کد خبر 802589
تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۶
رسم

علی در مراسم ازدواجش به سبک یک رسم قدیمی، اقدام به تیراندازی و شلیک هوایی برای ایجاد شادی می کند، غافل از اینکه یک لحظه غفلت و عدم آشنایی با سلاح، او را در همان روز ازدواج راهی زندان می کند.

به گزارش مشرق، همه پدرها آرزوی دیدن فرزند خود در لباس دامادی را دارند، لحظاتی که گویا یک عمر منتظر آن بودند، مصداق این لحظات شادی را می توان در بدو ورود داماد به مراسم عروسی دید، لحظه ای که به رسم یک آیین قدیمی پدر و بستگان داماد شادی خود را با شلیک هوایی یا تیراندازی نشان می دهند، شلیکی که در کسری از ثانیه جشن را به عزا تبدیل می کند.

نمونه این لحظه را می توان در پرونده پیرمرد نیمه شنوا دید که در عروسی پسرش اقدام به تیراندازی هوایی برای ایجاد شادی می کند اما به دلیل دیه ناشی از ضرب و جرح غیرعمدی بر اثر تیراندازی در عروسی  روانه زندان شده است. در پرونده دیگر که مربوط به ایام نوروز سال ۹۴ است در حالی که بچه‌ها مشغول بازی بچگانه خود در کوچه بودند ناگهان زهرا  دختر بچه ۴ ساله  به زمین می‌افتد با صدای  جیغ و فریاد کودکان همبازی او، مادرش سراسیمه به کوچه دویده و دم در منزل  دختر بچه خود را غرق به خون  می بیند که از ناحیه سر آسیب دیده و به شدت دچار خون ریزی شده است. پدر و مادر کودک  که احساس می‌کنند کودکشان با سر به زمین خورده است یا کسی به سر او ضربه زده است پس از اعزام به بیمارستان و جراحی جمجه کودک می‌فهمند که فرزندشان بر اثر اصابت گلوله مجروح شده است.

با تحقیقات پلیس آگاهی مشخص می شود که در چند کوچه آن طرف تر عروسی در جریان بوده و در جریان مراسم عروسی تیراندازی با اسحله صورت گرفته است با بررسی گلوله مشخص می‌شود این گلوله از تفنگ برنو که متعلق به پدر ۷۰ ساله آقاداماد بوده در جریان برگزاری سنت خاص، به ‌صورت هوایی شلیک شده است و در رگبار گلوله‎‌هایی که رها شده بود متاسفانه یکی از گلوله‌ها به نحوی که دقیقا معلوم نیست چگونه و چه زمانی رها شده به دختر بچه چهار ساله‌ای اصابت کرده است.

حالا زهرای کوچک دچار ضایعه مغزی شده هوشیاری خود را از دست داده و یک سمت بدن وی بی‌حس است چرا که در جریان آیین ازدواج چند انسان بی‌ملاحظه یک شادی نابهنجار را انتخاب کرده‌اند.

در پرونده دیگر که مربوط به جوانی ۳۰ساله و  ساکن یکی از روستاهای نورآباد است که حین شادی در مراسم عروسی پسر دایی اش با اسلحه کلاشینکف اقدام به تیراندازی برای ایجاد شادی در مهمانی می کند که متاسفانه به دلیل نا آشنایی و عدم کنترل اسلحه نوک اسلحه به سمت پایین آمده و گلوله به شکم یکی از  مهمانان جشن عروسی برخورد می کند و حالا این جوان به علت عدم توانایی پرداخت دیه به مبلغ ۱۸۷ میلیون تومان از تاریخ ۱۳۹۴/۸/۱۶ در زندان است.

 پرونده دیگر مربوط به پیرمردی ۶۰ساله و ساکن شهر خرم آباد است که دارای یک قبضه سلاح برنو بوده و در جشن  عروسی پسرش اسلحه را برای تیراندازی بیرون آورده و توسط چند نفر از اقوام با آن شلیک هوایی شده است یکی از تیرها دو کوچه آن طرف تر  به سر دختر بچه ۵ ساله ای برخورد نموده که در کوچه مشغول بازی بوده است و چون این فرد صاحب اسلحه بوده و از طرفی هم میزبان عروسی بوده به جرم بروز حادثه منجر به صدمه غیر عمدی به مبلغ ۱۴۰ میلیون تومان می شود و  از تاریخ ۱۳۹۶/۸/۷ روانه زندان شده است.

