به گزارش مشرق به نقل از مهر، با وجود اینکه قیمت دلار مرجع اعلام شده از سوی بانک مرکزی طی روزهای اخیر حدود ۱۰۸۶ تومان بوده است، اما نرخ فروش دلار در صرافی های بانکی و شعب عرضه کننده دلار دولتی بالاتر و متفاوت از این رقم است.
صرافی های بانکی دلارهای دولتی را حدود ۱۰۰ الی ۱۱۰ تومان بالاتر از نرخ دلار اعلام شده توسط بانک مرکزی بر روی سایت این بانک به متقاضیان عرضه میکنند، به نحویکه نرخ دلار عرضه شده توسط صرافی بانکها و شعب عرضه کننده طی یکی دو روز گذشته حدود ۱۱۹۳ تومان بوده است.
مدیر یکی از صرافیهای بانکی گفت: صرافیهای بانکی یا شعب عرضهکننده ارز دولتی نمیتوانند خود قیمتی را برای دلار تعیین کنند، فروش دلار با قیمتهای تعیین شده توسط بانک مرکزی توسط ما صورت میگیرد.
وی دلیل این کار را جلوگیری از خرید و فروش دلار توسط دلالان و سفته بازان بازار ارز عنوان کرد و افزود: بانک مرکزی برای ممانعت از خرید ارز توسط دلالان به قیمت پائین و فروش آن به قیمت بالا در بازار اقدام به این کار کرده است.
براین اساس قیمت دلار چند نرخی شده است، به طوریکه حداقل سه قیمت آن را بانک مرکزی تعیین میکند، یعنی علاوه بر قیمت مرجع اعلام شده بر روی سایت این بانک، نرخ دلار صرافیهای بانکی و نرخ دلار در صرافیهای مجاز هم به آن افزوده می شود.
یکی از خریداران ارز دولتی که برای تهیه ارز مورد نیاز مسافری به یکی از شعب عرضهکننده دلار دولتی مراجعه کرده بود گفت: برای خرید ۲۰۰۰ دلار به این شعبه بانک دولتی مراجعه کردم، اما قیمت ارائه دلار توسط شعبه با قیمت رسمی بانک مرکزی بسیار متفاوت است.
وی با بیان اینکه مردم عادی که چندان به خرید و فروش ارز تسلط ندارند نسبت به اینگونه مسائل اطلاعات ندارند، خاطرنشان کرد: بر این اساس میزان پولی که برای خرید ارز به قیمت رسمی بانک مرکزی تهیه کرده بودم با نرخی که هم اکنون باید به شعبه بانک بپردازم متفاوت است و باید پس از تهیه پول بیشتر دوباره به شعبه بازگردم، زیرا نرخ رسمی را مد نظر قرار داده بودم.
محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی نرخ ارز مسافری را شناور عنوان و بیان کرد: اختلاف دو نرخ فرعی و مرجع توسط بانک مرکزی کنترل میشود، این بانک نرخ ارز هزار و 170 تومان را برای ارز مسافری مد نظر قرارداده و انتظار داریم که ارز بازار نیز به این سمت سوق یابد و نرخ ارز در کشور تک نرخی شود. اگر ارز را با نرخ غیر واقعی و پائین عرضه کنیم تمام داراییهای کشور خارج میشود.
وی افزود: بازار ارز دارای تقاضای کاذب است، اما بانک مرکزی به موقع وارد بازار میشود و ارز را به بازار تزریق میکند. نمیتوان هر میزان ارز را به نرخ مرجع عرضه کنیم و نرخ ارز مرجع برای نیازهای وارداتی به هر میزان ارائه میشود.