به گزارش مشرق به نقل از مرکز روابط عمومی بنیاد مستضعفان، سعیدیکیا، رئیس بنیاد مستضعفان در هجدهمین نشست اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل، در دانشگاه علامه طباطبایی، به سوالات دانشجویان پاسخ داد.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص آزادراه تهران - شمال گفت: آزادراه تهران – شمال از جمله پروژه هایی است که توسط بنیاد مستضعفان در حال ساخت است عملیات احداث این آزادراه از سال ۱۳۷۵ شروع، ولی تا سال ۹۳ پیشرفت خیلی کمی داشته است. در واقع علت کندی عملیات احداث این آزادراه عدم وجود اراده مشترک بین دولت و بنیاد مستضعفان بوده است.
رئیس بنیاد مستضعفان افزود: من در یک جلسه افطاری به وزیر راه و شهرسازی گفتم که آیا اراده اتمام آزاده تهران – شمال را دارید؟ که او در پاسخ گفت: من این اراده را دارم، با هم دست دادیم و نتیجه این عزم مشترک پیشرفت بیش از هشتاد درصدی قطعه اول در طی سه سال بود. امروز ما و وزارت راه و شهرسازی به مانند یک تن واحد عمل میکنیم.
رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به اینکه این بنیاد دارای پنج شرکت بزرگ پیمانکاری است، تصریح کرد: در منطقه یک آزاد راه تهران شمال هفت مناقصه برگزار شده که شرکتهای پیمانکاری بنیاد تنها در یک مناقصه برنده شده و بقیه به بخش خصوصی واگذار شده اند.
سعیدی کیا با بیان اینکه منطقه یک آزادراه تهران شمال تا پایان سال ۹۶ زیر عبور مرور قرار میگیرد، تصریح کرد: برای احداث تونلهای منطقه یک آزادراه تهران شمال اقداماتی از قبیل: سقف کاذب و نصب تجهیزات مکش انجام شده که همین مسائل باعث به تاخیر افتادن بهره برداری از آن شده است.
اردوهای جهادی را هدفمند مورد حمایت قرار می دهیم
سعیدی کیا در بخش دیگری از اظهارات خود به فعالیت هفت هزار گروه جهادی دانشجویی اشاره کرد و گفت: آئین نامهای برای حمایت از گروههای جهادی که اردوهای خود را در منطقه قله گنج برگزار میکنند تهیه شده تا حمایتهای بنیاد به صورت منظم انجام شود و امیدواریم که این آئین نامه را در سایر مناطقی که اردوهای جهادی انجام میشوند تسری دهیم.
وی تصریح کرد: ما در این فکر هستیم که ساماندهی اردوهای جهادی به گونهای انجام شود که هدفمند اردوهای جهادی خاص هر منطقه برگزار شود تا بتوانیم استانها را تحت پوشش قرار دهیم و در نهایت مشخص باشد که چه اقداماتی صورت گرفته است.
رئیس بنیاد مستضعفان گفت: میخواهیم در عشق، ایمان و شوری که برای محرومیت زدایی از طریق اردوهای جهادی وجود دارد مشارکت کنیم.
اولین کار ما ساماندهی فعالیتهای اقتصادی بنیاد مستضعفان بود
وی با اشاره به ساماندهی هلدینگ های وابسته به بنیاد مستضعفان گفت: پیش از این بنیاد دارای ۲۲ هلدینگ اقتصادی بوده که تعداد آنها را به ۱۱ هلدینگ کاهش دادیم و برای نظارت بر آنها نیز به صورت ماهیانه عملکرد آنها توسط معاونتهای تخصصی مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات کشور ما این است که نظام ارزیابی در دولتها وجود نداشته و الان نیز وجود ندارد، تصریح کرد: بنیاد مستضعفان از جمله مجموعه هایی است که مالیات خود و تمام شرکتهای وابسته را به صورت سالیانه پرداخت میکند به گونهای که ما طی ده سال گذشته ۴۰۰۰ میلیارد تومان مالیات پرداخت کرده ایم منتهی عدهای از اعم از نمایندگان و افراد سیاسی مدام انتقاد میکنند که چرا بنیاد مالیات نمیدهد و البته تقوی نژاد، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور به صراحت اعلام کرده که بنیاد مستضعفان از خوش حسابترین مجموعه هایی است که مالیات خود را به موقع پرداخت میکند.
وی با اشاره به اینکه هلدینگهای اقتصادی بنیاد در حوزههای مختلفی همچون سیمان، فولاد، کاشی، لوله، لاستیک و صنایع غذایی فعالیت میکنند، افزود: بنیاد مستضعفان در بنادر اقدام به احداث کارخانه فولاد کرده و در واقع، چون تولید فولاد به آب نیاز دارد معتقدیم که کارخانه فولادهایی که در کشور هستند با مشکل شدید کم آبی مواجه میشوند.
