کمیته ملی المپیک

دوگانگی در پیش‌نویس اساسنامه کمیته ملی المپیک در حالی صورت گرفته که نمایندگان کمیته و همچنین وزارت ورزش روی یک اساسنامه تفاهم کرده بودند.

به گزارش مشرق، داستان اساسنامه کمیته ملی المپیک به نظر می‌رسد که همچنان سر دراز دارد و قرار نیست به راحتی تمام شود.

در حال حاضر دو نسخه پیش‌نویس از این اساسنامه وجود دارد؛ یکی به تایید کمیته بین‌المللی المپیک رسیده و دیگری نیز با انجام برخی تغییرات در وزارت ورزش، در اختیار این نهاد قرار گرفته و قرار است به هیئت وزیران ارسال شود.

* حضور نمایندگان وزارت ورزش در جلسات

پس از جلساتی که در مسیر اصلاح اساسنامه صورت گرفت، مسئولان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش به توافق رسیدند که دو نماینده از وزارتخانه در جلسات حضور داشته باشند. بر همین اساس نیز مسعود سلطانی‌فر تصمیم به معرفی امیررضا خادم و محمدرضا داورزنی گرفت تا این نهاد نیز در جریان روند اصلاح قرار بگیرد.

* سکوت معاونان وزیر

دو معاونی که سلطانی‌فر معرفی کرده بود، پای‌شان به جلسات هیئت اجرایی باز شد و در بیشتر جلسات حضور داشتند اما چه شده است که در حال حاضر سکوت کرده‌اند خبری در دست نیست. در برخی از جلسات نیز کارشناسان دیگری حضور داشتند تا نظرات خود را در این خصوص ارائه کنند.

* صورت جلسات امضا نشد

آنچه تاکنون محرز شده، این است که نمایندگان وزارت ورزش در جریان اصلاح اساسنامه‌ قرار داشته‌اند، هر چند که آنها اطلاعات کمی در این باره دارند. آنها تفاهم‌های لازم را با کمیته المپیک برای ارسال نسخه پیش‌نویس به IOC و وزارت ورزش داشتند. البته برای آنکه اَنگ «دخالت دولت» زده نشود، خادم و داورزنی زیر صورت جلسات را امضا نکردند، با این وجود این مسئله نیز نمی‌تواند آنها را از زیر بار این موضوع که از اساسنامه خبر داشتند، خلاص نمی‌کند.

* اطلاع وزیر از اساسنامه ارسالی

کمیته المپیک که معتقد به همکاری با وزارت ورزش در خصوص اصلاح اساسنامه بود، نسخه پیش‌نویس را قبل از ارسال به IOC در اختیار سلطانی‌فر قرار داد و وزیر نیز آن را تایید کرد این پیش‌نویس به لاتین ترجمه شده و در اختیار IOC قرار بگیرد.

* انتشار اساسنامه در خبرگزاری تسنیم و تعجب  NOC ایران

پس از اصلاحاتی که بر روی اساسنامه صورت گرفت، نسخه پیش‌نویس آن همزمان به وزارت ورزش و IOC ارسال شد. این پیش‌نویس در وزارت ورزش با تغییراتی مواجه شد و خبرگزاری تسنیم نیز اساسنامه تغییر داده شده در وزارت ورزش را منتشر کرد (اینجا بخوانید). انتشار این اساسنامه تعجب مسئولان کمیته المپیک را به دنبال داشت، چرا که نسخه منتشر شده با آنچه به IOC ارسال شده بود، تفاوت داشت.

* ناهماهنگی عجیب کمیته و وزارت

در حالی که پس از حضور مسعود سلطانی‌فر در وزارت ورزش، این نهاد و کمیته ملی المپیک مشکلات موجود در زمان وزارت محمود گودرزی را کنار گذاشته بودند و بیشتر مسائل را هماهنگ می‌کردند تا دود اختلافات به چشم ورزش کشور نرود، اما ایجاد تغییرات در پیش‌نویس اساسنامه کمیته المپیک آن هم بدون در جریان گذاشتن NOC چندان به مذاق کمیته‌ای‌ها خوش نیامد.

* معاون وزیر در جریان تغییرات نبود!

همان‌طور که عنوان شد، خادم و داورزنی به عنوان نمایندگان وزارت ورزش در جلسات اصلاح اساسنامه کمیته ملی المپیک شرکت می‌کردند، اما طبق شنیده‌ها یکی از این دو معاون در جریان تغییرات صورت گرفته در وزارت ورزش قرار نداشته است.

* ایران از خط قرمزهای IOC عبور کرده است؟

کمیته بین‌المللی المپیک الگویی برای خود دارد که کمیته‌های المپیک همه کشورها ملزم به رعایت موارد مختلف آن هستند. در اساسنامه هر کشوری نیز مسائل مختلفی وجود دارد، اما IOC فقط به آنهایی توجه می‌کند که در الگویش دیده می‌شود. 

با در نظر گرفتن این شرایط در اصلاح اساسنامه کمیته المپیک ایران، شنیده می‌شود وزارت ورزش دو دسته تغییرات را اعمال کرده است؛ تغییراتی که از خط قرمزهای IOC عبور کرده و تغییراتی که IOC مرتبط با مسائل داخلی می‌داند و وارد آنها نمی‌شود.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس