کد خبر 779064
تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۶ - ۰۳:۳۰
ترامپ

یکی از اهداف طرح ادعای همکاری هسته‌ای ایران و کره‌شمالی، تقویت تلاش دولت دونالد ترامپ برای دستیابی به مراکز نظامی ایران است.

به گزارش مشرق، واکنش دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا به رونمایی از موشک خرمشهر توسط ایران، پروسه فشار به ایران با ادعای همکاری با کره‌شمالی را تکمیل کرد. ترامپ روز یکشنبه در واکنش به رونمایی موشک برد بلند ایران در رژه نیروهای مسلح، در توئیتر خود نوشت: «ایران به‌تازگی موشک بالستیکی را آزمایش کرد که قادر است به اسرائیل برسد. آنها [ایران] همچنین با کره‌شمالی همکاری می‌کنند. توافقی که [با ایران] داریم چندان مناسب نیست».


ترامپ در واکنش به رونمایی از موشک خرمشهر، پای ادعای همکاری ایران و کره‌شمالی را وسط کشید. ادعایی که به صورت مشخص طی چند ماه اخیر تمرکز ویژه‌ای روی آن شده است به‌گونه‌ای که به نظر می‌رسد یکی از موارد مورد استناد ترامپ در گزارش ۱۵ اکتبر / ۲۳ مهر علیه برجام، همین ماجرای ادعای همکاری با کره‌شمالی باشد. در فاصله زمانی سال‌های ۹۰ تا ۹۲ ادعای همکاری‌های نظامی ایران و کره‌شمالی توسط غربی‌ها مطرح شد.

خبرگزاری رویترز اردیبهشت‌ماه ۹۰ ادعا کرد به یک سند محرمانه سازمان ملل متحد دست یافته که از همکاری فنی ایران و کره‌شمالی در زمینه تولید موشک‌های قاره‌پیما حکایت می‌کند. ۲ سال بعد یعنی فروردین‌ماه ۹۲ روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست در گزارشی علیه برنامه هسته‌ای ایران، مدعی شد آزمایش «بمب اورانیومی» در کره‌شمالی با برنامه هسته‌ای ایران مرتبط است.


این ادعاها که در راستای تشدید بسته فشار اقتصادی دولت اوباما علیه ایران مطرح می‌شد، در ایران نیز به سرعت منعکس شده و با بازتاب‌هایی همراه می‌شد به‌گونه‌ای که رسانه‌های مخالف دولت وقت که اکنون در زمره طرفداران اصلی دولت حسن روحانی به شمار می‌روند، این ادعاهای رسانه‌های غربی علیه برنامه هسته‌ای ایران را منتشر کرده و روی آن مانور می‌دادند. با شروع به کار دولت یازدهم و آغاز مذاکرات مستقیم هسته‌ای با آمریکا و تعطیلی بخش عمده‌ای از برنامه هسته‌ای کشورمان بر اساس برجام، برای مدتی طرح این ادعاها متوقف شد اما حالا با روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ، یک بار دیگر به بهانه آزمایش اخیر اتمی در کره‌شمالی، آمریکایی‌ها دست روی بهانه همکاری ایران و کره‌شمالی گذاشته‌اند.

این‌بار این صهیونیست‌ها بودند که ادعای همکاری ایران و کره‌شمالی را کلید زدند. پس از آن وزارت خارجه انگلیس دست به کار شد و موضوع را در دستور کار قرار داد. در ادامه دستگاه اطلاعاتی آمریکا و رئیس سیا این ادعا را مطرح کرد و در نهایت این دونالد ترامپ بود که به بهانه رونمایی از موشک خرمشهر، ادعای همکاری ایران و کره‌شمالی را مطرح کرد تا پروسه انطباق ایران و کره‌شمالی تکمیل شود. آن هم در شرایطی که ایران در پسابرجام برنامه هسته‌ای خود را تقریبا تعطیل کرده است. فرآیند مطرح شدن ادعای همکاری ایران و کره‌شمالی طی چند ماه اخیر بسیار جالب است.

یکی از اهداف طرح ادعای همکاری هسته‌ای ایران و کره‌شمالی، تقویت تلاش دولت دونالد ترامپ برای دستیابی به مراکز نظامی ایران است، این در حالی است که بر اساس برجام، فعالیت‌های هسته‌ای ایران تقریبا تعطیل شده و بازرسان آژانس نیز بی‌سابقه‌ترین رژیم بازرسی‌ها را در این تاسیسات انجام می‌دهند.

