عزیزی

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: امروز نقدینگی از مردم گرفته شده و دیگر پولی برای خرید و گردش مالی در کشور وجود ندارد.

به گزارش مشرق، عبدالرضا عزیزی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در جریان ارائه گزارش رئیس کمیته امداد امام‌خمینی(ره) که صبح امروز (دوشنبه 6 شهریور) در صحن علنی مجلس انجام شد، گفت: در آبان ماه سال گذشته در  محضر مقام معظم رهبری خطاب به رئیس‌جمهور محترم عرض کردم کاهش تورم حقیقی نیست و کاهش تورم در صورتی ممکن است که تولید رو به رشد داشته باشیم.

وی افزود:  اما وقتی اقتصاد و تولید کشور بیمار بوده و از طرفی نقدینگی در کشور زیاد شده، چگونه می‌توانیم کاهش تورم را داشته باشیم. امروز نقدینگی از مردم گرفته شده و دیگر پولی برای خرید و گردش مالی در کشور وجود ندارد، به همین خاطر رکود به وجود آمده در میان اقشار مستضعف و نیازمند، موجب شده قدرت خریدشان کم شده و این بدین معناست که بسیاری از خانواده‌ها به رغم کاهش تورم در سه سال گذشته نتوانستند قدرت خریدشان را افزایش بدهند.

عزیزی ادامه داد: هر چند درباره خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی نظیر کمیته امداد حضرت امام(ره) و بهزیستی که به حق جزو پایین‌ترین دهک‌های درآمدی کشور هستند، این روند با توجه به افزایش مستمری آنها توسط ما نمایندگان مجلس در برنامه ششم توسعه صورت گرفت. لایحه‌ای برای آن در کار نبود، ما آنجا این راهکار را پیشنهاد داده، تصویب کرده و دولت را مکلف به اجرای آن کردیم.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: براساس قانون ششم برنامه توسعه، وضعیت مددجویان مقداری بهبود یافته، اما باز هم به علت نازل بودن میزان درآمد خانوارها تاثیر چندانی در قدرت خرید آنها نداشته است. در حال حاضر سرانه خدمات حمایتی، ماهانه برای هر نفر از کل جمعیت 3 میلیون نفری مددجویان دائمی کمیته امداد حضرت امام(ره) با احتساب افزایش مستمری در سال جاری که از طریق هدفمندی یارانه‌ها پرداخت می‌شود (البته این کار خطایی است و می‌بایست از طریق کمیته امداد پرداخت شود) مبلغ 252 هزار تومان است که نسبت به سال گذشته افزایش داشته، اما مبلغ قابل توجهی برای رفع نیازهای یک فرد نیست. 

وی خاطرنشان کرد: بنابراین شایسته است رئیس‌جمهور محترم و مسئولان ذیربط در جهت بهبود وضعیت درآمد و قدرت خرید خانوارهای ایرانی تلاش لازم را مبذول کرده و ما نمایندگان مجلس نیز قاطعانه در این امر کمک خواهیم کرد. ضمن تشکر از دولت محترم برای اجرای ماده 79 قانون برنامه ششم توسعه در جهت افزایش مستمری مددجویان کمیته حضرت امام خمینی(ره) و بهزیستی، شایسته است به نص صریح قانون توجه ویژه‌ای شود.

عزیزی عنوان کرد: ما در قانون ماده 79 برنامه ششم توسعه تاکید فراوان کردیم که حداقل دریافتی می‌بایست 20 درصد باشد و کمیته امداد و بهزیستی آن را پرداخت کند، اما سازمان هدفمندی یارانه‌ها مجری پرداخت آن شده است. می‌بینیم که در هر دوره دولت، این مبالغ پرداخت می‌شود، اما متولی اصلی یعنی بهزیستی و کمیته حضرت امام(ره) به وظیفه خودشان عمل نمی‌کنند و این سبب موازی کاری اجرایی است.

وی گفت: همین طور که مستحضرید یکی از معضلات اصلی کشور ما بحث بیکاری است و آمار بیکاران خصوصا قشر تحصیل کرده روز به روز در حال افزایش است و این موضوع به طور جدی در بسیاری از ابعاد زندگی جوانان خصوصا ازدواج آنها تاثیر منفی گذاشته و به دنبال آن ما با تهدید نسل مواجه هستیم که یکی از دغدغه‌های مهم مقام معظم رهبری است. به نظر می‌رسد حل این مشکل به تنهایی از دست دولت بر نمی‌آید و می‌بایست همه ارکان نظام در تعاملی واحد در رفع آن بکوشند.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در پایان گفت:‌ مطالعه کشورهایی که در زمینه اشتغال موفق بوده‌اند، می‌تواند به عنوان الگویی مثبت در دستور کار دستگاه‌های اجرایی قرار بگیرد. انصافا کمیته امداد حضرت امام(ره) در حوزه اشتغال بسیار عالی عمل کرده و بنده هر سال در جشن اشتغال کمیته امداد شرکت می‌کنم و شاهد اشتغال سالیانه 100 هزار نفر تحت اجرای برنامه‌های این نهاد هستم.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • میرزابنویس IR ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۶
    0 0
    اصلاح می کنم، منظورشون برخی مردم بود نه همه.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس