سرویس اقتصاد مشرق - با اینکه مسئولان دولت روحانی روی خوشی به سامانه کارت سوخت نشان ندادند و با حذف سهمیهبندی از دو سال پیش، سامانه کارت سوخت را بلااستفاده گذاشتند، به نظر میرسد اعتراضهای اخیر نسبت به طرح دولت برای گرانی بنزین در بودجه ۹۷، موجب شده بار دیگر بحث سهمیهبندی بنزین مطرح شود.
علی لاریجانی رئیس مجلس نیز در جدیترین موضعگیری خود اعلام کرد که باید به جای گران کردن بنزین، از سیستم دونرخی استفاده کرد تا به اقشار ضعیف فشار کمتری وارد شود.
با این موضعگیری رئیس مجلس و از سوی دیگر مخالفت یکپارچه نمایندگان با افزایش قیمت بنزین در بودجه ۹۷، گویا دولتیها دیگر امیدی به تصویب طرح افزایش قیمت بنزین به ۱۵۰۰ تومان ندارند.
از این رو تنها راهی که باقی میماند سهمیهبندی مجدد بنزین است به طوری که قیمت بنزین سهمیهای همان لیتری ۱۰۰۰ تومان و قیمت بنزین مازاد به قیمت بالاتر تعیین شود تا هم فشار تورمی ایجاد نشود و هم دولت از درآمد مدنظرش باز نماند.
در همین راستا است که امروز شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در پیامکی اعلام کرد: مالکان خودروهای فاقد کارت سوخت بنزین نسبت به دریافت کارت خود برای جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی اقدام کنند.
این پیامک شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی به منزله جدی شدن بازگشت سهمیهبندی بنزین است، زیرا از دو سال پیش با تکنرخی شدن بنزین عملا استفاده از کارت سوخت خودرو بیفایده شد و مالکان خودرو دیگر الزامی به حفظ کارت سوخت خود نداشتند.