دامادی که روز عروسی روانه زندان شد

در یکی دیگر از پرونده ها علی ساکن یکی از روستاهای بسیار دورافتاده شهرستان پلدختر که چندین سال پیش در حین عروسی خودش اسلحه کلاشینکف را از شیشه خودرو بیرون آورده و اقدام به تیراندازی می کند هم زمان تعدادی از مدعوین سوار بر خودرو از کنار ماشین ایشان رد می شدند اسلحه وی روی حالت خودکار بوده و کنترل اسلحه از دستش خارج می شود و منجر به فوت یک پسر بچه ۷ ساله و زخمی شدن یک خانم می شود داماد مذکور که از لحاظ مالی در شرایط بسیار بدی بسر می برد به علت عدم توانایی مالی در پرداخت دیه به مبلغ ۲۸۰ میلیون تومان از تاریخ مرداد ماه ۱۳۹۴ تابه حال در زندان بسر می برد.

۳ قربانی در یک مراسم

یکی دیگر از پرونده ها مربوط به جوانی ۲۶ساله و  متاهل ساکن یکی از روستاهای اطراف شهر خرم اباد است که در مراسم عروسی پسر عموی خود در روستا با  تیراندازی با اسلحه جنگی کلاشینکف در میان جمعیت و شلوغی اقدام به ایجاد شادی می کند اما از آنجایی که اسلحه روی حالت رگبار بوده کنترل اسلحه از دستش خارج و منجر به فوت یک زن که مادر سه بچه بود، نقص عضو و قطع انگشتان دست یک پسر ۱۰ ساله و صدمه بدنی به یک نفر دیگر می شود و مدت یکسال است در زندان به سر میبرد.

چنین اتفاقاتی در چند استان مرکزی کشور نیازمند یک آسیب‌شناسی جدی است همچنین می‌بایست توسط پلیس نیروی انتظامی با قاطعیت برخورد شود.

این گونه‌ هیجانات متحجرانه همواره به دور از فرهنگ اسلامی و ایرانی ما تعریف شده و در بیشتر موارد سلب آسایش جمعی از مردم را  را به همراه داشته و دارد.  بارها حوادثی از این دست اذهان مردم را ناراحت کرده از قطع انگشتان تا قطع نخاع مادر چند بچه تا فوت چندین نفر در مراسم عروسی بر اثر تیراندازی در استان لرستان قربانی داشته است.

رسمی غلط که نیاز به اصلاح دارد

مردم دامنه رشته کوه زاگرس به ویژه ساکنان بخش‌هایی از استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، لرستان فارس و کرمان از دیر باز به دلیل شرایط خاص محیطی با اسلحه‌های شکاری و بعضا جنگی قرابتی چند ده ساله دارند و بالتبع آیین‌های مردمان این جغرافیا نظیر نوروز و حتی مراسم عروسی بی‌ ارتباط با حضور نمادین این وسیله اغلب دردسرساز، برگزار نشده و همچنان نمی‌شود.

حال اینکه سنت حسنه‌ ازدواج نه فقط در شرع ما بلکه در عرف ایرانیان همواره اهمیت فراوانی داشته و حتی در برگزاری آن بر انجام آیین‌های معنوی خاصی تاکید شده است. امری که متاسفانه در شرایط روز جامعه ما لااقل در مناطقی از کشورمان چندان به گوش نرسیده و بدان عمل نمی‌شود. هنوز هم برخی از روستاها خرده فرهنگ‌هایی باقی مانده از ایامی دور با قوت خود برگزار شده و از قضا سینه به سینه از والدین و بزرگترها به نسل بعدی منتقل می‌شود که رسم تیراندازی در جشن عروسی یکی از این مراسم هاست که متاسفانه قربانی های زیادی را هم تا کنون به همراه داشته است.

به طوری که هنوز پرونده هایی از این جنس وجود دارد، حال اینکه با عنایت به موضوع قوم و خویشی در بیشتر این مطالبات دیه، طرفین دعاوی با وساطت ریش‌سفیدان قبایل در بسیاری از موارد، از دادخواست خود صرف نظر کرده یا اختلاف آن‌ها منتهی به مصالحه شده و موضوع دیه دیگر از طریق دادگاه پیگیری نمی‌شود در غیر این صورت آمارها نه فقط در استان لرستان که پرونده های مذکور مربوط به آن است بلکه در جمع کشوری بیش از این پرونده‌هایی است که امروز روند رسیدگی آن‌ها به ستاد دیه محول شده است.

کثرت تفنگ‌های جنگی و شکاری در جشن‌های مردمان این استان و استان‌ها همجوار آن اگرچه ممکن است در دست جوانان کم سن و سال یک شور و هیجان غیرمعقولی را به دنبال داشته باشد اما زنگ خطری است که نه فقط شادی جمع قلیلی را در یک چشم بر هم زدنی به ماتم ابدی تبدیل کند بلکه آن چنان که نمونه‌های فراوانی از آن در آرشیو پرونده‌های ستاددیه وجود دارد ممکن است موجب گرفتاری خانواده‌های بسیاری شود که تنها به نیت شرکت در یک جشن عروسی در محل حادثه حاضر شده بودند.

به راه انداختن کاروان‌های ویژه بدرقه عروس و دست بر روی ماشه یک اسلحه جنگی گذاشتن اگرچه برای افراد جمع معدودی از هموطنان ما ممکن است نشاط آفرین باشد اما این هیجانات ناهنجار همواره به دور از فرهنگ اسلامی و ایرانی ما بوده و در بیشتر موارد سلب آسایش جمعی را به همراه دارد.

مرگ ۱۶ نفر در جشن های عروسی

اتفاقی که بنا بر آمار ارایه شده از سوی دفتر نمایندگی ستاد دیه استان لرستان در طول سال‌های ۹۲ تا کنون ارائه شده است، فقط در این استان کشور ۱۶ نفر در حاشیه برگزاری شادترین مناسبت زندگی هر فردی کشته شده اند.

