مربیان لیگ برتر انگلیس

اهمیت کسب قهرمانی در سخت‌ترین لیگ دنیای فوتبال و در مقابل ۵ مربی بزرگ دیگر، برای هر کدام از این مربیان جنبه حیثیتی دارد. لذا، عدم تغییر رویکرد و عدم ریسک‌پذیری چندان عجیب نیست.

سرویس ورزش مشرق- در هفته جاری، منچستر سیتی میزبان آرسنال بود و چلسی به مصاف منچستر یونایتد رفت که هر دو دیدار با برتری میزبانان به پایان رسید. در این گزارش، به صورت مختصر به بحث تغییر رویکرد یا عدم تغییر رویکرد هر کدام از ۶ مربی بزرگ لیگ برتر انگلیس در قبال یکدیگر از دیدگاه صاحبنظران پرداخته می‌شود. آمار ارائه شده در این گزارش مربوط به 10 هفته نخست لیگ برتر انگلیس است.

منچستر سیتی

    «جاناتان اسمیت» -مفسر فوتبال- معتقد است: پپ گوآردیولا در هر رویکردش نسبت به بازی‌ها، بدون ابهام عمل می‌کند. چه بزرگ باشد، چه کوچک، چه در خانه، و یا بیرون از خانه. این فلسفه در فصل اول ورود وی به فوتبال انگلیس (فصل ۱۷-۲۰۱۶) مورد انتقاد شدید قرار گرفت. آنگاه که منچسترسیتی در مقابل تاتنهام بازی خود را ۲ بر صفر واگذار کرد و در مقابل لیورپول در آستانه سال نو میلادی ۲۰۱۷، نتیجه را یک بر صفر باخت. اما گوآردیولا تغییری در رویکرد خود ایجاد نکرد و فقط اقدام به بروزرسانی تیم در تابستان کرد. حالا با منچستر سیتی طوفانی روبرو هستیم که چلسی -قهرمان فصل گذشته- را در ماه سپتامبر با نتیجه یک بر صفر شکست داد.

منچستر یونایتد

 «راب داوسون» -مفسر فوتبال- معتقد است: رویکرد «ژوزه مورینیو» در بازی ماه گذشته در مقابل لیورپول مشخص شد که همچنان همان رویکرد «متوقف کردن حریف» است. مربی پرتغالی به صراحت می‌گوید که هدف‌ غالب‌اش از بازی با حریفان، صرفا پیروزی است. وی، بر این باور است که در تساوی در مقابل لیورپول «یورگن کلوپ» اصلاا اجازه خودنمایی به آن نداد. این بدین خاطر است که یورگن کلوپ هم در قبال فن شجاعانه و گستاخانه‌ای به نام «تغییر رویکرد»، محتاط و محافظه‌کارانه عمل می‌کند. تیم‌های مورینیو، تیم‌های بسیار خوبی هستند و ستارگان این تیم‌ها، توانایی به ثمر رساندن گل‌های بسیار را دارند. اما مشکل کار اینجاست که او فلسفه روبرویی با تیم‌های بزرگ را بر این می‌نهد که «می‌رویم تا از این تیم مساوی بگیریم»؛ و همین امر، موجب می‌شود که فرصت‌های بسیاری در اثر این احتیاط‌کاری بسوزد.

تاتنهام هاتسپر

«دن کیلپتریک» -مفسر فوتبال- معتقد است: «مائورویسیو پوچتینو» -سرمربی تاتنهام- بیش از رقبای خود به دنبال حفظ مالکیت توپ و ایجاد جبهه فشار در منطقه یک سوم حریف است. به همیی خاطر، در بازی‌های بزرگ مقابل ۵ حریف اصلی خود، به دنبال ریسک نمی‌رود. اتفاقا، همین امر تبدیل به پاشنه آشیل پوچتینو شده است. شکست ۲ بر صفر او در بازی ماه فوریه در مقابل لیورپول، موید همین امر است. هر چند که مربی آرژانتینی ثابت کرده که استاد حل بحران و مشکل است اما در مورد بازی‌های بزرگ، این مزیت چندان مصداق ندارد. باید تاتنهام او را هم در آینه منچستر یونایتد مورینیو دید.

