به گزارش مشرق، جمشید پژویان اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در واکنش به گزارش اخیر مرکز آمار در مورد افزایش تعداد شاغلین از 22 میلیون و 300 هزار نفر به 23 میلیون و 300 هزار نفر در سه ماهه بهار بیان داشت: برای این که در ظرف 3 ماه یک میلیون شغل ایجاد شود قطعا باید در این مدت در بخش هایی که نسبتا کاربر هستند مانند صنعت و خدمات رشد بسیار بالایی داشته باشیم و این در حالی است که ما در این بخشها شاهد رشدی نبوده ایم.
وی ادامه داد: چنان چه در این بخشها رشد نداشته باشیم می توانیم بگوییم که این گزارش یک اشتباه آماری و محاسباتی بوده، بنابراین با توجه به این که در حال حاضر هیچ گونه رشدی در این بخش ها وجود نداشته و در رکود به سر می بریم بنده بعید می دانم که ظرف سه ماه یک میلیون شغل ایجاد شده باشد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: دولت در رابطه با خروج از رکود به مردم امید می دهد و حتی بیان می کند که رشد بالاتر از 6 داشته ایم در صورتی که این رشد بخش نفت بوده است.
وی تصریح کرد: ما همچنان در رکود به سر می بریم و هیچ گونه علائمی برای خروج از رکود و وارد شدن به رونق دیده نمیشود، دلیل اصلی این موضوع هم این است که هیچ گونه سیاست اقتصادی از دولت و در جهت خروج از رکود نمی بینیم.
پژویان اظهار داشت: اگر بتوانیم هر سه ماه یک بار یک میلیون شغل ایجاد کنیم بنابراین قطعا در سال آینده باید پذیرنده مهاجران عامل کار برای کارکردن در کشور باشیم.
وی تأکید کرد: هیچ چیز بدتر از این نیست که امید واهی به مردم بدهیم زیرا حتی اگر کار کوچکی هم در این میان انجام شود تأثیر مثبتی نخواهد داشت زیرا آن امید واهی انتظار را بالاتر از آن چه اتفاق افتاده خواهد کرد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: وقتی میگوییم یک میلیون شغل ایجاد شده است، این تعداد زیادی از خانوارها که جوان بیکار دارند به خصوص فارغ التحصیلان دانشگاهی امیدوار می شوند و با خود می گویند با این اوصاف نهایتا تا ماه دیگر جوان ما هم سر کار خواهد رفت در صورتی که نه تنها این اتفاق صورت نمی گیرد بلکه از جاهای مختلف خبردار می شود که بسیاری مکانها در حال اخراج و تعدیل کارگران خود هستند.
پژویان گفت: بهتر است در ابتدا یک یا دو گام مثبت در سیاست گذاریهای مناسب برداریم و پس از آن به تدریج آثار مثبت این سیاستها خود به خود دیده خواهد شد و مردم نیز این آثار را مشاهده می کنند.