کد خبر 763653
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۲:۲۹
رهبر کره شمالی

اظهارات جنگ افروزانه مقامات واشنگتن و پیونگ یانگ، دو کشور را در وضعیت بن‌بست قرار داده که راه خروجی برای آن دیده نمی‌شود و هیچیک از طرفین هم قصد دادن امتیاز را ندارد.

به گزارش مشرق، روزنامه اینترنتی «آر.ب.کا» روسیه در تحلیلی نوشته است:  به عقیده کارشناسان، آمریکا و کره شمالی در یک وضعیت بن‌بست قرار گرفته اند و هر نوع اقدام نظامی هم ممکن است رژیم پیونگ یانگ را از بین ببرد، ولی بهای سنگینی برای آن باید پرداخته شود و چنین ماجراجویی قربانیان زیادی برجای خواهد گذاشت.  

"سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه با اشاره به کاهش تبادل اظهارات جنگ افروزانه بین واشنگتن و پیونگ یانگ، ابراز امیدواری نمود که وخامت اوضاع در شبه جزیره کره کاهش یابد. پیش از این "وانگ ایی" وزیر امور خارجه چین نیز با اشاره به کاهش وخامت اوضاع پیرامون کره شمالی، خواستار افزایش تلاشهای مشترک بین المللی برای ممانعت از تشدید دوباره اوضاع شدد. لاوروف نیز هشدار داد که در صورت بروز مناقشه نظامی، صحبت بر سر سرنوشت هزاران مردم غیرنظامی است که آسیب خواهند دید و نباید اجازه داد چنین اتفاقی رخ دهد.

در تاریخ 14 آگوست بود که "کیم جونگ اون" رهبر کره شمالی آمادگی کشورش برای حمله به پایگاه نظامی-هوایی آمریکا در جزیره گوام، در صورت دست برنداشتن آمریکا از اقدامات تحریک آمیز خود را اعلام کرد. پیش از این "جیمز ماتیس" رئیس پنتاگون گفته بود که هر نوع پرتاب موشک از سوی کره شمالی به سمت آمریکا به منزله آغاز جنگ خواهد بود.

روابط واشنگتن و پیونگ یانگ بعد از آنکه کره شمالی در ماه جولای دو آزمایش موشک بالستیک انجام داد، بشدت تیره شد و شورای امنیت نیز در تاریخ 5 آگوست قطعنامه ای در تشدید تحریمهای بین المللی علیه این کشور تصویب نمود. "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا 8 آگوست هشدار دارد که هر نوع تهدید کره شمالی قاطعانه پاسخ داده خواهد شد. وی بطور دقیق مشخص نکرد که چه اقدامی از جانب تهدید تلقی خواهد شد.

چه گزینه‌هایی برای درگیری مستقیم قابل تحقق است

کارشناسانی که این روزنامه با آنها به گفتگو نشسته، علت کاهش نسبی وخامت اوضاع را ناتوانی کره شمالی برای رویارویی واقعی با حریف بالقوه خویش توضیح داده اند.

البته ارتش کره شمالی یکی از پرتعدادترین ارتشهای جهان است که در آن بیش از یک میلیون نفر خدمت می کنند که این تعداد دو برابر بیشتر از ارتش جمهوری کره (کره جنوبی) است. ولی از لحاظ فناوریهای نظامی، ارتش کره شمالی از ارتش کره جنوبی به مراتب ضعیف تر است، ضمن اینکه در صورت بروز درگیری نظامی، سئوال از حمایت نظامی آمریکا نیز برخوردار خواهد بود.

آمریکا قادر است با حمله ناگهانی به زیرساختارهای نظامی کره شمالی، آنها را نابود و از عدم توسعه آن برای سالهای سال اطمینان پیدا کند. ولی مشکل در تعیین مکان آنهاست، برای اینکه تاسیسات هسته ای کره شمالی در مناطق کوهستانی و غیر قابل درسترس در سراسر خاک این کشور پراکنده است.

این گزینه نیز از سوی کارشناسان بررسی شده که امکان حمله آمریکا نه تنها به تاسیسات نظامی، بلکه به محل آزمایشات موشکی کره شمالی می تواند صورت بگیرد تا از تکرار آنها جلوگیری شود. ولی در این صورت، امکان پاسخ فوری پیونگ یانگ به این حمله نیز وجود دارد که ممکن است عواقب فاجعه آمیزی داشته باشد.

تهدیدات کره شمالی و عواقب آن برای آمریکا جدی است

"ریچارد وایتس" کارشناس امنیت هسته ای و مدیر مرکز تجزیه و تحلیل نظامی-سیاسی موسسه هادسون در واشنگتن معتقد است، حمله کره شمالی به پایگاه نظامی آمریکا در جزیره گوام می تواند در پاسخ به پرواز هواپیماهای بمب افکن راهبردی آمریکایی از این جزیره صورت بگیرد.  کره شمالی توان بالقوه نظامی برای چنین حمله ای را در اختیار دارد.

به گفته وی، آمریکا باید نسبت به تهدیدات پیونگ یانگ جدی برخورد کند، برای اینکه در صورت این حمله، آمریکا بزرگترین پایگاه نظامی خود را از دست خواهد داد، هرچند به این حمله پاسخ فوری هم داده شود.

وایتس یادآور شد، علاوه بر این، پیونگ یانگ می تواند در ازای هر نوع اقدامی از جانب آمریکا، سئول و اطراف آن زیر باران آتش توپخانه خود قرار دهد. توپهای سنگین در سراسر مرزهای کره شمالی مستقر شده اند و می توانند حتی سریعتر از پرتاب موشک بالستیک نیز وارد عمل شده و حملات خود را آغاز کنند. پیونگ یانگ حتی می تواند تاسیسات نظامی آمریکا در خاک ژاپن و کره جنوبی را نیز هدف قرار دهد.

این کارشناس می افزاید، ضمن اینکه در صورت آغاز حمله گسترده بین آمریکا و کره شمالی، اقتصاد جهانی نیز دچار آسیب جدی خواهد شد. چنین جنگی عواقب جدی سیاسی و انسانی نیز در پی خواهد داشت و می تواند منجر به سیل مهاجرت گسترده از کره شمالی به چین و کره جنوبی شود. علاوه بر این، یکی از عواقب این مسئله، تیرگی بیشتر روابط واشنگتن و پکن خواهد بود که بدون این هم چندان خوب نیست.

کره شمالی هرگز آغاز کننده جنگ با آمریکا نخواهد بود

"آندری لانکوف" استاد دانشگاه کوکمین در سئول معتقد است که امکان درگیری مستقیم دو کشور بسیار ضعیف است. اولا کره شمالی نمی تواند از عواقب جدی چنین جنگی، از جمله کشته شدن تعداد زیادی از شهروندان و بخشی از مقامات خود بپرهیزد و همین مسئله تضمین تقریبا صددرصدی برای آن است که کره شمالی هرگز شروع کننده جنگ نخواهد بود.

این کارشناس افزود: «پاسخ آمریکا به حمله هسته‌ای هم حملات گسترده به خاک کره شمالی خواهد بود که منجر به قربانی شدن بخش عظیمی از مردم این کشور و تقریبا تمامی مقامات سیاسی و نظامی آن و در نتیجه سرنگونی رژیم سیاسی کره شمالی می شود.»

به عقیده وی، سلاح هسته‌ای برای تضمین امنیت مورد نیاز کره شمالی است. مقامات پیونگ یانگ مسلما قصد خودکشی ندارند، ولی بسیار بدبین هستند. البته بعید است که جنگ به ابتکارعمل آمریکا و کره جنوبی هم آغاز شود، برای اینکه آنها به خوبی می دانند که در معرض حملات مقابله به مثل پیونگ یانگ قرار خواهند گرفت. بنابراین وضعیت کنونی در یک بن بست عمیق قرار دارد و هیچیک از دو طرف نمی دانند چگونه از آن خارج شوند، چرا که هیچ کدام حاضر به دادن امتیاز به طرف مقابل نیست.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۷
    3 1
    امریکا را بزک نکنید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس