افشين علا

هر کسی که عرق ملی و مذهبی داشته و معتقد به آرمان‌های نظام باشد مطمئنا مساله شهید حججی برایش مهم می‌شود. ادبیات ما هم مشمول این مساله می‌شود.

گروه جهاد و مقاومت مشرق - افشین علا روز گذشته متنی را منتشر کرد که در بسیاری از شبکه‌های مجازی باز نشر شد. علا در این متن از تماس تلفنی دفتر مقام معظم رهبری به او برای تشکر از سرودن شعری در مورد شهید حججی خبر داده بود. در این متن آمده است:

«طی تماسی از دفتر مقام معظم رهبری، پیام سپاس و قدردانی ایشان به خاطر دو شعری که برای شهید محسن حججی سرودم به اطلاع بنده رسید.

ایشان پیش از این نیز در ملاقات‌ها، یا از طریق دفترشان و گاه با ارسال دستخط، بابت سرودن اشعار آیینی و انقلابی از بنده تشکر و قدردانی کرده‌اند. توجه ایشان به این‌گونه اشعار، همراه با نکته‌سنجی و قدرشناسی‌شان همان قدر برایم ارزشمند است که از بی‌خبری، قدرنشناسی و نخوت برخی مسئولان فرهنگی کشور ملول و آزرده خاطرم. البته سرودن شعر برای شهیدان، در برابر عظمت حماسه آنان، هنری نیست که بخواهم بابت آن به خود ببالم یا از کسی طلبکار باشم. ولی نمی‌توان از کنار این‌گونه ظرافت‌های رفتاری رهبر معظم انقلاب از یک‌سو و بی‌مهری‌های مسئولان اجرایی و فرهنگی از سوی دیگر، بی‌تفاوت گذشت.

 بسیاری از صاحبان قدرت و جناح‌های سیاسی نشان داده‌اند چهره‌های فرهنگی را فقط برای ایام تبلیغات و جلب آرای مردم می‌خواهند و چون به مراد خود رسیدند، دغدغه‌های ما را فراموش می‌کنند. در حالی که بلندپایه‌ترین مقام رسمی و معنوی نظام، بدون در نظر گرفتن گرایش‌های سیاسی افراد در همه حال ناظر و مشوق نیروهای وفادار به ارزش‌های انقلاب اسلامی است. لازم است بنده نیز علی‌رغم همه تلخکامی‌ها، بار دیگر اعلام کنم همین حسن ظن و قدرشناسی رهبر فرزانه انقلاب را از همه پست‌ها، مقام‌ها و رانت‌ها ارزشمندتر می‌دانم و به فضل الهی، موهبت شاعر اهل بیت(ع) و انقلابی بودن را با تعلق به هیچ جناح، جایگاه و منصبی عوض نخواهم کرد.

بنده پیر خراباتم که لطفش دائم است / ورنه لطف شیخ و زاهد گاه هست و گاه نیست.»

علا درباره لزوم پرداختن به شهدای مدافع حرم در قالب هنر گفت: «هر کسی که عرق ملی و مذهبی داشته و معتقد به آرمان‌های نظام باشد مطمئنا مساله شهید حججی برایش مهم می‌شود. ادبیات ما هم مشمول این مساله می‌شود. بسیاری از حماسه‌ها در قالب افسانه‌ها اتفاق می‌افتد و امروز شهید حججی خود حماسه‌ساز شده است اما جای تعجب دارد که چرا برخی تحت تاثیر این موضوع قرار نمی‌گیرند و این همه عظمت که خودش شعر مجسم است را نمی‌بینند. این مساله برای من که یک شاعر هستم بسیار جای سوال دارد.»

وی افزود: «قطعا تاثیرات فداکاری‌هایی که شهید حججی و دیگر شهدای مدافع حرم انجام می‌دهند، در آینده مشخص می‌شود. اتفاقی که در سوریه می‌افتد تحت تاثیر مسائل سیاسی و نظامی است. تحلیل‌هایی را در این روزها می‌شنویم که بیشترش علیه ماست و این تحلیل‌ها الان باعث می‌شود که فداکاری‌های شهدای ما کمرنگ جلوه داده شود اما هر چه زمان بگذرد عظمت، حقانیت و مظلومیت شهدا اثبات می‌شود.»

این شاعر با بیان اینکه برخی فقط بلدند که مساله سوریه و حضور ایران را زیر سوال ببرند، گفت:‌ «ما در سوریه با توجه به موقعیت استراتژیکی که داریم فعالیت می‌کنیم و شهید حججی با شهادتش همه تحلیل‌ها را خنثی کرد. او یک جوان اهل مطالعه و فرهنگی بود که در نهایت هوشیاری و عقلانیت و شخصیتی که در خانواده و همچنین حضور در اردوهای جهادی داشت توانست تبلیغاتی که علیه مدافعان حرم بود را خنثی کند.»

علا ادامه داد: «کسانی که شهید حججی را به شهادت رساندند نه‌تنها کشور ما بلکه همه دنیا از شرارت‌هایشان در رنج بوده  و همه دست‌پرورده اروپا و آمریکا هستند و تعجب می‌کنم از کسانی که می‌گویند ایران باید زمین سوریه را به نفع عربستان و ترکیه و دیگر کشورهایی که می‌خواهند آنجا باشند خالی کند. همه این کشورها برای ما و برای مرزهای ما نقشه دارند. متوجه نمی‌شوم چرا برخی از تحلیلگران این موضع غرورآفرین ایران را زیر سوال می‌برند.»

وی گفت: «ما شهدای زیادی در سوریه داده‌ایم اما این جوان رعنا با شهادتش و خط مشی فرهنگی‌ای که داشت توانست همه کشور را به یک وحدت جدید برساند.»

علا درباره تقدیر رهبر انقلاب از شعری که برای شهید حججی سروده بود، گفت: «عصر روز یکشنبه 19 شهریورماه از دفتر رهبری با بنده تماس گرفتند و این موضوع را گفتند و من بسیار خوشحال هستم از اینکه هم این شعر را برای این شهید گفتم و هم اینکه رهبری این شعر را دیده‌اند.»

سر می‌برند، از ماه ای شب بیا تماشا

با ذکر یا اباالفضل(ع) بر لب بیا تماشا

ای کربلا تنش را، حالات رفتنش را

هر روز کن زیارت هر شب بیا تماشا

افتاده است یارم، آن ماه بی‌مزارم

بی‌سر به سینه خاک، مرکب بیا تماشا

من عاجزم ز وصفش، سوسن ز باغ برخیز

با کاکل پریشان کوکب بیا تماشا

ای نام و رسم و عنوان، خاکی بریز بر سر

مصدر بیا به پایین، منصب بیا تماشا

دیگر مرا نترسان ای مرگ بعد از این داغ

از سوختن چه دانی؟ ای تب بیا تماشا

بانو! مدافعت را بردند سوی مقتل

بر تل خویش بازا زینب بیا تماشا...

*روزنامه فرهیختگان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس