به گزارش مشرق، محمد وحدتی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این کمیسیون پیگیر ساماندهی وضعیت و مشکلات کودکان کار است، گفت: اخیراً اعضای کمیسیون اجتماعی در همین زمینه جلسهای را با مسئولان بهزیستی، تامین اجتماعی، کارشناسان مرکز پژوهشها و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی داشتند.
وی افزود: در این جلسه مقرر شد تا کارگروهی تشکیل شود و مشکلات و وضعیت کودکان کار را بهصورت تخصصی بررسی کرده و گزارشی را به اعضای کمیسیون ارائه دهند تا تصمیمات لازم را در این باره اتخاذ شود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، با بیان اینکه مسئله کودکان کار محصول فقر و مشکلات مالی و همچنین ناآگاهی خود کودکان و خانوادههای آنهاست، افزود: نهادهای متولی باید این کودکان و خانوادههای آنها را تحت پوشش قرار داده و همچنین با آموزش و آگاهی دادن به کودکان و خانوادههای آنها کاری کنیم تا کودکان کار به مسیر زندگی عادی خود بازگشته و ادامه تحصیل دهند.
وحدتی با بیان اینکه در حدود ۴ الی ۵ درصد از این کودکان از سوی باندهای سازمان یافته تکدیگری مورد سوء استفاده قرار میگیرند، تصریح کرد: برخی از این کودکان به دلیل مشکلات مالی و عدم فرهنگسازی کافی از سوی باندهای سازمان یافته تکدیگری مورد سوء استفاده قرار میگیرند اگر دستگاههای متولی مشکلات این کودکان را حل و این کودکان را ساماندهی کنند دیگر باندهایهای مذکور نمیتوانند از آنها سوء استفاده کنند. البته به طور جدی و قاطعانه باید از سوی نهادیهای ذیربط با این باندهای سازمان یافته برخورد شود.
وی با بیان اینکه در حدود بیش از ۵۰ درصد این کودکان اتباع بیگانه هستند، گفت: برخی از اتباع بیگانه به صورت غیر قانونی وارد کشور شدهاند و به دلیل مشکلات متعددی که دارند دست به تکدیگری زده و از سوی باندهای سازمان یافته مورد سوء استفاده قرار میگیرند لذا لازم است که وزارت کشور و دستگاههای متولی این افراد را شناسایی و به کشور خود بازگردانند و یا آنها را ساماندهی و شناسنامه دار کنند.
نماینده مردم بستان آباد در مجلس با توجه به حساسیت مسئله کودکان کار، اضافه کرد: برخی از کارفرماها با سوء استفاده از شرایط این کودکان آنها را در کورههای آجرپزی و کارگاههای ریختهگری به کار میگیرند که لازم است تا مسئولان وزارت کار به این موضوع ورود کرده و با کارفرماهای خاطی برخورد کرده و اجازه فعالیت به آنها ندهد.
وحدتی با اشاره به طرح ساماندهی کودکان کار، خاطر نشان کرد: دستگاههای متولی در کنار جمعآوری این کودکان بحث توانمند کردن آنها را نیز در دستور کار داشته باشند، مجلس هم باید نظارت قوی داشته باشد که این جمعآوری منجر به توانمندسازی و حمایت از آنها شود تا این کودکان بتوانند به زندگی عادی خود بازگردانند.