به گزارش مشرق، مهدی فروزش متخصص پزشکی قانونی در اولین جلسه کارگروه امنیت عمومی و اجتماعی به آمار معاینات و مراجعان به سازمان پزشکی قانونی پرداخت و اظهار داشت: سالانه 2 میلیون نفر معاینه میشوند که بیشترین تعداد معاینات نزاعی است.
وی با بیان این مطلب که نزاع در اردبیل شایعترین فراوانی جرم را دارد، گفت: بوشهر و سیستان و بلوچستان کمترین آمار نزاع را بخود اختصاص داده اند.
متخصص پزشکی قانونی تصریح کرد: حدود یک سوم معاینات این سازمان یعنی 540 هزار نفر مربوط به معاینات نزاع بوده است؛ اگر چه آمار نزاع در سال 95 نسبت به سال 94، 4 درصد کاهش داشته است.
وی افزود: اردبیل فراوانی معاینات نزاع را به خود اختصاص داده و بعد از آن کهگیلویه و بویراجمد و آذربایجان شرقی در جایگاههای بعدی قرار داشتهآند.
متخصص پزشکی قانونی ادامه داد: در هر 100 هزار جمعیت تعداد مراجعات نزاعی 684 نفر در سطح کشور در نظر گرفته شده که آمار اردبیل 869 نفر بوده و سیستان و بلوچستان با آمار 276 نفره پایینترین جایگاه را به خود اختصاص داده است.
وی به آمار 15 ساله نزاع از سال 1380 تا 1395 اشاره و اظهار داشت: این آمار سیر نزولی داشته و 617 هزار به 547 هزار در پایان سال 95 رسیده که نشاندهنده اقدامات پیشگیرانه بوده است.
متخصص پزشکی قانونی به تعریف مرگهای غیرطبیعی پرداخت و گفت: در اینگونه مرگها یک یا چند عامل خارجی در ایجاد مرگ دخالت دارند و خودکشی را نیز جزو مرگهای غیرطبیعی قلمداد میکنیم؛ کرمانشاه با آمار 63.9 درصد جایگاه اول و استانهای فارس و سیستان و بلوچستان در ردههای بعدی در حوزه مرگهای غیرطبیعی جای گرفتهاند.
وی ادامه داد: استان البرز در میزان متوفیان ناشی از استفاده از سلاح سرد رتبه اول را دارد؛ سلاح سرد عمدتا دیگرکشی بوده که البته خوشبختانه آمار نزولی داشته است.
فروزش در مقایسه علل فوت در مرگهای غیرطبیعی اظهار داشت: حوادث وسایل نقلیه، مصرف مواد مخدر، حلقآویزی، مرگ با سلاح گرم، مرگ با سلاح سرد و ... علل فوت در مرگهای غیرطبیعی را شامل میشوند.