به گزارش مشرق به نقل از روزنامه "هندلزبلات" آلمان، آنکارا انتقاد شدیدی به تعلیق صادرات سلاح به کشورش از طرف آلمان وارد کرده و آن را شکستی در مبارزه با تروریسم ارزیابی کرد.
"عمر سلیک"، وزیر امور اروپایی ترکیه در این باره اظهار داشت که آلمان باید مسائل امنیتی را از بحث های سیاسی جدا کند.
وی که روز گذشته در لندن سخن می گفت تصریح کرد که این تصمیم دولت آلمان ترکیه را در مبارزه با تروریسم ضعیف کرده و همچنین اروپا را آسیب پذیر می کند.
زیگمار گابریل، وزیر امور خارجه آلمان در پی تشدید تنش ها با آنکارا این مسئله را تایید کرد که دولت آلمان به دلیل تشدید تنش ها با ترکیه تقریبا همه صادرات تسلیحات به این کشور را به حال تعلیق درآورده است.
حزب سبز آلمان نیز خواستار توقف همه صادرات تسلیحات به ترکیه شده است. البته آنگلا مرکل، با اشاره به مبارزه مشترک دو کشور علیه تروریسم داعش این مسئله را رد کرده است.
"مولود چاوش اوغلو"، وزیر امور خارجه ترکیه نیز اعلام کرد که رویکرد مرکل در مقایسه با گابریل مناسب تر است. رفتار گابریل برای یک وزیر امور خارجه مناسب نیست.
"عمر سلیک" نیز تاکید کرد که ترکیه تسلیحات آلمان را نه تنها علیه داعش به کار می برد بلکه این سلاح ها در مبارزه با حزب ممنوعه کارگران کردستان و داعش به کار گرفته می شود.
وی همچنین تاکید کرد اینکه دولت آلمان از زمان کودتای نظامی نافرجام در ترکیه صادرات تسلیحات کمی به ترکیه را تصویب کرده است مشخص بود؛ اما اینکه گاربریل با وجود محرمانه بودن این مسئله آن را علنا اعلام می کند غیر معمول است.
در جریان مناقشات با ترکیه، دولت آلمان و سازمان های امنیتی آن ظاهرا در نظر دارند که ترکیه را در لیست کشورهایی با خطرات امنیتی خاص قرار دهند. کشورهایی در این لیست قرار دارند که از طرف بخش های اطلاعاتی آن ها خطرات امنیتی ویژه ای انتظار می رود.
به گزارش برخی رسانه های آلمانی از جمله "زوددویچه سایتونگ"، این تصمیم دولت آلمان به ویژه شامل حال مقامات و کارکنان سرویس های اطلاعاتی می شود. بر این اساس، لیست کشورهای خطر از طرف دولت آلمان مورد تجدید نظر قرار گرفته است.