مرور پرونده‌های پنج سال گذشته نمایندگی ستاددیه لرستان نشان می‌دهد به دلیل وجود یک فرهنگ غلط در بین برخی از مردمان این استان در بین سال های ۹۲ تا کنون ۲۵ جشن عروسی به عزا تبدیل شده است. امری که ریشه در برخی فرهنگ ها و مراسماتی دارد که باید اصلاح شود.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 18
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۵
    32 0
    اسلحه هااراازدست مردم جمع کنید نیروی انتظامی برخوردشدیدتر داشته باشد مسئول است
  • IR ۱۷:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۵
    13 4
    دلم برای دموکراسی تو کشورمون سوخت! آدمهایی با این سطح تفکر حق رای دارن!!!!
    • IR ۱۸:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۵
      1 5
      مردم آمریکا برای حفظ دموکراسی حق اسلحه دارن
    • IR ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۶
      1 2
      اونها برای حفاظت شخصی این قانون رو دارن!
  • GB ۱۷:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۵
    9 2
    دقیقا همین اتفاقا تو مصر هم افتاد دولت مصر اوردن اسلحه در عروسی رو ممنوع کرد
    • US ۱۹:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۵
      5 0
      استاد شما تصور ميکنی الان قانونا آوردن اسلحه در عروسی مجازه؟ مشکل قانونه؟ شوخی ميکنيا. تو هر عروسی چند تا مامور بذاريم کسی اسلحه نياره؟ اصلا ميشه؟ چطوره مردم رو آموزش بديم که جشنشون رو عزا نکنن به دست خودشون. روش بهتری نيست؟
    • US ۱۹:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۵
      1 0
      استاد شما تصور ميکنی الان قانونا آوردن اسلحه در عروسی مجازه؟ مشکل قانونه؟ شوخی ميکنيا. تو هر عروسی چند تا مامور بذاريم کسی اسلحه نياره؟ اصلا ميشه؟ چطوره مردم رو آموزش بديم که جشنشون رو عزا نکنن به دست خودشون. روش بهتری نيست؟
  • محسن IR ۱۷:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۵
    6 1
    الان فاصله دسترسی مردم با اصلحه فقط پوله طرف یک پولی میده راحت براش هر اسلحه ای باشه میارن.. باس برای فروشندگان اسلحه فکر اساسی کرد
  • محمود IR ۱۸:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۵
    3 2
    این رسم لرهای دلاور بوده وهست وکسی نمیتونه این رسمو ازشون بگیره فقط میتونید بجای گلوله های جنگی از مشقی براشون جا بندازین
  • IR ۲۰:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۵
    2 0
    مواقع عروسی شبها محله ما شبیه مناطق جنگی میشود . سالهاپیش اعلام شد کلاش وژس را رابا تفنگ شکاری عوض کنند اینکارهم شدو نسبتا و موفق بود اماتفنگهای شکاری بدست آنهادادند اما نودونه درصد آنها نه عشایرند که درمقابل گرگ وکفتار ازگله خود دفاع کنند ونه اصلا گاو وگله دارند . این تفنگهای شکاری هم رعب و وحشت را ایجادمیکنند و اگر کبکی وپرنده دیگری درهمان منطقه درحال زیادشدن هستند شکارمیشوند . این اسلحه های قانونی به صنعت قاچاق اسلحه دامن میزنند . یک بارراننده آژانسی گفت : دواسلحه دارم وبارهاخواستم دامادم رابکشم چون اول نگفت معتادم وشک داشت جلوی خودش رابگیرد !؟ ماهم فقط گفتیم : نه نه اینکاررانکنی شماآدم سنگین وباوقاری هستی !!؟ امانگران دوطرف بودم . بایدفکری کرد . اینهابجز سلاحهای اتوماتیکی هست که دردست مردم است ودر عروسیها وجشنهای ملی ازآنهااستفاده میکنند ! من این وضع رادرک نمیکنم بخصوص شکاریهاکه دست هرکسی هست .
  • IR ۲۱:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۵
    5 0
    من خرم آبادیم ویک کامنت کلی قبلا نوشتم امامتاسفانه بازهم از دیدگاه درستی به مسئله پرداخته نشده است کیست که نداند درسراسر کشور قاچاق اسلحه وجود دارد . این سلاحها هست اما درهمین تهران گزارشات استفاده سارقان ومجرمان وتعقیب وگریزپلیس باآنها درهمین مشرق نشرداده شد . باید طرحی مدون وکلی باشد امااین ربط چندانی به عروسیها هم ندارد . مردم مانظام وانقلاب راازخودشان میدانند پس باید بااین پدیده بافرهنگ خاص خودش مواجه شد . البته طرحهای جایگزین کردن اسلحه هم طرحی نادرست است .
  • محمود IR ۰۵:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۶
    3 2
    سانسورچی مشرق
  • IR ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۶
    2 0
    بعضی عرب زبانها در خوزستان هم ازینکارا میکنن.
  • IR ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۶
    0 0
    بعضی عرب زبانها در خوزستان هم ازینکارا میکنن.
  • IR ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۶
    0 1
    بعضی عرب زبانها در خوزستان هم ازینکارا میکنن.
  • بهمن IR ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۶
    0 9
    به نظر من رسم بدی نیست فقط باید اسلحه دست آدمهای با تجربه باشند من خودم بالای ۱۰ مراسم ازدواج بودم که از اسلحه استفاده شده چه جنگی چه شکاری اتفاقی هم نیفتاده من هم اهل لرستانم
  • محمد DK ۰۰:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
    0 0
    این رسم لرهای دلاور است این دلاوران که این همه دل آورند اولا نباید سریع بدون قاضی انتقام بگیرند ثانیا تیر اندازی را یاد بگیرند و اسلحه قاچاق حداقل نگیرند و ظرفیت داشتن اسلحه را هم یاد بگیرند
  • IR ۰۱:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
    0 0
    در کردستان تا سال ۷۰ این رسم بود ولی با فرهنگ سازی کلا از بین رفت این کار یه عمل غیر اخلاقی و بی فرهنگی محسوب میشه با زور و نیروی انتظامی نمیشه درستش کرد باید فرهنگ سازی بشه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس