به گزارش مشرق، «نعمان رحیمی» در یادداشت روزنامه «جوان» نوشت:
قرار است اتحادیه عرب نشست فوقالعادهای را روز سهشنبه داشته باشد. این نشست به درخواست ریاض المالکی، وزیر خارجه دولت خودگردان فلسطینی برگزار میشود و البته او درخواستهای مشابهی هم به سازمان همکاری اسلامی و شورای همکاری خلیج فارس کرده است. موضوع این درخواستها تصمیم دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا برای انتقال سفارت کشورش در رژیم صهیونیستی از تلآویو به بیتالمقدس و اجرای قانونی است که از سوی کنگره امریکا در ۱۹۹۵ به تصویب رسیده بود.
رؤسای جمهور امریکا تاکنون و با تعویقهای ششماهه سعی میکردند به نحوی از اجرای این قانون سر باز بزنند و ترامپ هم در ابتدای ماه ژوئن همین کار را کرد اما خبرگزاری رویترز روز جمعه و به نقل از یک مقام دولتی امریکا خبری را منتشر کرد که ترامپ دیگر تعویق ششماهه را امضا نمیکند بلکه روز چهارشنبه تصمیم خود را برای اجرای آن قانون اعلام میکند.
هرچند که این خبر به صورت رسمی و از سوی کاخ سفید تأیید نشده، اما تشکیلات خودگردان به شدت آن را جدی گرفته و آن درخواستهای سهگانه را فرستاده است. علاوه بر این، قرار است تظاهرات عمومی به درخواست محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان و اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس برگزار شود تا صدایی واحد از سوی فلسطینیها در مقابل تصمیم ترامپ بلند شود.
عباس و تشکیلات خودگردانش میخواهند با این تمهیدات به جنگ اعلام تصمیم ترامپ در روز چهارشنبه بروند و شاید هم موفق شوند اما باید توجه داشت که خطر اصلی برای فلسطینیها نه از سوی ترامپ، بلکه از سوی کسانی در همان اتحادیه عرب و شورای همکاری خلیج فارس است که بسیار افراطیتر از ترامپ یا بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، چوب حراج را بر منافع حیاتی فلسطینیها میزنند.
شاخصترین این افراد محمد بن سلمان، ولیعهد و وزیر دفاع آل سعود است که اوایل ماه نوامبر دیداری با عباس داشت. سفر عباس به عربستان در آن زمان و دیدارش با بن سلمان انعکاس چندانی در رسانههای عربی جز یک خبر معمولی نداشت اما رفته رفته اهمیت آن دیدار معلوم شد، به خصوص اینکه گفته میشد معاملهای به نام «معامله قرن» در آن دیدار مطرح شده بود و بن سلمان، عباس را تحت فشار قرار داده بود تا یا این معامله را قبول کند یا ظرف دو ماه آینده استعفا کند و از قدرت کنار برود.
حالا روزنامه نیویورکتایمز گوشههایی از این معامله را افشا کرده که مهمترین آنها در مورد بیتالمقدس شرق، سرنوشت شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی و تعیین قلمرو دولت فلسطینی است. از گزارش نیویورکتایمز پیدا است که بن سلمان در همه این مسائل اساسی و سرنوشتساز منافع رژیم صهیونیستی را در نظر گرفته تا فلسطینیها و از عباس خواسته از پایتختی دولت فلسطین در بیتالمقدس صرف نظر کند و حتی نوادگان فلسطینی حق بازگشت به این شهر را نداشته باشند و تنها شهرکی به نام ابودیس را به عنوان پایتخت قبول کند که در حومه بیتالمقدس قرار دارد و با دیوار حائل از این شهر جدا شده است.
علاوه بر این، او خواسته شهرکهای یهودیان در کرانه باختری بدون تغییر در دست رژیم صهیونیستی باقی بماند و نقشه جدیدی برای دولت فلسطینی قبول کند که در آن بخشهایی از کرانه باختری را به رژیم صهیونیستی بدهد و در ازای آن، قسمتهایی از صحرای سینا را قبول کند.
سعودیها هنوز سعی میکنند این گزارش و به طور کلی اخبار مربوط به دیدار بن سلمان با عباس را کتمان کنند و خالد بن سلمان، برادر ولیعهد و سفیر آلسعود در امریکا، گفته که عربستان در امور داخلی فلسطینیان دخالت نمیکند، اما نیویورکتایمز با توجه به تعدد و اعتبار منابع خود مطمئن به این گزارش است و به همین جهت هم باید ادعای این شاهزاده سعودی را پردهپوشی دانست و مفاد این گزارش را تأیید کرد. روشن است که مفاد این گزارش چیزی جز تحقق خواستههای نتانیاهو نیست که حالا ولیعهد آلسعود پیگیر آنها شده و بر عباس فشار آورده تا آنها را از طرف فلسطینیها قبول کند.
نیویورکتایمز به نقل از منابع فلسطینی میگوید که عباس زیر بار درخواست بن سلمان نرفته و حتی ناراحت هم شده اما واقعیت این است که ناراحتی او برای بن سلمان ارزشی ندارد چرا که این شاهزاده جاهطلب سعودی قصد جدی برای زدن چوب حراج به منافع فلسطینیها دارد تا به قول نیویورکتایمز، طرحهای ترامپ را در خفا پیش ببرد و به این نحو چاپلوسی او را بکند.