به گزارش مشرق، «حیدر العبادی» نخستوزیر عراق بار دیگر مخالفتش را با برگزاری همهپرسی جدایی منطقه کردستان اعلام کرد و گفت که امیدوار است طی چند ساعت آینده، شاهد گشایش بزرگی در بحران همهپرسی باشد.
به نوشته «موازین نیوز»، وی در جمع اصحاب رسانه در بغداد، گفت: دولت منطقه کردستان با اعلام یکجانبه تلاش برای جدایی و برگزاری همهپرسی خود را به یک ورطه انداخت.
العبادی گفت: من صادقانه به لغو همهپرسی و ورود به عرصه گفتوگو درباره هر چیزی حتی قانون اساسی، دعوت میکنم.
وی تاکید کرد که این بحران روی میزان آمادگی عراق برای مقابله با داعش اثر نمیگذارد.
نخستوزیر عراق گفت: مسئله همهپرسی، به ترکیه ثابت کرد که سیاستش در قبال کردستان اشتباه بوده و به همین دلیل نیز ما تغییر بزرگی در موضع ترکیه در قبال عراق را شاهد شدیم.
العبادی تاکید کرد: کشورهای جهان به ویژه کشورهای همسایه ما، واقعا از تلاشهای موجود برای تضعیف عراق نگران شدند. مقامات مسئول سعودی با ما تماس گرفتند و طرحی ابتکاری برای حل این بحران ارائه کردند. رویکرد آنها در عدم سوق دادن منطقه به سوی طرحهای تجزیهطلبانه کاملا با رویکرد ما همسو بود.
وی افزود: تصمیمگیری سریع دادگاه عالی فدرال مبنی بر توقف اقدامات برای برگزاری همهپرسی، کاملا منطبق بر قانون اساسی بود.
نخست وزیر عراق در ادامه سخنان تحریکآمیز علیه کردها و تهدید به صفکشی نظامی علیه آنها را محکوم و اعلام کرد: اگر لازم باشد که در هنگام برگزاری همهپرسی ما امنیت را برقرار کنیم، این کار را انجام خواهیم داد. از سوی دیگر، باید بگویم که تغییر مرزها به طور یکجانبه، باب خونریزی و درگیری را باز میکند. من این سوال را از مسعود بارزانی داریم که هدف ما چیست؟ آیا هدف خدمت به مردم است یا تسلط بر آنها؟
العبادی با رد سخنان آتشین و بدون فائده ادامه داد که نه تنها اکنون زمان مناسبی برای همهپرسی نیست که هیچ زمان دیگری برای این کار مناسب نیست.
وی ابراز امیداوری کرد که هیچ گاه زمانی نیاید که عراقیها با یکدیگر بجنگند.
درباره سفر مجدد هیأت همه پرسی منطقه کردستان به بغداد، نخستوزیر عراق گفت: من این خبر را تنها در رسانهها خواندهام.
وی تاکید کرد: ترکیه، آمریکا، ایران و حتی عربستان مخالف تجزیه عراقند و حتی برخی بر ضرورت لغو همهپرسی و نه تعلیق آن، تاکید دارند.
العبادی اعلام کرد که هیچ تحریم و مجزاراتی علیه شهروندان کردی اعمال نشده است و تنها برخی اقدامات قانونی علیه برخی شخصیتهای سیاسی منطقه کردستان در جریان است. من به «نیچروان بارزانی» نخستوزیر منطقه کردستان، پیش از این ابلاغ کردهام که سیطره بر نفت کرکوک، با توسل به زور، مردود است و ما برای بازپسگیری آن اقدام خواهیم کرد. طرفی که مانع اجرای ماده 140 قانون اساسی شده است، کسی است که وارد مناطق مورد منازعه شده و با توسل به زور، بر آن سیطره یافته است.
وی افزود: تنها دولتی که از جدایی کردستان حمایت کرده، اسرائیل است و برخی مقامات کُرد معتقدند که تلآویو با استفاده از نفوذش در آمریکا از همهپرسی حمایت خواهد کرد اما لابی صهیونیستی در آمریکا اکنون به مسائل دیگری مشغول است.