کد خبر 816305
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۶ - ۰۳:۴۰
عباس حاجي نجاري

در جریان فتنه سال ۱۳۸۸ اگر چه مسئولین امریکایی بارها تأکید کرده‌اند که در آن ماجرا هرآنچه از دستشان برمی‌آمد انجام دادند.

به گزارش مشرق،  «عباس حاجی نجاری» در یادداشت روزنامه «جوان» نوشت:

در جریان فتنه سال ۱۳۸۸ اگر چه مسئولین امریکایی بارها تأکید کرده‌اند که در آن ماجرا هرآنچه از دستشان برمی‌آمد انجام دادند، اما بعضاً این انتقاد را که خانم کلینتون وزیر خارجه وقت امریکا هم بر آن تأکید کرد، می‌پذیرند که چرا از همان آغاز همه ظرفیت‌های لازم را به کار نگرفتند تا فتنه خاموش نشود و آنها بتوانند به اهدافشان در مقابله با نظام اسلامی دست یابند. اما در ماجراهای اخیر امریکایی‌ها تلاش کردند تا هم سردرگمی‌های آغازین و هم تأخیر در موضعگیری‌ها را جبران کنند و به همین دلیل بود که ترامپ و تیلرسون و دیگر تندروهای امریکا در زمره اولین‌هایی بودند که از ماجراهای فتنه‌انگیز آشوب‌های اخیر در بعضی از شهرها حمایت کردند که البته این بر اساس نقشه راهی بود که چند ماه پیش تیلرسون بر آن تأکید کرده بود. وی روز ۲۴ خرداد ماه امسال در جلسه استماع کنگره با اشاره به تلاش‌امریکا برای جلوگیری از گسترش نفوذ ایران تأکید می‌کند که: «سیاست ما در قبال ایران، مقابله با هژمونی ایران و مهار توانایی آنها برای ساخت سلاح‌های هسته‌ای و اقدام برای حمایت از آن عناصری در داخل ایران است به نحوی که به تغییر صلح‌آمیز آن نظام سیاسی منجر شود. همانطور که می‌دانیم چنین عناصری در داخل ایران هستند.»

او در ۲۲ مهرماه مجدداً اذعان کرد که ترامپ برای تغییر حکومت در ایران تلاش می‌کند، به همین دلیل در روند شکل‌گیری اعتراضات اجتماعی در ماه‌های اخیر به محض آنکه با طرح شعارهای ساختارشکنانه در مشهد ماهیت اجتماعات تغییر کرد و شعارها ارزش‌های اساسی نظام را هدف گرفت، موج حمایت‌های بیرونی با محوریت ترامپ و دیگر سران کاخ سفید علنی شد و عملاَ تلاش شد کاستی‌های حمایت از فتنه گذشته جبران شود و عوامل میدانی با امید و پشتوانه بیشتری آشوب‌طلبی‌ها را دنبال کنند و حتی مایک پنس، معاون ترامپ نیز تأکید کرد که اشتباهات گذشته امریکا را در کوتاهی از حمایت کامل از فتنه‌گران تکرار نخواهند کرد. ترامپ نیز در ادامه مدعی شد که زمان تغییر در ایران فرا رسیده است. 

در یک مقایسه اجمالی میان حوادث کنونی با فتنه بعد از انتخابات ۸۸، اگر چه در گذشته زمینه تحریک موضوع تقلب در انتخابات و خاستگاه آن در بخش‌های مرفه‌نشین تهران بود اما در شرایط کنونی عوامل میدانی با تلاش برای تحریک مطالبات اقتصادی مردم در شهرستان‌ها و بخش‌های محروم تلاش دارند با گسترش و توسعه آن، اعتراضات را معطوف به مطالبه اجتماعی مردم کنند، اگرچه در این اجتماعات آنچه کمتر شنیده می‌شود مطالبات اقتصادی مردم است که این اعتراضات به ادعای حمایت از آنها برگزار می‌شود و افراد میدانی و هدایت‌کننده نیز چندان سنخیتی با اقشار مستضعف و ضعیف جامعه ندارند. 

