شاهزاده سعودی

ولیعهد سعودی به تازگی در برنامه‌ای گسترده، دستور بازداشت شماری از شاهزادگان و بازرگانان ثروتمند سعودی را به اتهام فساد و نیز بازداشت شمار دیگری از آنها را به جرم تجمع اعتراض آمیز صادر کرد.

به گزارش مشرق، سعود المعجب دادستان سعودی روز شنبه خبر بازداشت 11 شاهزاده سعودی را که مقابل کاخ الحکم در شهر ریاض تجمع اعتراض آمیز کرده بودند، تایید کرد.

مسئولان سعودی 11 شاهزاده را به زندان بدنام الحائر منتقل کردند.

درحالی که سعود المعجب علت بازداشت این شاهزادگان را تجمع آنها برای درخواست لغو دستور پادشاه مبنی بر توقف پرداخت قبض برق و آب شاهزادگان از سوی دولت سعودی و درخواست غرامت به خاطر حکم قصاص یکی از بستگان خود عنوان کرد؛ بسیاری به این روایت دادستان سعودی به دیده شک و تردید نگاه کردند.

در همین راستا، "مجتهد" فعال معروف سعودی که یک میلیون کاربر، وی را در شبکه اجتماعی توییتر دنبال می کنند، در صفحه خود در توییتر درخصوص روایت دادستان سعودی شک و تردید به خرج داد و  دلایل واقعی بازداشت آنها را اینگونه تشریح کرد: این 11 شاهزاده به خاطر بازداشت شاهزادگان نزدیک خود و ناپدید شدن محمد بن نایف (ولیعهد برکنار شده سعودی از انظار) تجمع کردند؛ نه به خاطر مسئله پرداخت قبوض آب و برق خود.

این اولین بار در تاریخ عربستان است که شماری از شاهزادگان سعودی در اعتراض به دستورات صادره از مراجع ارشد حکومتی به خیابان می آیند.

نکته جالب توجه این است که 11 شاهزاده معترض به زندان بدنام الحائر در ریاض منتقل شدند؛ درحالی که شاهزادگان متهم به فساد در هتل مجلل "ریتز کارلتون" در بازداشت هستند.

زندان الحائر در سال 1983 میلادی افتتاح شد و بزرگترین زندان سعودی است. این زندان در 40 کیلومتری جنوب شهر ریاض قرار دارد و مستحکم ترین زندان در عربستان است که تحت تدابیر شدید امنیتی قرار دارد.

برپایه این گزارش، زندان زیر نظر اداره بازپرسی کل عربستان است و اکثر زندانیان آن در "پرونده های تروریستی" محکوم شده اند. اما منابع دیگر تاکید می کنند که شمار زیادی از زندانیان سیاسی نیز در این زندان نگهداری می شوند.

موارد نقض حقوق زندانیان برای اولین بار در سال 2007 میلادی برملا شد. در این سال، تصاویر ویدئویی در شبکه اجتماعی پخش شد که با تلفن همراه گرفته شده بود و نگهبانی را در حال ضرب و شتم یک زندانی با باتوم پلاستیکی نشان می داد. اما مسئولان سعودی بعدا ادعا کردند که دو نگهبان دیده شده در تصاویر را مجازات کرده اند و نگهبانی که زندانی را مورد ضرب و شتم قرار داده است، به مدت یک ماه از کار معلق شده است و نگهبان دیگر نیز 20 روز از کار معلق شده است.

اما سازمان دیده بان حقوق بشر در آن زمان بازدیدی از زندان الحائر داشت و شهادت های تعدادی از زندانیان را جمع آوری کرد. این زندانیان گفته بودند که خود شاهد مرگ زندانیان به خاطر اهمال پزشکی مسئولان زندان و شکنجه آنها از سوی زندانبانان بوده اند.

سایت افشاگر "ویکی لیکس" نیز در سال 2010 میلادی از شیوه های وحشیانه مسئولان سعودی در شکنجه مخالفان پرده برداشت و در پایگاه خود در اینترنت نوشت: "عربستان بزرگترین زندانها را در جهان در جهان دارد که مشهورترین آنها، الحائر است".

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس