به گزارش مشرق، خطر وقوع انفجارها در شهرهای مختلف این کشور همزمان با نزدیک شدن به موعد برگزاری انتخابات پارلمانی عراق در نیمه ماه می آینده جدی به نظر می رسد و چه بسا این انفجارها در چارچوب کسب «مقاصد انتخاباتی» جا داشته باشد.
این در حالی است که بسیاری از گروههای سیاسی عراق با هشدار به این خطر، انگشت اتهام را به سمت سرویس های اطلاعاتی منطقه ای نشانه رفته اند.
2012-2017، عراق در صدر آمار عملیات تروریستی
در همین ارتباط مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی آمریکا در گزارشی در خصوص آمار حملات تروریستی در کشورهای مختلف دنیا از سال 2012 تا 2017، اعلام کرد، عراق با وقوع ده هزار حمله تروریستی در ردیف اول قرار دارد.
زلزله عملیات تروریستی در بغداد و موصل
همچنین بغداد از نظر وقوع انفجار و عملیات تروریستی در صدر شهرهای عراق قرار دارد به این ترتیب که در این فاصله دو هزار و 900 عملیات تروریستی را شاهد بود سپس موصل در شمال عراق با 806 مورد انفجار تروریستی در مرتبه بعدی قرار دارد.
عملیات موصل، سد حملات تروریستی در عراق
از نظر ناظران این آمار بالا از انفجارها همزمان با آغاز عملیات « نینوا» یا همان عملیات بازپس گیری موصل در اکتبر 2016 و محاصره داعش به میزان زیادی کاهش یافت.
آمار 2012-2017 قابل تکرار نیست
هرچند آماری که در بالا به آن اشاره شد از نظر ناظران و کارشناسان غیرقابل تکرار است اما بعید نیست که عراق بار دیگر صحنه انفجارها باشد به ویژه اینکه در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی است.
در همین ارتباط «نهله الهبابی» نماینده پارلمان عراق از فراکسیون دولت قانون روز گذشته در مورد احتمال وقوع عملیات اطلاعاتی و جاسوسی برای ایجاد بی ثباتی و ناامنی در کشور هشدار داد و یادآور شد، برخی کشورهای منطقه بر اوضاع امنیتی عراق تاثیر زیادی دارند و به منظور تحقق اهداف انتخاباتی در تلاش برای ایجاد ناامنی در آن برخواهند آمد.
وی با این توضیحات مرحله کنونی را دشوارترین مرحله عراق برشمرد.
نکته دیگر اینکه در شرایطی که عراق از نظر امنیتی در معرض آسیب قرار دارد، اخیر یک هواپیمای آمریکایی به اشتباه نیروهای عراقی شامل نیروهای پلیس و دفاع عشایری را در ناحیه البغدادی در غرب استان الانبار هدف قرار داد که کشته و مجروح شدن 22 نفر را به دنبال داشت.
آمریکایی ها در عراق چه می خواهند؟
همزمان با این حادثه برخی از رهبران سیاسی نقش نیروهای ائتلاف بین المللی و آمریکایی در کشور پس از نابودی داعش را زیر سوال بردند و تاکید کردند پس از نابودی گروه تروریستی داعش در عراق دلیلی برای حضور نیروهای آمریکایی در کشور وجود ندارد.