تأکید آشوب‌طلبان در کشاندن تحرکات به فضای امنیتی از طریق تند کردن شعارها و تلاش آنها برای کشته‌سازی از مردم برای عمیق‌تر کردن و تداوم بحران، بیانگر آن است که مردم ایران به‌رغم نارضایتی از عملکرد دستگاه‌های اجرایی و مشکلات معیشتی و اقتصادی، خاستگاه اصلی و آشوب‌ها را شناخته و به همین دلیل با آن همراه نشده‌اند و به همین جهت است که آشوبگران نتوانسته‌اند در هیچ شهری جمعیت قابل توجهی از مردم را با خود همراه کنند و به همین دلیل است که در بعضی نقاط با تیراندازی کور به سمت مردم تلاش دارند عواطف عمومی را تحریک کنند. 

اما از سوی دیگر در این آشوب‌ها سرنخ‌هایی از عوامل میدانی مؤثر در فتنه ۸۸ را می‌توان دید که به دلیل نارضایتی از عملکرد دولت دوازدهم در عدم تقابل با نظام، ترجیح داده‌اند بعضی از وعده‌های غلط انتخاباتی را در کف خیابان دنبال کنند اما محکومیت اقدامات آشوب‌طلبان توسط اکثر گروه‌ها و احزاب از هر دو جریان سیاسی کشور بیانگر آن است که این فتنه و آشوب هم به لحاظ خاستگاه جریانی و حمایت مردمی ابتر است و هم به دلیل نداشتن محور و رأس در داخل بیش از پیش نگاه و وابستگی به بیرون دارد. 

در این میان اگرچه در ارزیابی دلایل نارضایتی اجتماعی مردم فهرست بلندی از ناکارآمدی‌های مسئولین دستگاه‌های اجرایی را می‌توان برشمرد که متأسفانه اعلام بودجه سال ۹۷ و نحوه متهم‌سازی برخی نهادها در آن به مصرف بودجه بیت‌المال مؤثر بوده است اما عبرت‌گیری برخی از فعالان و گروه‌های مؤثر در فتنه ۸۸ از این ماجرای اخیر و اعلام برائت و محکومیت آنها می‌تواند نقطه آغازی برای تعریف ساز و کاری روشن برای رقابت جریان‌های سیاسی در چارچوب نظام باشد تا به هر بهانه‌ای با تخریب کلیت نظام در رقابت‌های انتخاباتی، زمینه‌ای برای متهم‌سازی و وهن نظام اسلامی فراهم نکنند و در پازل جنگ نرم دشمن بازی نکنند. 

مقام معظم رهبری در دیدار روز ۶ دی‌ماه خود با مسئولان و اعضای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، در بازکاوی ابعاد و جنگ نرم دشمن با نظام اسلامی که در این آشوب‌ها جلوه‌های آن آشکار شد، فرمودند: جنگ دشمن با ملت ایران در عرصه‌های مختلف یک واقعیت است و اگر ما از این واقعیت غافل شویم طرف مقابل هوشیار و مراقب است و طراحی خود را به پیش می‌برد. ایشان جنگ نرم دشمن را خطرناک‌تر از جنگ نظامی خواندند و با تأکید بر راهبرد دشمن بر استمرار دشمنی‌ها با ملت ایران، تأکید کردند مهم این است که در هر دوره‌ای طراحی و نقشه دشمن در عرصه‌های مختلف را بفهمیم و بر اساس آن، پیشگیری و دفاع خوب یا حمله پیش‌دستانه داشته باشیم. ایشان در عین حال تأکید نمودند که در این مرحله نیز امریکای جنایتکار و همدستان او را به فضل الهی زمینگیر خواهیم کرد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس