به گزارش مشرق به نقل از راشاتودی، «جولیان آسانژ» بنیانگذار سایت افشاگر «ویکی لیکس» در واکنش به تهدیدات توئیتری «دونالد ترامپ» مبنی بر ممنوع ساختن تجارت با کشورهایی که دارای روابط تجاری با پیونگ یانگ هستند، اظهار داشت که چنانچه دونالد ترامپ تجارت آمریکا با چین را به بهانه روابط تجاری این کشور با کره شمالی ممنوع نماید، به سرعت از قدرت برکنار خواهد شد.
آسانژ در یک پیام توئیتری نوشت: «۹۰ درصد از حجم تجارت کره شمالی، مربوط به کشور چین است. چنانچه دونالد ترامپ رابطه تجاری ۶۵۰ میلیارد دلاری آمریکا با چین را متوقف نماید، خیلی زود از قدرت برکنار خواهد شد».
گفتنی است که روز یکشنبه، رئیس جمهور آمریکا با انتشار پیامهایی در رسانه های اجتماعی اعلام کرد که در کنار سایر گزینه ها، واشنگتن «گزینه قطع روابط تجاری خود را با کشورهایی که با کره شمالی رابطه اقتصادی دارند، مدنظر خواهد داشت».
شایان ذکر است که در سال ۲۰۱۶، حجم تجارت کالا و خدمات میان آمریکا و چین بالغ بر ۶۴۸.۲ میلیارد دلار بود. بدین ترتیب، چین «بزرگترین شریک تجاری کالاهای آمریکا» به شمار می رود و همچنین سومین بازار بزرگ برای کالاهای صادراتی آمریکا است.
در این میان، سایر گزینه های ترامپ شامل «دامنه وسیعی» از امکانات نظامی از جمله توان هسته ای است که آمریکا آماده استفاده از آن به بهانه «دفاع از خاک و سرزمین خود و متحدانش» علیه کره شمالی است.
در مجموعه ای از پیامهای توئیتری که روز یکشنبه انتشار یافت، ترامپ کره شمالی را یک «دولت سرکش و یک تهدید» خواند. وی همچنین آخرین تحولات و پیشرفتهای حاصله در توان هسته ای پیونگ یانگ را «برای آمریکا بسیار خصومت آمیز و خطرناک» دانست.
روزنامه دیلی اکسپرس نیز به نقل از «جولیان آسانژ» نوشت که «ششمین آزمایش هسته ای کره شمالی یک واکنش تدافعی است و این مردمِ ساعی، هوشمند و سازگار [کره شمالی] تنها به تهدیدهای واشنگتن پاسخ می دهند».
لازم به ذکر است که کره شمالی روز گذشته یک بمب هسته ای را آزمایش کرد که گفته می شود از نوع هیدروژنی و قابل نصب بر روی موشک های بالستیک قاره پیما است.
گزارش ها حاکی از آن است که بمب کره شمالی ۵ برابر قدرتمندتر از بمبی است که آمریکا بر سر مردم «ناکازاکی» ژاپن آوار کرد.
آسانژ همزمان آمریکا را به دامن زدن به جنگ سرد آن هم از نوع نیابتی متهم کرد و هشدار داد که اِعمال فشار بر پکن با هدف مهار پیونگ یانگ حاصلی جز افزایش توان نظامی چین در پی نخواهد داشت.