به گزارش مشرق، گفتوگوها برای چینش کابینه دولت دوازدهم در پاستور آغازشده است. کابینه دولت «آزادی، امنیت، آرامش و پیشرفت» نمایانگر جهتگیری پاستور نشینان به حل مشکلات مردم است؛ از سوی دیگر عدم وجود برخی از وزیران فعلی نشان میدهد چه کسانی گیوه را برای حمایت از دولت ورنکشیدند.
آقای حسن روحانی در کوران انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم وعده ترمیم کابینه را داد؛ او از جوانگرایی و ارتقای تخصص گرایی در دولت آتیاش خبر داد و حامیان ایشان مقصر ناکارآمدی کابینه دولت یازدهم را نمایندگان ناهمسوی بهارستان نهم دانستند. اولین آزمون صداقتسنجی در مردادماه رخ میدهد؛ درحالیکه زمزمهها مبنی بر تکمیل شدن لیست وزیران رساتر شنیده میشود؛ انتظار همگانی تشکیل کابینه کارآمد و بدون سهمخواهی سیاسی و گفتاردرمانیهای پیشین در چهار سال آینده است.
آرزوی کابینه مردم
آقای علی لاریجانی، سیاستمداری کتوم است؛ سخنان او همراه با دوراندیشی بیان میشود بنابراین گزارههای دفاعی و تهاجمی وی معنادار است. رئیس مجلس از تریبونهای مختلف پیام جدی به پاستور ارسال میکند و پیششرط حمایت بهارستان را «کابینه در خدمت مردم» میداند و خواهان عدم تمرکز دولت بر مسائل متفرقه است. رئیس مجلس در استان گیلان بر سخنان پیشین خود پافشاری کرد و اظهار داشت: «دولت باید بیشازپیش به مساله اقتصاد مقاومتی توجه کند، همسویی و هماهنگی لازم برای حل مشکلات اقتصادی بین مجلس شورای اسلامی و دولت وجود دارد. امروزه اهمیت اقتصاد، دیگر مسائل کشور را به حاشیه برده و اصل بر حل مسائل اقتصادی است.» در همین راستا آقای مهرداد لاهوتی سخنگوی فراکسیون مستقلین پیامهای رئیس خود را با صراحت بیان داشت و گفت: «ما میخواهیم کمک کنیم که بهترینها وارد کابینه آینده شوند و معنای این، تائید همه گزینههای پیشنهادی دولت نیست.» این اظهارات علی لاریجانی و فراکسیون مستقلین با واکنش اصلاحطلبان همراه شد. کانال تلگرامی نزدیک به حزب اتحاد ملت آن را معامله وزارتخانه با دولت تعبیر کرد و نوشت: «معنای کلی اظهارات سخنگوی فراکسیون نزدیک به لاریجانی این است که آنها بهواسطه حضور در مجلس قصد دارند برای وزارتخانههایی خاص که مدنظرشان است با دولت وارد معامله شوند.»
تردید؛ پاستور یا بهشت
رقابت در شورای شهر به جدال میان احزاب سیاسی اصلاحات کشیده شده؛ هرچند رقابت اصلی مانند شورای شهر اول، میان حزب کارگزاران سازندگی و حزب اتحاد ملت (حزب منحل شده مشارکت) است. مهمترین گزینههای این احزاب برای حضور در شهرداری تهران در کابینه دولت یازدهم فعال هستند. درحالیکه زمان معرفی کابینه و شروع به کار دولت دوازدهم زودتر از دوره پنجم شورای شهر تهران است و آنان در تردید میان پاستور و بهشت هستند. حضور در شهرداری با حجم بالای خدمترسانی در چند سال اخیر، نیازمند فعالیت کاری همهجانبه است اما در پاستور میتوانند به سبک پیشین مدیریت خود را استمرار بدهند.
ناامید از رایزنی؛ فشار رسانهای وزیران
فراکسیون امید تلاشهای خود را برای اثرگذاری در چینش کابینه آغاز کرده است؛ آنان با تشکیل کمیته تعامل با دولت خواهان دیدار با حسن روحانی هستند اما تاکنون درخواست آنان از پاستور اجابت نشده است. اعضای کمیته تعامل و رایزنی را آقایان محمدعلی وکیلی، بهرام پارسایی، عبدالکریم حسینزاده، محمدرضا تابش و الیاس حضرتی تشکیل میدهند. هرچند رایزنیهای غیررسمی از کانالهای غیر از فراکسیون امید در حال انجام است که مانند رخدادهای دیگر اعضای فراکسیون امید باید نظر روسای «پارلمان در سایه» را تمکین کنند.
وکیلی از اعضای کمیته تعامل و رایزنی با دولت، خبری مهم را پیرامون کابینه دولت دوازدهم داد؛ او در گفتوگو با روزنامه شرق معتقد است: «فهرست کابینه از قبل بسته و نهایی شده باشد » و حالا شاید رایزنیها از طریق آقای اسحاق جهانگیری جواب بدهد. وی در همین راستا اظهار داشت: «در این دوره اما روحانی نقشهای در ذهن خود دارد که بر اساس شناختی که از این چهار سال بهدست آمده، تدوینشده است. البته مشورتهایی هم از کانالهای مختلف به او میرسد و ممکن است این دادهها، جابهجایی در این نقشه ایجاد کند. در مجموع فکر میکنم که روحانی یک نقشه پیشبینیشده دارد. به این معنی که فهرست کابینه از قبل بسته و نهایی شده باشد. بلکه یک ذهنیت اولیه درباره افراد و ظرفیتهای آنها دارد. مشورتهایی که در این مسیر از کانالهای مختلف میرسد، به اسحاق جهانگیری سپرده میشود تا آنالیز کند و نتیجه را در اختیار روحانی قرار دهد.»
هرچند فشارهای فراکسیون امید کمتوان است ولی برخی از اعضای کابینه دولت یازدهم خواهان حضور مجدد در کابینه هستند؛ آنان که در انتخابات «گیوه را برای حمایت از دولت ورنکشیدند» حالا سایت انتخاب از فشار رسانهای یکی از وزیران به رئیس جمهور خبر داد و او را اینچنین معرفی کرد: «یکی از اعضای اقتصادی کابینه که دو پسر حاشیهساز و فعال سنگین حوزههای مختلف اقتصادیاش جنجالساز شده بودند، طی دیدار با برخی اهالی رسانه که با وعدههای خاصی همراه بوده، صراحتاً اعلام کرده که «قطعاً» در جایگاه کنونی خود ابقا خواهد شد.»
در شرایط فعلی حسن روحانی تحتفشار حامیان انتخاباتی خود قرارگرفته است. علی لاریجانی با اهداف سیاسی از کابینه مردم و مطالبات آنان روایت میکند؛ تکاپوهای رایزنی اصلاحطلبان افزایشیافته است و حتی وزیران در خطر خروج از کابینه، اهرم فشار رسانهای را چاشنی رایزنیهای خودکردهاند. حسن روحانی در دوراهی کابینه کار و کابینه ائتلاف سیاسی قرارگرفته است.اسی قرارگرفته است.
منبع:صبح نو