سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
قالیباف تهران را به ۱۰۰ سال قبل برد
قالیبافکُشی عمو و برادرزاده!
محمد و محسن هاشمی، برادر و پسر مرحوم هاشمی رفسنجانی، روز گذشته بصورت همزمان نقدهای تند و عجیبی را علیه عملکرد ۱۲ ساله محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران مطرح کردند.
محمد هاشمی در مصاحبه با نامهنیوز با بیان اینکه قالیباف تهران را به ۱۰۰ سال قبل برد اظهار کرده است: اگر شهردار آینده بخواهد بر سبک و سیاق آقای قالیباف عمل کند، تهران تا دو سال آینده دیگر قابل سکونت نخواهد بود.
او همچنین میافزاید: مدیریت تهران در حضور ۱۲ ساله آقای قالیباف جنبه سیاسی داشته است. در ۱۲ سال گذشته دلالها نقش مهمی را در این مدیریت داشتند. مردم برای گرفتن جوازهای کوچک ماهها و حتی سالها در نوبت بودند. این وضع شهرداری قطعا نمیتواند برای تهران ادامه دار باشد.[۱]
همزمان با او، محسن هاشمی، فرزند ارشد مرحوم هاشمی و نفر اول فهرست اصلاحطلبان در شورای شهر پنجم تهران نیز طی اظهاراتی در خبرگزاری ایلنا از پیشرفت نمایشی و تبلیغاتی مترو در دوران قالیباف بدون افزایش ظرفیت مسافر صحبت کرده! و نیز گفته است: بخش قابل توجهی از معابر و بزرگراهها، به سیستم بی آر تی اختصاص یافت، این درحالی است که مسافر قابل توجهی در این خطوط جابجا نمیشوند و فقط بار ترافیکی را در ساعت پیک تشدید کردهاند.
او همچنین با کنایه به قالیباف میگوید: اگر میزان منابع مالی که مثلا به پروژه اتوبان صدر تخصیص داده شده را با کل اعتبارات مترو در طول دهه گذشته مقایسه کنیم، مشخص میشود، مترو چقدر در اولویت شهرداری قرار داشته است![۲]
*اصلاحطلبان از ۲ سال قبل تأکید داشتهاند که قالیباف تهران را ۱۰۰ سال به عقب برده است!
غلامرضا انصاری، قائم مقام حزب اتحاد ملت و عضو شورای شهر تهران، حوالی ۲ سال پیش در بخشی از مصاحبه خود با شماره ۹۱ نشریه صدا با بیان اینکه تراکمفروشی در دوره قالیباف اوج گرفته است تصریح کرده بود: واقعیت این است که فاجعهای که در این ۱۰ سال (دوره مدیریت قالیباف و در تهران) روی داده تا ۱۰۰ سال آینده هم قابل جبران نیست.
اظهارات محسن هاشمی درباره بحث مترو نیز در حالی است که مترو تهران از سال ۶۴ وارد فاز اجرایی شده و تا سال ۸۴ (یعنی طی ۲۰ سال) نیز عمده دولتها و شهردارانی که مسئولیتی در اجرای آن داشتهاند اصلاحطلب بودهاند.
معالوصف دوست و دشمن میدانند که وضعیت توسعه متروی تهران طی ۱۲ سال اخیر و در دوران شهرداری قالیباف، تحوّلی چشمگیر یافته و میزان پیشرفت آن چند ده برابر تمام سالهای قبل از آن و در دوران منصبداری شهرداران اصلاحطلب بوده است.
درباره اولویت داشتن مترو یا پل صدر برای شهرداری تهران نیز لازم به اشاره است که اولاً پیشرفت متروی تهران در دوران مدیریت اصولگرایان در حدی بوده است که ناظران دچار حیرت شدهاند و بحث اولویت داشتن یا نداشتن آن (که اساساً قابل کشف هم -بویژه با نگاه به میزان اعتبارات- نیست) یک بحث انحرافی محسوب میشود.
ثانیا اصلاحطلبان از صدر تا ذیل اقدامات قالیباف و حتی از «کاشت گلهای لاله در تهران توسط شهرداری» هم انتقاد کردهاند و لذا طرح مسئله پل صدر که انتقادات اصلاحطلبان در قبال آن هیچگاه اثبات نشده است! صرفا یک بهانهگیری سیاسی به نظر میرسد.
بهانهگیری سیاسی برای عملکردی که بخشهایی از آن در حدی از مطلوبیت قرار داشته که حتی رکوردهای جهانی و گینس را هم جابهجا کرده است.
لازم به اشاره است که برخی معتقدند جریان سیاسی خاص از آنجا که فکر میکند کسی را در حد تواناییهای قالیباف برای معرفی به عنوان شهردار ندارد، قصد کرده تا از راهبرد «موازنه منفی» استفاده کند.
به این معنی که تلاش میکند تا با سیاهنمایی از عملکرد قالیباف و تخریب کارنامه جهادی هشتمین شهردار برتر جهان، هر گونه عملکرد شهردار اصلاحطلبی که قرار است با شورای شهر پنجم تهران به جای قالیباف بیاید را توجیهپذیر جلوه دهد.
