بعد از هشدارهایی که برخی آسیب‌شناسان اجتماعی در خصوص گسترش مصرف مواد دخانی بین زنان و دختران جوان دادند این بار رئیس مرز تحقیقات کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران هم تاکید کرد که مصرف مواد دخانی بخصوص سیگار در بین زنان افزایش یافته است.

به گزارش مشرق، تهران امروز نوشت: روند گسترش مواد دخانی از جمله سیگار و قلیان در بین زنان و دختران جوان تا آنجا نگران کننده بود که فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ نسبت به آن واکنش نشان داد و به تمامی مراکز عرضه کننده قلیان در سراسر پایتخت دستور داد که از عرضه قلیان به زنان و دختران خودداری کنند.
حالا زهرا حسامی سرپرست مرکز تحقیقات کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران می‌گوید که شرکت‌های دخانی زنان به ویژه دختران جوان را مورد هدف قرار داده‌اند لذا طی چند سال اخیر شاهد افزایش مصرف سیگار در بین زنان به ویژه دختران نوجوان هستیم. زهرا حسامی تاکید می‌کند: متأسفانه در حال حاضر زنان و نوجوانان از گروه‌های هدف صنعت دخانیات هستند که آمار مصرف دخانیات در این دو گروه طی چند سال گذشته افزایش یافته است.
 
سالانه 8میلیون مرگ بر اثر سیگار

محققان می‌گویند که سالانه بیش از 8 میلیون مرگ ناشی از بیماری‌های مصرف سیگار در دنیا اتفاق می‌افتد که بر همین اساس کشورهای پیشرفته قوانینی را برای منع استعمال دخانیات در کشورهای خود تصویب و اجرا کردند و توانستند آن را کنترل کنند اما شرکت‌های دخانی بیکار ننشستند و بهترین بازار مناسب برای محصولات خود را بازار کشورهای در حال توسعه دیدند که در این بازار نقطه هدف زنان و نوجوانان هستند.
حسامی هم در این خصوص نظراتی دارد. او می‌گوید: متأسفانه این شرکت‌ها تبلیغات متنوعی برای محصولات خود انجام می‌دهند به عنوان مثال زنان می‌توانند با مصرف سیگار خود را لاغر کنند اما زنان باید بدانند ممکن است مصرف سیگار موجب سرکوب مرکز اشتها شود و روی حس چشایی و ذائقه اثر بگذارد ولی در کنار آن آسیب‌های متفاوتی ایجاد خواهد کرد.
سرپرست مرکز تحقیقات کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه می‌دهد: افرادی که موفق به ترک می‌شوند ممکن است اگر رعایت رژیم غذایی را نداشته باشند یک یا دو کیلو افزایش وزن پیدا کنند اما این مورد در مقابل اثرات مخرب سیگار هیچ محسوب می‌شود.
حسامی یادآوری می‌کند: از طرف دیگر مسئله مهم در این موضوع فرهنگ است که ما 10 سال پیش در شهر تهران زنی را نمی‌دیدیم که در رستوران یا پشت فرمان ماشین سیگار بکشد که متأسفانه شاید به تبعیت از این موضوع بعضی‌ها فکر می‌کنند با کشیدن سیگار کلاس اجتماعی بالاتری خواهند داشت یا از مد پیروی می‌کنند که این خود تبلیغات و طراحی‌های شرکت‌های دخانی است. سرپرست مرکز تحقیقات کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: تحت این جو متأسفانه شاهد افزایش مصرف سیگار در بین زنان به ویژه دختران نوجوان هستیم.
رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نسبت به ترفند کمپانی‌های دخانیاتی به منظور تحت تاثیر قرار دادن زنان برای مصرف سیگار هشدار داد.
 
این آمار و این هم زنان
دکتر غلامرضا حیدری می‌گوید که بررسی‌ها نشان می‌دهد از کل جامعه بالای 15 سال کشور، حدود 3 درصد زنان و حدود 25 درصد مردان سیگاری هستند که جمعیت زنان سیگاری در مقایسه با مردان کمتر است. همچنین زنان ایرانی در مقایسه با زنان دیگر کشورها، کمتر سیگار مصرف می‌کنند. وی ادامه می‌دهد: هرچند مصرف سیگار در قشر جوان تقریبا رو به افزایش است اما در مقایسه با 20 سال گذشته زنان جوان، بیشتر سیگار مصرف می‌کنند که این امر نگران کننده و زنگ خطری برای آینده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس