به گزارش مشرق، حدود ۲۷ روز قبل ۴۲ تانکر حامل بنزین از اراک به سمت سلیمانیه عراق حرکت کرد که پس از انجام آزمایش و مشخص شدن کیفیت محموله بنزین و اعلام نتیجه و براساس اسناد معتبر از مرز ایران خارج و وارد مرز باشماق عراق میشوند.
ظاهرا مسئولان مرز باشماق کردستان عراق نیز آزمایشات لازم را بر روی محمولهها انجام داده و با اسناد مطابقت میدهند و اجازه ورود به خاک عراق صادر میشود. اما به محض ورود به منطقه سلیمانیه اداره گمرک این منطقه ۴۲ تانکر را متوقف کرده و اعلام میکند بنزینی که شما وارد عراق کردید سرطانزا است و برهمین اساس اجازه طی مسیر را به رانندگان این تانکر ها نمیدهند.
پیگیری خبرنگار پس از اطلاع از این موضوع حاکی است اداره گمرک سلیمانیه پاسپورت های رانندگان این تانکرها را ضبط کرده و بیش از ۲۰ روز است که این رانندگان در بیابانهای اطراف منطقه سلیمانیه و در بدترین شرایط رها شده اند.
یک منبع آگاه در همین رابطه گفت: تا سال گذشته براساس قراردادی که بین شرکت ایرانی و شرکت عراقی وجود داشت این بنزین از اراک به سلیمانیه وارد میشد و مشکلی در خصوص فروش بنزین وجود نداشت اما از سال جدید که شرکت عراقی تغییر کرد و شرکت دیگر خریدار بنزین ایران شد این مشکل پیش آمد و مشخص نیست چرا گمرک سلیمانه که تا سال گذشته اجازه ورود این بنزین را می داد امسال به یکباره مانع از ورود بنزین خریداری شده از ایران شده است.
همچنین یکی از رانندگان تانکرها که هم اکنون در بیابانهای سلیمانیه عراق رها شدهاند گفت: برای حل مشکل به کنسولگری ایران رفتیم که آنها در پاسخ به ما میگویند این مشکل بین دو شرکت خصوصی است و ربطی به ما ندارد و به همین دلیل برای ما کاری انجام نمی دهند و امروز نیز بعد از حدود ۲۰ روز آمدهاند و وضعیت ما را بازدید کردند و بدون کوچکترین امیدواری رها کردند و رفتند.
این راننده ادامه داد: الان پاسپورتهای ما در اختیار گمرک سلیمانیه است و اجازه نمیدهند که ما به کشور باز گردیم و به نوعی در این منطقه اسیر شدهایم و هیچ کس از ما حمایت نمیکند و الان ما را در محوطهای مانند زندان جمع کرده اند و در بدترین شرایط به سر می بریم.
وی با اشاره به اینکه نه گمرک سلیمانه و نه شرکت فروشنده و خریدار بنزین پاسخگوی ما نیستند، تصریح کرد: ما به اداره گمرک و شرکتهای خریدار و فروشنده موضوع را اعلام کردهایم ولی طرف عراقی حاضر نیست بنزین را در مخزن تخلیه کند و شرکت ایرانی نیز پولش را می خواهد و هنوز به ما خبری نداده است.
این راننده اظهار کرد: بیش از ۲۰ روز است که در بدترین شرایط معاش به سر می بریم و نه غذایی برای خوردن هست و نه دارو و درمان در صورتی که برخی از رانندگان شدیدا بیمار هستند و هیچ کس پاسخگوی ما نیست.
وی تصریح کرد: اگر تا چند روز آینده به وضعیت ما رسیدگی نشود ویزای ما باطل می شود و ما به ازای هر روز ماندن اضافه در عراق باید جریمه پرداخت کنیم و متاسفانه کنسولگری ایران نیز پاسخگوی ما نیست و عملا ما را رها کرده اند.
خبرنگار برای پیگیری موضوع با مسئولان کنسولگری ایران در سلیمانیه تماس گرفت که کسی پاسخگوی این موضوع نبود.