***
حضور احتمالی برخی اصولگرایان در کابینه روحانی؛ اصلاحات ابراز رضایت نکند چه کند؟
«محمد کیانوشراد» از فعالان اصلاحطلب و از نمایندگان مستعفی مجلس ششم به تازگی در یادداشتی در روزنامه آرمان امروز ضمن تعریف و تمجید از «بخشی از اصولگرایان» و بیان اینکه اصولگرایی یکی از جریانات اصیل کشور بوده و بخشی از اصولگرایان همواره برای اعتلای ایران تلاش کردهاند! گفته است:
«این بخش از اصولگرایان در میان اصلاحطلبان از احترام زیادی برخوردار هستند. کارنامه و کابینه دولت روحانی در چهار سال گذشته نیز این موضوع را بهخوبی نشان داد که دولت در بهکارگیری اصولگرایان توانمند و خردورز کوتاهی نخواهد کرد و از حضور آنها استقبال میکند.»[۳]
*باید اشاره کرد که الحق و الانصاف آقای روحانی در مهار کردن اصلاحطلبان و مجبور کردن آنها به رضایتمندی از تمام قیام و قعود خود یک پدیده محسوب میشود...
اظهارات یا به عبارت بهتر اعترافات رضایتمندانه کیانوشراد مبنی بر احتمال حضور اصولگرایان در کابینه دوم آقای روحانی در حالی است که اصلاحطلبان طی هفتههای گذشته با هجمه به برخی وزرای رئیسجمهور روحانی صراحتاً تأکید کردند کارآمدی صرفاً در نزد اصلاحطلبان است و آقای روحانی هم باید به دنبال اصلاحطلبان باشد.[۴]
آنها همچنین دائما و با این کنایه که برخی وزرا با رئیسجمهور همسو نبودهاند نیز انتقادات خود را از حضور برخی چهرههای اصولگرا در دور و اطراف آقای روحانی مطرح کردند اما گویا مجبورند عدم تغییر برخی وزرای شاخص و یا وارد شدن عدد دیگری از اصولگرایان به کابینه آقای روحانی را رضایتمندانه شاهد باشند.
لازم به ذکر است که اصلاحطلبان طی ۴ سال گذشته دائما بر تغییر در ستاد رسانهای رئیسجمهور و ترمیم کابینه اصرار کردند اما آقای روحانی وقعی به این اصرارها نگذاشت.
تحلیلگران از این میگویند که ستاد جریان سیاسی خاص تمام این رفتارها را به حساب آقای روحانی سیاهه کرده و در یک یومالحساب که وقتش خواهد رسید، مذمت رئیسجمهور را آغاز خواهد کرد.
***
فتنهگران ۸۸ عزیز شدند؛ دوباره کرباسچی...
غلامحسین کرباسچی، دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی به تازگی در همایشی با عنوان «شهر مردم» در مشهد، اظهاراتی را درباره چیستی مدیریت شهری مطرح کرده است.
به گزارش ایسنا، او در بخشی پایانی اظهاراتش گفته است:
«عمل یک مجموعهای در مدیریت شهری واقعا باید این احساس را در مردم ایجاد کند که آنها به شورا و مدیریت شهری ایمان آوردهاند، رمز این موضوع این است که بتوانیم سرمایه اساسی و اعتماد را برگردانیم، در این زمینه زحمتهای زیادی کشیده شده و هزینههای زیادی داده شده است، از سال ۸۸ به بعد بسیاری از عزیزان برای این موضوع هزینه دادند و امروز اگر مردم (به اصلاحطلبان مشهد و تهران) رای میدهند به دلیل آن هزینهها است، ما میراثخوار آن هزینهها هستیم، باید این امید، ایمان و باور به یاس تبدیل نشود. البته این موضوع کار سختی است».[۵]
لازم به ذکر است که اصلاحطلبان در شهر مشهد حائز اکثریت شورای شهر دوره پنجم شدهاند.
*کرباسچی طی هفتههای گذشته با انتقاد از عملکرد مدافعان حرم و با طرح مسئله نقش وی پیرامون درخواست ۲ میلیارد تومانی از یک عضو شورای شهر فعلی برای حضور در فهرست انتخاباتی اصلاحطلبان، مورد انتقادات گستردهای قرار گرفته است.
اشاره کرباسچی به «بسیاری از عزیزان هزینهداده» نیز حکماً اشاره به اصلاحطلبانی است که پس از فتنه سال ۸۸ و به دلیل ایفای نقش در آن یا به زندان افتادند و یا منزوی شدند.
و این رخدادها گویا به زعم آقای کرباسچی ایجاد دِین کرده و بایستی با امید، ایمان و باور کاری کرد که آن مجاهدتها و تلاشها در حین و بعد از فتنه ۸۸، از بین نرود!
قضاوت درباره سخنان کرباسچی را به مخاطبان محترم واگذار میکنیم...
***
1_ http://namehnews.ir/fa/news/415853
2_ http://tnews.ir/news/856489524571.html
3_ http://www.armandaily.ir/fa/news/main/190942
4_ mshrgh.ir/737054
5_http://www.isna.ir/news/96041910496