همان‌طور که در جدول بالا مشخص است،‌ یورگن کلوپ دارای بهترین آمار در مقابل حریفان بزرگ خود در بازی‌های بیرون از خانه است: 2 برد، 3 مساوی، 2 باخت و مجموعا 9 امتیاز

 چلسی

 «لیام توآمی» -مفسر فوتبال- معتقد است: گویی «آنتونیو کونته» همیشه سودای پیروزی به سر دارد و به گونه‌ای با ۵ رقیب بزرگ خود برخورد می‌کند که انگاری باید آرایش ۳-۴-۳ وی را بپذیرند. تحقیر شکست ۳ بر صفر فصل پیش در مقابل آرسنال باعث شد تا کونته به خود بیاید و با «تغییر رویکرد» آن پیروزی ۳ بر یک حیاتی را در فصل پیش در مقابل یاران گوآردیولا کسب کند. آن تغییر هم به چشم کسانی چون مورینیو و پوچتینو آمد. مورینیو توانست با مهار چند جانبه «ادن هازارد» در اولدترافورد، چلسی را شکست دهد و پوچتینو هم در وایت هارت لین، چلسی را شکست داد. انعطاف‌پذیری کونته بار دیگر خود را نشان داد و وی دوباره دست به تغییر رویکرد زد و در چیدمان ۲-۵-۳، داوید لوئیز را به خط هافبک دفاعی در بازی ماه آگوست در مقابل تاتنهام آورد و پیروز شد.

آرسنال

«ماتیاس کارن» -مفسر فوتبال- معتقد است: نتایج بسیار بد و عملکرد ضعیف «آرسن ونگر» در مقابل ۵ مربی رقیب خود، بسیار جای انتقاد دارد و همین امر، صدای هواداران توپچی‌ها و منتقدین را در آورده است. آرسنال، از تحقیر در مقابل حریفان بزرگ خود رنج می‌برد. شکست محقرانه ۴ بر صفر در ماه آگوست در مقابل لیورپول، آخرین برگ از دفتر تحقیرات مربی فرانسوی در مقابل ۵ مربی بزرگ دیگر بوده است. با این حال، ونگر هیچ میلی به تغییر رویکرد ندارد و ترجیح می‌دهد که همان فوتبال نُرمال و تهاجمی خود را پیش ببرد و همچنان نظاره‌گر تکه‌تکه شدن خط دفاع خود باشد.

 لیورپول

«گلن پرایس» -مفسر فوتبال- معتقد است: «یورگن کلوپ» از بهترین رکورد آماری در میان رقبای بزرگ خود برخوردار است و البته جای تعجب هم ندارد. عموما، مربی آلمانی در مقابل حریفان گردن‌کلفت خود نمایش بسیار خوبی داشته و کمترین میزان گل را از آنها در فصل گذشته دریافت کرد. اما در این فصل عملکرد ضعیف بازیکنان وی و بالاخص «سادیو مانه» هافبک کناری اهل سنگال، که در بازی مقابل منچستر سیتی اخراج شد و در بازی مقابل تاتنهام یک نمایش افتضاح در فاز دفاعی از خود نشان داد، ضربه‌هایی چون شکست در مقابل گوآردیولا و پوچتینو به وی زده است.

پپ گوآردیولا نیز در زمینه‌ «گل‌های بیرون از خانه»، با 8 گل خورده و 6 گل زده و مجموعا با تفاضل گل 2-، دارای بهترین آمار در بین 6 مربی بزرگ لیگ برتر است

آنچه که مشخص است این است که آنتونیو کونته -سرمربی چلسی- بیش از سایر ۵ مربی بزرگ لیگ برتر انگلیس، جسارت ریسک‌پذیری و تغییر رویکرد را دارد. البته در فصل جدید، شاهد تغییر تاکتیک در روش کار پپ گوآردیولا بوده‌ایم و همانا کسب نتایج خیره‌کننده این فصل را می‌توان مرهون این ذکاوت و فراست و شجاعت تحسین‌برانگیز وی دانست. اما در این گزارش، سخن از تغییر رویکرد است که شامل نه تنها تاکتیک، که نوع نگاه فوتبالی و حرفه‌ای به رقبای اصلی و تغییر نگرش به معنای ریشه‌ای و عمیق آن می‌شود.

حرف پایانی اینکه، مربیان لیگ برتر انگلیس که ۶ مربی بزرگ کنونی جهان را شامل می‌شوند، در کل نسبت به هم سیاستی محافظه‌کارانه و رویکردی محتاطانه در پیش گرفته‌اند. چه آنکه، شکل ملموس آن را می‌توان در بازی‌های آنها روبروی هم احساس کرد. البته، این امر کاملا طبیعی‌ است. اهمیت کسب قهرمانی در سخت‌ترین لیگ دنیای فوتبال و در مقابل ۵ مربی بزرگ دیگر، برای هر کدام از این مربیان حکم مرگ و زندگی در فوتبال و جنبه حیثیتی دارد. پیش‌بینی می‌شود که این روند همچنان ادامه یابد اما با نزدیک‌ شدن به پایان فصل، شدت رقابت و حتی امکان تغییر رویکرد در یکی دو مورد از مربیان محتمل است.


منبع:

http://www.espn.co.uk/football/english-premier-league/23/blog/post/3255663/how-premier-league-top-six-managers-approach-away-games-vs-rivals

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس