، چرا مجوز داده، چرا نظارت نکرده وپاسخگو نیست؟ اگر مجوز نداشته که بدتر است پس چرا بانک مرکزی شکایت نکرده، مگر میتوان در یک استان و کشور هر روز شاهد گسترش این مؤسسات با اسم آرمان یا هر اسم دیگری بود؟
حاجی بابایی با اشاره به اینکه این موضوع روز گذشته در مجلس بحث شد و آقای آزادیخواه در رابطه با آن نیز صحبت کرد، بیان کرد: مسئول رسیدگی به مشکلات مؤسسه آرمان بانک مرکزی است در برنامه ششم این موضوع تبیین شده است.
وی افزود: سامانهای باید ایجاد شود که همه بانکها و مؤسسات در بانک مرکزی ثبت نام کنند و سرمایه در بانک مرکزی و شفاف باشد. متأسفانه از یک هزار و ۲۵۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی ۴۵ درصد فریز شده است یعنی وارد تولید و کار نمیشود و ۵۵ درصد نقدینگی کشور با سرعت نصف میچرخد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در رابطه با موسسه آرمان مجوز دهندگان و نظارت کنندگان باید پاسخگو باشند، افزود: کسی موسسهای را راهاندازی میکند پس از ورشکستگی یا فرار کرده و یا به زندان میرود، مسئولان باید پاسخگو باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انتخابات بیان کرد: بعد از برنامه ششم توسعه از اسفند ماه سال گذشته و فروردین ماه امسال کار گسترده و وسیعی در جمنا انجام شد و تا روز انتخابات ادامه پیدا کرد انتخابات با تمام عظمت خود شکل گرفت اما تخلفاتی نیز انجام شد.
حاجیبابایی افزود: در مورد تخلفات انتخابات نمایندگان مجلس تذکرات خود را دادند که رسیدگی به آنها وظیفه خطیر قوه قضائیه است، اصل انتخابات تأیید شده اما تخلفاتی وجود داشت که همه اسناد و مدارک آن از سوی شورای نگهبان به قوه قضائیه ارائه شده است و قوه قضائیه باید اقداماتی را انجام دهد و پیگیر باشد.
گاز رایگان برای محکومیت در کرسنت به ترکیه داده میشود
وی با اشاره به داستان فروش گاز به ترکیه به صورت رایگان گفت: این قضیه به موضوع کرسنت برمیگردد، در کرسنت اصل بر این بود که اگر روند ادامه پیدا کند و زنگنه وزیر فعلی نفت باشد محکوم میشویم که البته هم شدیم و ترکیه پول میخواهد و به جای پول نقد، گاز رایگان به ترکیه داده میشود.
حاجی بابایی با اشاره به اینکه این آخرین مورد نخواهد بود اعلام کرد: چراکه کشورهای دیگری هم وجود دارند که در صورت شکایت میتوانند ایران را محکوم کرده و این قصه ادامه پیدا کند ضمن اینکه اصل بدهی کرسنت سر جای خود است که علاوه بر آن باید ۲ میلیارد دلار به ترکیه پرداخت کنیم و اشتباه هم به خود ما بر میگردد.
اجرای سند ۲۰۳۰ غیرقانونی بوده و جرم است
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس با اشاره به سند ۲۰۳۰ اظهار داشت: یک سند ۲۰۱۵ وجود داشت که سند آموزش برای همه و بود و این سند در همه کشورها انجام میشود و یکی از مباحث مطرح شده در آن ایجاد شرایط تحصیل برای تمام دختران در دنیا بود و کشور ما در این زمینه جزو ۶ کشور پیشرفته بود.
حاجی بابایی با تاکید بر اینکه اسلام تبعیضی برای دختر و پسر قائل نیست، بیان کرد: اجرای ۲۰۳۰ جرم است چون ماده ۶۳ برنامه ششم میگوید وزارت آموزش و پرورش موظف است سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را اجرایی کند و هیچ برنامه مغایری را نباید انجام دهد، این مسئله را در برنامه ششم آوردیم چراکه سند ۲۰۳۰ مطرح شده بود.
وی تصریح کرد: خود من این سند را در مجلس نوشتم چون موضوع ۲۰۳۰ مطرح شده بود قانون گفته نباید سند ۲۰۳۰ اجرا شود و هر کار مغایری با قانون باید لغو شود ولی دولت ۳۰ کمیته برای این کار تشکیل داد و تحت عنوان سند ملی آموزش ۳۰۰ صفحه آماده کرد و برای اجرا ابلاغ کرد که همه این مسائل غیر قانونی است با هر محتوایی که باشد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس عنوان کرد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش براساس قرآن و سیره اهل بیت(ع) آماده شده و از روشهای دنیا نیز استفاده شده اما محتوا را از خدا گرفتیم و در آن دانش آموز باید خدا محور، صلح جو و متدین باشد در حالی که در سند ۲۰۳۰ موضوع دین حذف شده و میگوید دین نباید در آموزش دخالت داشته باشد.
حاجی بابایی اظهار داشت: در سند ۲۰۳۰ اصل قضیه گیر دارد و میگویند اجرای سند ۲۰۳۰ الزام آور نیست و حق تحفظ دارد اما در واقع وقتی در سازمان ملل موضوعی را قبول نداریم میگویند شما تحفظ دارید اما پذیرفته و قبول کردید.
وی تأکید کرد: میگویند اجرای سند۲۰۳۰ اجباری نیست این درست که اجباری نیست اما وقتی عضو شدی هیچ قدرتی به راحتی نمیتواند از آن خارج شود و اگر عضوی بیرون بیاید هزاران تحریم برای او بسته میشود و بر این اساس عضو شدن داوطلبانه است اما بیرون آمدن داوطلبانه نیست.
وی بیان کرد: برای اجرای اقتصاد مقاومتی واردات را باید کم و صادرات و تولید افزایش یابد و از قاچاق جلوگیری شود و در این زمینه از هیچ کس حرفی را نمیپذیریم مگر اینکه با عدد و رقم و ارائه مستندات باشد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در مورد حادثه تروریستی روز گشته در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: چهار نفر از درب محل شمال شرق مجلس جایی که همیشه ۲ تا ۳ هزار نفر حضور داشته و همیشه شلوغ است وارد گیت شده و محافظ را به رگبار بسته و داخل میشوند.
حاجی بابایی تصریح کرد: این افراد یا مجبور شده و یا به اشتباه وارد ساختمان ملاقات مردمی میشوند و به طبقات بالا میروند که در این حادثه هر چهار نفر کشته شدند.
حاجیبابایی با بیان اینکه حرکت تروریستی روز گذشته در مجلس حرکتی کور و ناکام بود افزود: تاکنون ۵۰ تا ۶۰ گروه تروریستی در مرزهای ما دستگیر شدند و عبور یک یا دو مورد ضعف نیست هر چند که همین مقدار هم نباید باشد و میدان باید محکمتر بسته شود.
وی تأکید کرد: حادثه دیروز مجلس بازتاب حضور بیش از ۷۰ درصد از مردم در انتخابات و پیروزی ملت بزرگ ایران بود چرا که شرکت ۴۱ میلیون نفر در انتخابات کار بزرگی است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حادثه دیروز ۱۷ نفر شهید شدند که برای برای پیگیری کار خود به مجلس آمده بودند، تاکید کرد: اگر ۱۰۰ مورد حادثه مانند حادثه دیروز اتفاق بیفتد چند برابر شهدای مدافع حرم شهید خواهیم داد.
حاجی بابایی بیان کرد: برای مقابله با داعش در سوریه و عراق گامهای بلندی برداشته شده و فاصلهای که داعش در بین دو کشور عراق و سوریه ایجاد کرده در حال از بین رفتن است که در این صورت باید فاتحه داعش را خواند.
وی با بیان اینکه شهدای مدافع حرم همچون شهید همدانی، شمسی پور و غیره خود را فدایی امنیت مردم میکنند، گفت: مدافعان حرم هم حرم حضرت زینب(س) و هم حریم ملت ایران را حفظ کردند و باید از خانوادههای آنها تشکر و قدردانی کرد و دست آنها را بوسید.