با این حال اما مثلث آمریکا، انگیس و رژیم صهیونیستی در حال پیگیری و تقویت ادعای همکاری هسته‌ای ایران و کره‌شمالی هستند. ادعاهای آنها به صورت خلاصه این است: کره‌شمالی اخیرا یک آزمایش هسته‌ای محرمانه انجام داده است. آزمایش‌های هسته‌ای قبلی کره‌شمالی از نوع بمب‌های پلوتونیومی بوده است اما آزمایش اخیر کره ‌از نوع بمب اورانیومی بوده است، بنابراین پای ایران در میان است! 

دور جدید اتهامات هسته‌ای به ایران با طرح این ادعا توسط یک سایت صهیونیستی کلید خورد. پایگاه خبری «دبکا» در گزارشی (۲۱ مرداد) به بهانه حضور نماینده کره‌شمالی در مراسم تحلیف روحانی، مدعی شد طی روزهای اخیر  مقامات نظامی کره‌شمالی در تهران با مسؤولان برنامه هسته‌ای و موشکی ایران دیدار و گفت‌وگو کرده‌اند. دبکا با اشاره به گزارش اخیر وزارت دفاع ژاپن مبنی بر دستیابی کره‌شمالی به سلاح هسته‌ای نوشت: این امر بدان معناست که کره‌شمالی قادر خواهد بود کلاهکی هسته‌ای تولید کند که مناسب برای استفاده در موشک‌های قاره‌پیما باشد. این پایگاه صهیونیستی مدعی شد: «کیم یونگ نام» سخنگوی پارلمان کره‌شمالی که مرد شماره ۲ در این کشور نامگذاری شده است، روز دوشنبه ۷ آگوست سفر ۱۰ روزه خود به ایران را که در آن توافق‌های جدیدی با این کشور امضا کرده است به پایان رساند.

در ادامه این گزارش آمده است: مأموریت رسمی کیم یونگ نام شرکت در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور ایران بود اما در این سفر هیاتی از افسران عالی‌رتبه ارتش کره‌شمالی همراه وی بودند که ساعت‌های طولانی را در نشست‌های مشترک با مسؤولان برنامه هسته‌ای و موشکی ایران و همچنین مقامات سپاه پاسداران سپری کرده‌اند. دبکا مدعی شد: جزئیات دقیق نقش مستمر کره‌شمالی در برنامه موشکی و هسته‌ای ایران پوشیده است اما آنچه برای کیم جونگ اون مهم است سرمایه‌گذاری چند میلیارد دلاری برای همکاری با کره‌شمالی و حضور مهندسان و دانشمندان ایران در کنار متخصصان کره‌شمالی در این دو زمینه است.

یک هفته پس از انتشار این خبر دبکا، جان بولتون، سفیر اسبق آمریکا در سازمان ملل در توئیتر خود مدعی شد ایران و کره‌شمالی در زمینه موشک‌های بالستیک و برنامه‌های هسته‌ای با یکدیگر همکاری می‌کنند. نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل در توئیتر خود مدعی شد هرگونه تجهیزات موشکی و هسته‌ای جدید که کره‌شمالی به دست می‌آورد، ایران نیز همان را به سرعت می‌خرد. بولتون در توئیتر خود نوشت: هرگونه توانایی هسته‌ای و موشکی که کره‌شمالی به‌دست می‌آورد، ایران قادر به خرید آن می‌شود و فردای آن، همان تاسیسات هسته‌ای یا موشکی را داراست. وی در توئیتی دیگر نوشت: ایران و کره‌شمالی به مدت ۲۵ سال با یکدیگر در زمینه موشک‌های بالستیک کار کرده‌اند و احتمال می‌رود آنها در برنامه‌های هسته‌ای نیز با یکدیگر همکاری می‌کنند.


روباه خوش قول وارد می‌شود


همکاری مشترک رسانه‌های آمریکایی و رژیم صهیونیستی برای ایجاد دور جدید ایران‌هراسی اما زمانی جدی‌تر شد که به بهانه آزمایش بمب هیدروژنی کره‌شمالی، انگلیس (که اخیرا در نیویورک به روحانی قول داده‌ مانع بازگشایی برجام توسط ترامپ خواهد شد) به ادعای همکاری ایران و کره‌شمالی رسمیت داد. روزنامه دیلی‌تلگراف، ۱۹ شهریور ماه گزارش داد وزارت خارجه انگلیس در حال بررسی این مساله است که آیا کشورهای هسته‌ای کنونی و پیشین به کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در توسعه برنامه هسته‌ای و موشکی‌اش کمک کرده‌اند تا وی بتواند کلاهک‌های هسته‌ای را روی موشک سوار کند؟ مقامات انگلیسی می‌گویند قابل قبول نیست دانشمندان کره‌شمالی توانسته باشند به تنهایی به این پیشرفت در برنامه هسته‌ای و موشکی‌شان رسیده باشند.

از این رو در حال بررسی یک فهرست از کشورهایی هستند که احتمال دارد در این مسیر به پیونگ‌یانگ کمک کرده باشند. دیلی‌تلگراف به نقل از مقامات انگلیسی ادعا کرده ایران در رأس این فهرست قرار دارد. همزمان نیز روزنامه‌های واشنگتن‌پست و ایندیپندنت این ادعا را تقویت کردند. روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست آزمایش «بمب اورانیومی» در کره‌شمالی را به‌خاطر همکاری با ایران دانست! این روزنامه مدعی شد: کارشناسان آمریکایی حدس می‌زنند کره‌شمالی در ماه فوریه بمبی اورانیومی را منفجر کرده باشد.

دلیل آنان پنهانکاری غیرعادی درباره آزمایش اتمی در آن ماه است. این بمب اورانیومی می‌تواند نشانه همکاری این کشور با ایران باشد! به گزارش روزنامه واشنگتن‌پست، مقامات دولت آمریکا و کارشناسان مستقل نگرانند از اینکه دانشمندان کره‌شمالی بمبی جدید ساخته باشند که هسته آن را اورانیوم غنی‌شده تشکیل داده باشد. اگر نگرانی‌های یادشده بجا باشد به معنای آن است که کره‌شمالی با موفقیت راهی جدید برای ساختن بمب اتم پیموده است، زیرا تا آنجا که مقامات آمریکایی می‌دانند، در ساخت ۲ بمب هسته‌ای که کره‌شمالی از سال ۲۰۰۶ منفجر کرده است پلوتونیوم به کار رفته بود.

این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: این امکان که کره‌شمالی بمبی با اورانیوم غنی‌شده را آزمایش کرده باشد باعث می‌شود نگرانی آمریکا از همکاری فزاینده میان ایران و کره‌شمالی بیشتر شود. جمهوری اسلامی ایران سال‌هاست مشغول غنی‌سازی اورانیوم است و البته آنطور که خود مدعی است، با این عمل تنها اهداف غیرنظامی را دنبال می‌کند. با این همه هنوز مدرکی دال بر اینکه این دو کشور با هم همکاری اتمی دارند در دست نیست. واشنگتن‌پست در ادامه به نقل از یک مقام سیاسی دولت باراک اوباما نوشت: آمریکا نگران این فعالیت‌های هسته‌ای است. این مقام سیاسی به واشنگتن‌پست گفت: «این دو کشور در بسیاری از زمینه‌ها با هم همکاری دارند، بویژه در زمینه ساخت موشک. صادقانه بگویم، اینکه چرا هنوز در زمینه برنامه ‌هسته‌ای با هم کار نمی‌کنند، برای ما معماست».


ورود لیبرمن و پمپئو


در ادامه مقامات رژیم صهیونیستی و آمریکا تلاش کردند این ادعای رسانه‌ای را رسمیت ببخشند. روز دوشنبه  ۲۰ شهریور «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مدعی شد کره‌شمالی بمب هسته‌ای اورانیومی خود را با راهنمایی‌های ایران ساخته است. لیبرمن طی سخنرانی‌ای در کنفرانس امنیتی «هرتزلیا» با اشاره به گزارش ادعایی روزنامه «ایندیپندنت» درباره کمک‌های تهران به پیونگ‌یانگ، مدعی شد: کره‌شمالی بدون ایران نمی‌توانست سلاح هسته‌ای تولید کند. یک روز پس از ادعای لیبرمن، نوبت به «مایک پمپئو» رئیس سیا رسید تا از جایگاه ریاست عالی‌ترین نهاد اطلاعاتی آمریکا، ادعای همکاری ایران و کره‌شمالی را تقویت کند. پمپئو در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز درباره ادعای همکاری ایران و کره‌شمالی گفت: «کره‌شمالی سابقه طولانی‌مدتی از گسترش و انتقال دانش و فناوری هسته‌ای خود به نقاط مختلف دنیا دارد.

