به گزارش مشرق، روزنامه جوان در یادداشتی از وحید حاجیپور نوشت:
بیش از دو هفته از تحصن دانشجویان دانشگاه صنعت نفت میگذرد و مسئولان وزارت نفت پس از تماس تلفنی با اولیای دانشجویان و تهدید آنها و پس از ارسال پیامک و ایمیلهای مختلف تصمیم گرفتند دانشکده نفت آبادان را تعطیل کنند و دانشجویان را به دانشگاه راه ندهند و آب، برق و گاز را به روی آنها قطع کنند تا دانشجویان روی زمین سرد، شب را به صبح برسانند. عدهای هم در تهران روبهروی وزارت نفت دست به تحصن زدند که متأسفانه با آبپاشی سعی شد آنها را متفرق کنند.
دانشگاه صنعتنفت، دومین دانشگاه کشور از نظر قدمت است و از دیرباز تاکنون وظیفه تربیت نیروهای نفت را برعهده داشته است. این دانشگاه هر ساله پذیرای رتبههای دو رقمی کشور در بخشهای مختلف بوده و با ارائه بورسیههای تحصیلی به آنها آموزششان را در پیش گرفته است. در نهایت و با توجه به شاخص معدل، فارغالتحصیلان به چند گروه تقسیم میشوند:
گروه الف: ممتازان با پشتسرگذاشتن مراحل طب صنعتی، مصاحبه و گزینش جذب وزارت نفت میشدند. با توجه به آنکه در دفترچه کنکور قید شده اولویت استخدام با فارغالتحصیلان این دانشگاه است اما وزارت نفت در دوره جدید زیر همه تعهدات خود زده و حق این فارغالتحصیلان و دانشجویان را پایمال کرده است. نخبگانی که از سراسر ایران خود را به آبادان رسانده و در شرایط سخت به تحصیل مشغول بودهاند به واسطه چنین امتیازی تصمیم به انتخاب دانشگاه صنعتنفت گرفتند اما وزارت نفت بهطور کلی همهچیز را کتمان میکند، حتی با وجود رأی دیوان عدالت اداری که به وزارت نفت تکلیف کرده است، حق استخدام در مرحله نخست با فارغالتحصیلان ممتاز دانشگاه صنعتنفت است.
افرادی که با پول نفت آموزش دیدهاند، از امکانات نفت هم برخوردار بودهاند و تعصبی خاص به صنعتنفت دارند و مورد بیمهری وزارت نفت قرار گرفتهاند تا به جای آنها، نمایندگان سابق و فعلی مجلس، شاگردان دانشگاهی وزیر نفت به استخدام نفت در بیایند آن هم با رشتههای رنگارنگ. بیش از 40 نماینده سابق و فعلی مجلس شورای اسلامی در نفت استخدام شدهاند، وقتی در مجلس از وزیر نفت سؤال شد چرا نمایندگان را استخدام میکنید، شنیده شد که عدماستخدام نمایندگان یعنی فساد! وزیر نفت در جلسه رأیاعتماد خود از استخدام نمایندگان دفاع کرد و چند لحظه بعد فریاد «احسنت احسنت» نمایندگان شنیده شد. شاید به همین دلیل باشد که اوج انفعال مجلس در ظلمی که به فارغالتحصیلان نفتی میشود طبیعی شده است. به هر حال حضور نمایندگان مجلس با مدارک تحصیلی، فقه، تاریخ، معماری، شیعهشناسی در وزارت نفت، جای فارغالتحصیلان رشتههای فنی و موردنیاز نفت را گرفته و کسی هم حاضر نیست به درد آنها رسیدگی کند. فرزندان کشورمان که نه «پشتی» دارند و نه «مشتی»، فدای سیاسی بازیهای وزارتنفت در استخدام شدهاند و متأسفانه کک کسی هم نمیگزد نه مجلس، نه دولت، نه نهادهای دیگر.
این افراد دچار بدشانسیهای مزمنی شدهاند، نه نماینده مجلس، نه فرزند نماینده مجلس هستند، نه افتخار شاگردی وزیر نفت را کسب کردهاند که اگر یکی از این امتیازات را داشتند بهطور قطع در وزارت نفت استخدام میشدند. آنها با بیمهری مطلق مواجه شدهاند و برای رسیدن به حق خود، روی سیمانها و سنگفرشهای خیابان حافظ میخوابند تا شاید کسی برای آنها قدمی بردارد.
وزارت نفت به دلیل سیاستهایی که طی پنج سال گذشته داشته است، با این تجمعات کنار آمده و به هیچ عنوان حاضر نیست از موضع خود کوتاه بیاید ولی کسانی که امروز مصلحت را در سکوت میدانند، به گذشته و آینده هم نگاهی بیندازند. به یاد بیاورند وقتی مهندس زنگنه در دور نخست وزارت خود آموزشگاههای فنی را تعطیل کرد، کسانی بودند که سکوت کردند و تبعات سکوتشان بزرگترین مشکل صنعت نفت شد و باعث نبود تکنیسین در واحدهای عملیاتی شد. دانشجویانی که امروز دست به تحصن زدهاند و شبانه روی آنها آب پاشیده میشود، فرزندان همین مردم هستند، فرزندان همین کشور هستند که تنها حقشان را میخواهند. آنها چیزی برای از «دست دادن» ندارند، در این وانفسا بزرگترین متضرر صنعتنفت خواهد بود که فدای لجاجتهای شخصی و سیاسی کاری میشود. برای توجیه این لجاجت، آنها را کمسواد و با معدلهای 12 و 13 میخوانند و رسماً تحقیرشان میکنند.
این دانشجویان و فارغالتحصیلان «له» میشوند تا دانشگاه صنعتنفت یکی از مهمترین نهادهای آموزشی کشور نابود شود. وزیر نفت اعتقادی به این دانشگاه ندارد و با تأسیس دانشکدههای نفتی در کرمانشاه و خوزستان کمر همت به نابودی این دانشگاه بسته است. اگر دلسوزان نفت امروز صدایی در نیاورند، فردا روزی خود قربانی برنامههای خاص وزارت نفت میشوند. به قول قباد فخیمی عضو هیئتمدیره شرکت ملی نفت در دوران پهلوی، برای اضمحلال صنعتنفت ایران نیازی به بمباران و جنگ نیست، کافی است دانشگاه صنعتنفت را تعطیل کنند.