به گزارش مشرق،تئاتر نصر بنای قدیمی مربوط به اواخر دوره قاجار است که به همت سیدعلی نصر معاون وقت وزارت پیشه و هنر به عنوان بنیانگذار تئاتر نوین در بخشی از ساختمان گراندهتل واقع در خیابان لالهزار راهاندزای شد.
این مجموعه بعدها با ساخت یک تالار کوچک و ظرفیت 80 صندلی به تئاتر دائمی تبدیل شد.
این اثر در 7 مهر 1381 به عنوان آثار ملی به ثبت رسید. با وجود ثبت تئاتر نصر در لیست آثار ملی اقدامی در جهت حفظ آن صورت نگرفت.
محمدباقر قالیباف شهردار وقت تهران در 31 مردادماه سال 1396 خبر داد که مشکلات مربوط به تملک تئاتر نصر حل شده، تفاهمنامه این ملک امضاء شده و به زودی به موزه تئاتر تبدیل میشود.
بر اساس این گزارش، تفاهمنامهای در روزهای پایانی مرداد سال جاری در خصوص تملک تئاتر نصر برای تبدیل آن به موزه ملی تئاتر ایران و مرکز اسناد تئاتر ایران و نیز مرمت بناهای تاریخی تئاتر نصر به امضاء رسید، اما محمدعلی نجفی شهردار تهران در دی ماه سال جاری در اظهار نظری اعلام کرد طی قراردادی که با کمیته امداد امام خمینی(ره) و جهاد دانشگاهی منعقد کردیم، روز شنبه(9 دی) تئاتر نصر تحویل شهرداری تهران خواهد شد و بلافاصله فعالیتهای عملیاتی برای تبدیل تئاتر نصر به موزه تئاتر شهر انجام خواهد شد.
همچنین احمدمسجدجامعی عضو شورای چهارم و شورای پنجم در نخستین مراسم اعطای نشان داود رشیدی به چهرههای فرهنگی و هنری که در 5 شهریور ماه در تئاتر شهر برگزار شد،گفت: در آخرین تئاترگردی خود که با حضور داود رشیدی بود، به او قول دادیم که موزه تئاتر راهاندازی شود.
وی ادامه داد:خیلی علاقهمند بودم که این خبر را در چنین مناسبتی بدهم باید بگویم ساختمان پیشین تئاتر نصر خریداری شده و امیدواریم به زودی موزه تئاتر در این ساختمان راهاندازی شود.
همچنین گفتنی است جلساتی با حضور مسئولین فرهنگی، احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر و عیسی علیزاده مدیرعامل سازمان زیباسازی در خصوص بازسازی این بنا برگزار شده است.
ورود شهرداری به مسئله خرید موزه تئاتر شهر اتفاق مثبتی بود مجموعهای که تاریخ تئاتر ایران را از اولینهای این عرصه تا امروز در دل خود پنهان کرده و قطعاً میتواند پیشینهای درخور برای این عرصه باشد و به قول برخی هنرمندان تئاتر نصر از دل تاریخ سر بر آورد.