همانطور که کره‌شمالی به تلاش برای پرتاب موفق موشک‌های دوربردتر و نصب تسلیحات هسته‌ای بر این موشک‌ها ادامه می‌دهد، بسیار بعید است در صورت دستیابی آنها به این قابلیت، آن را در اختیار گروه‌های دیگر قرار ندهند و ایران مطمئنا یکی از کشورهایی است که مایل است برای دستیابی به این قابلیت هزینه کند». اظهارات پمپئو در حالی است که چند روز قبل از آن گاردین گزارش داده بود ترامپ فشار گسترده‌ای را بر دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا وارد کرده است تا برای گزارش ماه اکتبر و طرح ادعای عدم پایبندی ایران به برجام، برای او سندسازی کنند. حالا ۱۲ روز پس از اظهارات پمپئو، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در واکنش به رونمایی موشک خرمشهر ادعای همکاری ایران و کره‌شمالی را مطرح کرده است.

ادعایی که یکی از مهم‌ترین هدف‌های آن، بی‌اعتبار کردن برجام و فشار بر ایران برای باز کردن دروازه‌های مراکز نظامی خود و بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از آنهاست. به نظر می‌رسد یکی از محورهای گزارش ۱۵ اکتبر دونالد ترامپ درباره وضعیت پایبندی ایران به تعهداتش در برجام، به ادعای همکاری ایران و کره‌شمالی اختصاص خواهد داشت.


سناریوی ترامپ یا فیلمنامه هوملند


سریال تلویزیونی میهن (Homeland) یک سریال آمریکایی است که توسط کمپانی شوتایم تولید و نخستین فصل آن سال ۲۰۱۱ پخش شد. این مجموعه یک سریال سیاسی است که درباره افسران CIA و ماموریت‌های آنان داستان‌پردازی می‌کند. برخی روایت‌های این سریال درباره تحولات مربوط به سیا به‌گونه‌ای است که بسیاری از رسانه‌های آمریکایی معتقدند تهیه‌کننده این سریال یا خود سازمان CIA است یا اینکه مشاورانی برای نگارش فیلمنامه‌های این سریال در اختیار عوامل سازنده سریال قرار داده است.

تاکنون ۶ فصل از این سریال پخش شده است. نکته قابل تامل این است که در فصل ششم این سریال که دی‌ماه سال ۹۵ (قبل از آغاز دور جدید طرح ادعای همکاری ایران و کره‌شمالی) پخش شده‌، موضوع ادعای همکاری ایران و کره‌شمالی به عنوان یکی از دستورکارهای ویژه سازمان سیا مطرح شده است! در بخشی از قسمت‌های این فصل موضوع برجام و بررسی تعهدات ایران در این توافق مورد اشاره قرار گرفته است. در بخشی از این سریال، ادعای همکاری ایران و کره‌شمالی توسط موساد به اطلاع سیا می‌رسد و سازمان سیا در حال پیگیری موضوع همکاری‌های ایران و کره‌شمالی توسط رئیس بخش خاورمیانه سیا به نام «سال برنسون» است.

موساد ادعا می‌کند یکی از افسران سپاه پاسداران را در دوبی در تله انداخته و او حاضر است به همکاری ایران و کره‌شمالی اعتراف کند. برنسون نیز با این فرد ملاقات می‌کند و او نیز مدعی می‌شود مسؤول تامین مالی همکاری‌های هسته‌ای ایران و کره‌شمالی است. در پایان این قسمت اما مشخص می‌شود افسر مورد ادعای موساد، خود یکی از عوامل ایرانی موساد است و کل پروژه موساد درباره همکاری‌های ایران و کره‌شمالی، تله‌ای از جانب دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی بوده است تا با فریب سیا، رئیس‌جمهور جدید آمریکا را وادار کند نظارت‌های سختگیرانه‌ای روی برجام اعمال کند.

منبع: روزنامه وطن امروز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس