به گزارش مشرق، "تانکرد اشتوب" از کارشناسان سازمان کمکی پزشکان بدون مرز در گفتوگو با روزنامه آلمانی "تاگس اشپیگل"، به اوضاع فاجعه بار یمن پرداخته وشرایط این کشور را بسیار بد و غمبار ارزیابی کرده و گفت: من حدود ۱۷۰۰ کیلومتر در این کشور را اخیرا پیموده ام و آنجا شرایط بسیار بد است. بیش از ۷۰۰ هزار نفر به ویروس وبا مبتلا شده اند. این عملا بدین مفهوم است که این ویروس در سراسر یمن شیوع پیدا کرده است. گسترش وبا به وضوح نشان می دهد که این جنگ کشور یمن را به ورطه نابودی کشانده است.
وی افزود: سیستم سلامت و بهداشت این کشور کاملا از هم پاشیده است. انسان ها بسیار فقیر هستند و اغلب نمی توانند هزینه های درمان را تامین کنند. هیچ شغلی در این کشور وجود ندارد و دستمزدها پرداخت نمی شود.
این کارشناس سازمان پزشکان بدون مرز در ادامه گفت: میلیون ها نفر دچار سوء تغذیه هستند. بیماران، افراد مسن، زنان حامله و بچه های کوچک بخصوص در برابر بیماری هایی مانند وبا آسیب پذیر هستند.
وی کمبود آب آشامیدنی و سالم و مواد غذایی کافی برای افراد و کمبود دارو و امکانات پزشکی را از دیگر دلایل شیوع گسترده وبا در این کشور ارزیابی کرده و همچنین گفت: تحریم های وارداتی از طرف عربستان سعودی نیز وضعیت را تشدید می کند.
اشتوب در بخش دیگری از این گفتوگو تاکید کرد که حدود ۴.۵ میلیون کودک و مادر پرستار در یمن به شدت دچار سوء تغذیه هستند. در مراکز درمان پزشکان بدون مرز هر روز این رنج قابل مشاهده است.
وی در ادامه گفت: بسیاری عوامل اوضاع یمن را منحصر به فرد کرده است. یکی از آنها این است که در یمن جنگی حاکم است که به ندرت جامعه بین المللی به آن توجهی می کند و این در حالی است که کشورهایی مانند عربستان سعودی، آمریکا و انگلیس در این درگیری ها مشارکت می کنند. از طرف دیگر این کشور به طور کامل محاصره شده است به گونه ای که هیچ گونه کالایی به آن وارد نمی شود و برای کمک کنندگان هم با تردید و دودلی ویزا صادر می شود. همه مرزها بسته هستند و فرار به کشورهای همسایه تقریبا برای یمنی ها غیر ممکن است. چنین انزوای گسترده ای را من تا به حال تجربه نکرده بودم.
وی در بخش پایانی این گفتوگو تاکید کرد که تا زمانی که هیچ راه حل سیاسی برای این اختلافات وجود ندارد من به تغییر وضعیت مردم این کشور بدبین هستم.