سرویس سیاست مشرق - در پی تجمع مشهد و اغتشاش دو روز گذشته در تهران و چند نقطه دیگر، عوامل جریان اصلاحطلب و کارگزاران و حتی دولت، بدون توجه به امنیت ملی و منافع مردم، به دنبال سیاسی کردن و جناحی نشان دادن اغتشاشهای اخیر هستند.
در همین زمینه؛ از صبح امروز و در کانالها و گروههای مختلف تلگرامی و اجتماعی، ادعایی از سوی "غلامحسین کرباسچی" دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی در حال گسترش است مبنی بر اینکه پشت سر قضایای تجمع مشهد، امامجمعه این شهر آیتالله علم الهدی هستند و دبیر شورای عالی امنیت ملی اعلام کرده است که پرونده ایشان را به دادگاه ویژه روحانیت ارسال خواهد کرد...
مشرق در تماس با منابع مطلع در شورای عالی امنیت ملی از دروغ بودن این خبر آگاه شده است اما سؤال این است که چه کسی مسئول برخورد با این دروغپردازان است؟
دبیرخانه شورای عالی امینت ملی چه پاسخی برای شایعهپردازی نسبت به این نهاد دارد؟
این اقدام خلاف از سوی کرباسچی در حالی صورت میپذیرد که بعد از تجمع مشهد، بلافاصله معاون اول دولت بدون هیچ دلیل و استنادی، اصل تجمع مشهد را غیراقتصادی دانست و انگشت اتهام را بهسوی افراد دیگر نشان داد.
جهانگیری در ادامه مدعی شد: مسائل اقتصادی را بهانه کردهاند که به نظر میآید پشت این قضیه مسئله دیگری باشد که حتماً باید شناسایی شود. کسانی که بانی این قضایا در کشور هستند دود آن به چشم خودشان خواهد رفت؛ آنها فکر میکنند که با این کار به دولت آسیب میزنند. وقتیکه جریان اجتماعی راه افتاد و حرکت سیاسی در خیابان اتفاق افتاد حتماً کسی که آن را شروع کردهاند ادامهدهنده و کنترلکننده پایان آن نخواهند بود و دیگرانی خواهند بود که بر آن جریان سوار خواهند شد.
این اظهارنظر بیاساس جهانگیری در اوج بحران در حالی صورت میپذیرد که وی در ماجرای زلزله کرمانشاه و در اولین روز بعد از زلزله مدعی شد که بیشتر خانههای تخریبشده در زلزله شب گذشته در استان کرمانشاه متعلق به ساختمانهای مسکن مهر بوده است از وزیر راه و شهرسازی خواست تا با دقت این موضوع که چرا خانههای نوساز تا این حد آسیبپذیر بودهاند را بررسی کند.
از سوی دیگر، در کنار این اظهارنظر معاون اول روحانی، دیگر اصلاحطلبان شروع به پمپاژ دروغ در میان افکار عمومی کردند، بهعنوانمثال جلایی پور محکوم امنیتی در کانال تلگرامیاش نوشت:
اعتراضات امروز توسط جوانان ستادهای کاندیداهای شکستخورده انتخابات و بهاصطلاح هوالمطلوبیهای حاشیه مشهد علیه گرانی و دولت برنامهریزی و ساماندهی شده بود اما با پیوستن مالباختگان شاندیز و مردم عادی به آن گره خوردند و شعارها به سمت شعارهای تند ساختارشکن تغییر کردند و از دست سازمان دهندگان دررفت. میتوان حدس زد بهسرعت خودشان بساط پهن کرده را جمع کنند چون نتیجه نامطلوب را در بادی امر حس کردند.
در کنار این ادعای کذب جلایی پور مبنی بر انتساب تجمع مشهد به حامیان آقای رئیسی، شکوری راد دبیر کل حزب اتحاد ملت در توییترش نوشت:
کسی پیدا نمیشود که راضی باشد. نارضایتی از معیشت و اقتصاد فراگیرتر از همه است بعد فرهنگی و اجتماعی و آخر از همه سیاسی. ولی معمولاً ناراضیان سیاسی سازمانیافتهتر عمل میکنند. فعلاً ناراضیان سیاسی از اصل نظام و ناراضیان سیاسی از دولت همکار هم شدهاند تا اوضاع را علیه اصلاحطلبی به هم بریزند.
عباس عبدی دیگر تحلیلگر اصلاحطلب مدعی شد:
اگر کسانی بتوانند نسبت به وضع خود معترض شوند و آن را علنی اظهار دارند و بهصورت جمعی گرد همآیند و در خیابان شعار دهند، بهطورقطع در دوره احمدینژاد باید بیشتر و گستردهتر دست به این اقدام میزدند
منطقی است که بگوییم این تظاهرات مبتنی بر یک واکنش خودانگیخته اجتماعی و غریزی مردمی نیست.
حتماً پشت ماجرا مسائلی غیر از رفتار خودجوش وجود دارد.
این اتفاق بهاحتمالزیاد پشت پرده سیاسی نیز دارد، بهویژه آنکه در شهرهای خراسان رخداده است؛ جایی که مخالفان دولت ریشه دواندهاند.
حال سؤال این است که چرا جریانی که خود در اغتشاش سال 78 و فتنه 88، متولی و صحنهگردان و محکوم است، به دنبال انتساب شلوغیهای اخیر به جناح و جریان دیگری است؟
چرا نه دولت، نه وزارت اطلاعات و نه شورای عالی امنیت ملی تا کنون هیچ برخوردی با این دروغپردازیها و شایعهسازیها در جامعه نکرده است؟