نامزدهای مستندنگاری جایزه جلال سال 96

داوران بخش مستندنگاری دهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد، اسامی ۵ نامزد دریافت جایزه این بخش را اعلام کردند.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، هیأت داوران بخش مستندنگاری این رویداد ادبی، پنج اثر راه یافته به عنوان نامزدهای دریافت دهمین جایزه جلال آل احمد را (به ترتیب حروف الفبای نام کتاب‌ها) به شرح زیر اعلام کردند:

– آنک!… پاریس، نوشته دکتر میرجلال‌الدین کزازی از انتشارات صدای معاصر

– اتاق شماره ۲۴ ، نوشته صبریه فلاح حسینی از انتشارات صریر

– سفر دیدار، نوشته دکتر محمدرضا توکلی صابری از انتشارات اختران

– ملاصالح، نوشته رضیه غبیشی از انتشارات شهید کاظمی

– نگاهی به دروازه غار، نوشته دکتر احمد مسجدجامعی از نشر ثالث

مرتضی سرهنگی، مصطفی رحیمی و مریم برادران، اعضای هیأت داوران بخش مستندنگاری این دوره از جایزه ادبی جلال آل‌احمد هستند.

کتاب اتاق شماره ۲۴ ، نوشته صبریه فلاح حسینی خاطرات یک زن جنگزده است که با متنی روان و خوش خوان، سختی های زندگی در دوران جنگ را تشریح کرده است. پیش از این 5 فراز از این کتاب را در مشرق منتشر کرده بودیم که تقدیمتان می کنیم.

زنی که در خرمشهر سه بار دستگیر و آزاد شد

عزاداریِ محرم در رستوران هتل!

وقتی زمین دولتی به ما نرسید

از پارچه کوپنی تا توپ 25 تومانی

ماجرای تُشک های دولتی برای مهاجران جنگی

خاطرات خودنوشت صبریه فلاح حسینی از زندگی مهاجرین جنگ تحمیلی در کتاب «اتاق شماره ۲۴» از سوی انتشارات صریر منتشر شده. نویسنده خود از هموطنان کُرد است که با تشویق بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس قزوین، خاطراتش را نوشته و در قالب کتابی ۳۸۰ صفحه ای منتشر کرده است. این کتاب ۲۵۰۰۰ تومان قیمت دارد و برای تهیه آن می شود با ۰۲۸۳۳۳۶۱۱۵۱ تماس گرفت.

درباره کتاب ملاصالح نیز در مشرق مطالبی منتشر شده است که برخی از آنها در زیر آمده است:

عاشقانه‌هایی از یک شهید / از رصد دیده‌بان عراقی تا دوختن لباس سپاه

ترجمه «ملاصالح»؛ ادای دین به همه قهرمانان مظلوم/ بازار خوب کشورهای عربی برای خاطرات دفاع مقدس

ادامه ترویج «ملاصالح» توسط بازیگران سینما و تلویزیون

داستان عجیب یک همیشه زندانی

به ایران فرستادند که اعدامم کنند

ترجمه کتاب «ملاصالح» به زبان عربی

«ملاصالح» شیرین‌تر از عسل بود/ شخصیت ملاصالح شبیه شخصیت سیاوش است / فریبی که عراقی‌ها از «ملاصالح» خوردند

تولید مستند زندگی «ملاصالح» در آینده نزدیک

ملاصالح قاری، مرد همیشه زندانی!

نگاهی به سوابق هیئت داوران:

مرتضی سرهنگی، نویسنده و پژوهشگر صاحب‌نام ادبیات پایداری است. وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا سال ۱۳۶۷ در روزنامه جمهوری اسلامی مشغول به کار بود و گزارش‌ها، مصاحبه‌ها و نوشته‌های زیادی از او در این روزنامه به چاپ رسیده است.

راه‌اندازی دفتر ادبیات و هنر مقاومت، تالیف، گردآوری و تدوین خاطرات و آثار ادبی دوران دفاع مقدس، بخش دیگری از کارنامه ادبی و پژوهشی این نویسنده به شمار می‌رود.

ـ اسرار جنگ تحمیلی به روایت اسرای عراقی، سفر به قله‌ها، ده روز محاصره (خاطرات یک افسر عراقی)، خانه کوچک، زندگی بزرگ (گفت‌وگو با پروین داعی‌پور، همسر سردار شهید حسن باقری) و… از جمله آثار منتشر شده مرتضی سرهنگی است.

مصطفی رحیمی، نویسنده و پژوهشگر صاحب‌نام ادبیات دفاع مقدس است. گروه خاطره‌ی دفتر ادبیات و هنر مقاومت، کارگروه تخصصی خاطرات بنیاد شهید، شورای کارشناسی خاطره‌ی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مجموعه فعالیت‌های ادبی و پژوهشی مصطفی رحیمی را شامل می‌شود. «دو کوه»، « چهار گلوله برای توفیق» و «بابانظر» از جمله آثار منتشر شده این نویسنده حوزه دفاع مقدس به شمار می رود.

مریم برادران، نویسنده و مستند نگارِ متولد سال ۱۳۵۵ را به رغم نگارش آثار ارزشمندی چون: حنانه، زمانی برای آسودن و اینک شوکران ، دوره درهای بسته، فاطمه ناهیدی، نیمه پنهان اما اغلب اهالی ادبیات به کتاب«ر» می‌شناسند. کتابی که توانست در نهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد جایزه بخش مستندنگاری را به خود اختصاص دهد.

آثار مریم برادران در حوزه مستندنگاری به باور بسیاری از صاحب‌نظران، از استحکام و پویایی قابل قبولی برخوردار بوده است به گونه‌ای که توانسته نظر اعضای هیات علمی این دوره از جایزه را برای قرار دادن نام وی در فهرست داوران این بخش به خود جلب کند.

اختتامیه دهمین جایزه جلال آل‌احمد، عصر روز شنبه شانزدهم دی‌ماه از سوی بنیاد شعر و ادبیات داستانی در تالار وحدت تهران برگزار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس