به گزارش مشرق، بحث کنار گذاشته شدن بارسلونا از لالیگا وارد فاز جدیدی شده است. رأیگیری استقلال در پارلمان کاتالونیا و رأی اکثریت به جدایی از اسپانیا گمانهزنیهای زیادی را در رسانههای مختلف به همراه داشته تا جایی که هواداران و سرمربی بارسا نسبت به آینده این تیم در لیگ اسپانیا ابراز نگرانی کردهاند. با وجود این بعید است که موضوع استقلال کاتالونیا به این زودیها به سرانجام برسد، به این ترتیب آبی و اناریها فعلاً میتوانند با تیمهای اسپانیایی رقابت کنند و در لیگ قهرمانان اروپا حاضر باشند.
رأیگیری برای جدایی
رأیگیری محرمانه پارلمان کاتالونیا در شرایطی برگزار شد که بحث استقلال این ایالات از سوی کشورهای مختلف با مخالفتهای زیادی روبهرو شده است. با این حال پارلمان ایالات استقلالطلب رأیگیری خود را برگزار کرد و در نهایت 70 رأی موافق را به دست آورد. در بین حاضران تنها 10 مخالف و دو بیطرف حضور داشتند. علاوه بر موضوعات سیاسی مختلف که واکنشهای متفاوتی را از سوی جناحهای مختلف اسپانیا به همراه داشته، چالش جدایی تیم فوتبال بارسلونا به یکی از بحثهای داغ ورزش اروپا تبدیل شده است. در صورتی که کاتالانها همچنان بر مواضع سیاسی خود پافشاری کنند و دم از جدایی بزنند، سران آبی و اناری نیز باید خود را برای بحرانی جدی مهیا کنند. کنار گذاشته شدن از لالیگا همان اتفاقی است که احتمال رخ دادن آن وجود دارد و کارشناسان فوتبال جهان از آن به عنوان بحران یاد میکنند. اسپانیاییها که از تفکرات جداییطلبانه کاتالانها ناراحت هستند در صورت جدی شدن ماجرا قطعاً قید حضور بارسا در لالیگا را میزنند و ترجیح میدهند لیگ فوتبالشان را بدون یکی از بهترین تیمهای جهان برگزار کنند. قطعاً تأیید استقلال کاتالونیا به ضرر بارسا تمام خواهد شد، این تیم در سالهای اخیر یکی از مدعیان در تمامی رقابتهای داخلی، اروپایی و بینالمللی بوده است.
جدایی از اسپانیا به معنای خروج از لالیگا و به موجب آن از دست دادن فرصت حضور در لیگ قهرمانان است. طبق قانون فیفا به کشورهای عضو در این نهاد بینالمللی سهمیه حضور در رقابتهای اروپایی و بینالمللی را میدهد و این کشورهای عضو هستند که تیمهای اعزامی را انتخاب میکنند. در چنین شرایطی بازیکنان خارجی و ستاره برای ادامه حضور در جمع آبی و اناریها باید یکی از سختترین تصمیمات خود را بگیرند. نقش بارسا در اقتصاد اسپانیا را نیز نباید فراموش کرد، سهم یک درصدی بارسا و رئال در تولید ناخالص سرزمین ماتادورها قابل توجه به نظر میرسد. دومین باشگاه ثروتمند جهان 3 میلیارد و 250 میلیون یورو قیمتگذاری شده و با رفتن این تیم از لالیگا دیگر خبری از الکلاسیکوی معروف نخواهد بود.
نگرانی والورده
سرمربی بارسلونا از اینکه تیمش از هفتههای ابتدایی فصل درگیر بحران استقلال کاتالونیا شده، ناراحت است. بارسا صدرنشین لالیگاست و برای آنکه بتواند این روند را حفظ کند نیاز به آرامش و تمرکز دارد، اما تحولات سیاسی دامن تیم ارنستو والورده را نیز گرفته است. سرمربی بارسلونا در واکنش به رأیگیری اخیر پارلمانی و شایعه کنار گذاشتن این تیم از لالیگا اظهار داشت: «اتفاقات سیاسی یک سؤال است که وجود داشته و من قصد ندارم انکار کنم که آن را بیشتر از هر کس دیگری دنبال میکنم، اما دوست ندارم لالیگا را بدون بارسا تصور کنم، زیرا من علاقهای ندارم تنها بر اساس حدس و گمان صحبت کنم. من نیز نظر شخصی خودم را دارم، اما موضوع سیاست است و هر پنج دقیقه شرایط تغییر میکند و چیزهای بیشتری میتواند امروز و فردا اتفاق بیفتد. شخصاً قصد دارم تمرکز خود را روی اتفاقات ورزشی بگذارم، چون مسئولیت من در بارسلونا اطمینان یافتن از برنده شدن است. ما نباید فکر خودمان را مشغول این اتفاقات کنیم و تنها چیزی که من نگران آن هستم، بازیهایمان در لالیگاست.»
بارسا میماند
برای آرام کردن جو به راه افتاده علیه بارسا، رئیس فدراسیون کاتالونیا اطمینان داد که آبی و اناریها به کارشان در لالیگا ادامه میدهند. اندرو سوبیس با تأکید بر مواضع خود گفت: «هیچ چیز تغییر نمیکند و این اتفاق (کنارهگیری بارسا از لالیگا) رخ نمیدهد. قبل از هر تصمیمگیری باید تا ماه نوامبر منتظر باشیم و ببینیم چه اتفاقی میافتد. ما قصد داریم به همکاری با فدراسیون فوتبال اسپانیا ادامه دهیم، این فوتبال است و نه سیاست. ما باید از منافع بسیاری از باشگاههای خصوصی دفاع کنیم.
منبع: روزنامه انلاین