وی با اشاره به اینکه کارخانه نبرد فولاد اروند ظرف سه سال و چهار ماه و کارخانه آلومینیوم مسجد سلیمان ظرف دو سال و نه ماه توسط بنیاد مستضعفان ساخته شده اند، تصریح کرد: کارخانه نبرد فولاد اروند به زودی افتتاح میشود و نیروهای کارخانه آلومینیوم مسجد سلیمان نیز که همگی بومی منطقه هستند آموزشهای لازم را دیده اند و آنها نیز به زودی کار خود را آغاز خواهند کرد.
رئیس بنیاد مستضعفان به استراتژیهای جدید این بنیاد اشاره کرد و گفت: بنیاد مستضعفان بزرگترین دامدار کشور محسوب میشود به گونهای که این بنیاد دارای ۶۵ هزار گاو شیری است که ۳۵ هزار راس آن دوشیده میشوند که سرانه تولید شیر توسط هر راس گاو ۳۹ کیلوگرم در روز است. در هر حال سرانه مصرف شیر زمانی که من وزیر جهاد کشاورزی بودم در کشورمان ۸۰ کیلو بوده و الان نیز همین میزان است در حالی که سرانه متوسط دنیا ۲۰۰ کیلوست با این وجود یکی از استراتژیهای بنیاد افزایش سرانه مصرف شیر در کشور است.
وی واگذاری صنایع غذایی، توسعه پرورش ماهی در قفس، کاهش مصرف سرانه آب در بخش کشاورزی و توسعه کشت گلخانهای را از استراتژیهای جدید بنیاد مستضعفان اعلام کرد و افزود: امروز تجهیزات مربوط به پرورش ماهی در قفس وارد کشور شدند که قرار است برای پرورش ماهی در قفس به بوشهر منتقل شوند. تاکنون پرورش ۲۰ هزار تن ماهی در قفس تثبیت شده و پیش بینی کردیم که آن را به ۱۰۰ هزار تن برسانیم.
قلعه گنج؛ نماد اعتماد به مردم
سعیدی کیا با اشاره به اینکه در سال ۹۳، ۱۵ تا ۱۶ درصد از سود بنیاد مستضعفان برای محرومیت زدایی به بنیاد علوی تعلق میگرفته تصریح کرد: تمام کارهای محرومیت زدایی توسط بنیاد علوی انجام میشود با این وجود ما در بودجه امسال سهم بنیاد علوی را از سود بنیاد مستضعفان برای خدمت به محرومین به ۴۳ درصد افزایش دادیم.
وی به اقدامات این بنیاد در منطقه محروم قلعه گنج استان کرمان اشاره کرد و افزود: تاکنون در یکصد روستا گروههای مردمی برای ایجاد صندوقهای اشتغال زایی ایجاد شده و مردم با وجود اینکه در محرومیت زندگی میکنند دو میلیارد تومان از سرمایه خود را در این صندوق پس انداز کرده اند و بنیاد مستضعفان نیز یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از اعتبارات خود به این صندوق اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: منطقه قلعه گنج تا پیش از اقدامات محرومیت زدایی یکی از مناطق ناامن بود، اما امروز به گفته مسئولان حوزه امنیتی استان کرمان این منطقه به یکی از امنترین مناطق استان تبدیل شده است.
سعیدی کیا اظهار کرد: همچنین در راستای کارآفرینی براساس تفاهم نامهای که بین بنیاد علوی استانداران و بانک سینا منعقد شده مقرر شد که این بانک به صاحبان طرحهای اشتغال زایی تسهیلات ۱۸ درصد به معنای واقعی پرداخت کند همچنین قرار شده که بنیاد علوی و استانداریها نیز ۵ درصد یارانه اختصاص دهند البته قرار شده که ۵ درصد استانداریها توسط معاونت محرومیت زدایی ریاست جمهوری پرداخت شود.
وی خاطرنشان کرد: ۸۵۰ طرح اشتغال زایی تصویب شده است که تاکنون به صاحبان ۴۴۰ طرح که مصوب شده اند تسهیلات پرداخت شده و مابقی نیز منتظر تضمینها هستند. در هر حال پیش بینی شده که سالانه به هر استان ۲۰ میلیارد تومان از این تسهیلات استفاده کند با این وجود در طول سال ۱۰۰ میلیارد تومان از این طریق وام پرداخت میکنیم.
وی بیان کرد: بنیاد مستضعفان در راستای پرداخت ۵ درصد یارانه سهم خود باید سالانه ۱۲۰ میلیارد تومان اختصاص دهد که ما این کار را با عشق و علاقه انجام خواهیم داد.