به گزارش مشرق، با اینکه دولتیهای خبر از ایجاد اشتغال 796 هزار نفری میدهند اما در بین مردم این اشتغالزایی قابل ملموس نیست.
سازمان برنامه و بودجه کشور با انتشار اینفوگرافی گزارش عملکرد اشتغالزایی 749 هزار شغل جدید در 6ماهه نخست امسال راتشریح کرد.
عیسی منصوری، معاون توسعه روابط کار و اشتغال وزارت کار در توضیح اینکه چرا مردم ایجاد اشتغال را لمس نمی کنند با بیان اینکه میزان اشتغال غیر رسمی کشور از 30 درصد به 57 درصد رسیده که جای تأمل دارد گفت: تمرکز اشتغال کشور در بخش غیر رسمی است یعنی همان بخشی که برای اخذ وام مراجعه نمی کند و موفق هم عمل کرده است.
بیشتر بخوانید:
اقدام دولت برای آلودگی و اشتغال
عیسی منصوری، مقام مسئول در وزارت کار درباره مشاغل غیررسمی میگوید: یک محاسبه ای در دنیا بر اساس قانون اوکان وجود دارد که می گوید اگر یک درصد رشد اقتصادی اتفاق بیفتد در ایران باید 100 هزار اشتغال جدید هم ایجاد شود.
به گفته وی، مطرح می شود که بر اساس این استاندارد ایران در سال گذشته رشد اقتصادی چندانی نداشته بنابراین سوال می شود 677 هزار اشتغالزایی چگونه محقق شده است؟ واقعیت این است که جنبه های دیگری نیز وجود دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد.
بیشتر بخوانید:
وعده شغلی نوبخت در سال 97
منصوری می افزاید: سال گذشته ما گذار از اشتغال غیررسمی به رسمی را تجربه کردیم که کسی به آن توجهی نمی کند. چطور ما در بخش صنعت، ریزش نیروی کار داشتیم و رشد صنعت منفی بوده؛ بنابراین سوال می شود چگونه اشتغال زایی داشته ایم؟ باید گفت بخش قابل توجهی از اشتغال ایجاد شده، در بخش غیررسمی اقتصاد بوده است.
معاون وزیر کار اظهار میکند: اقتصاد ایران در سال گذشته توانسته تا حدی مسئله بیکاری را در خود هضم کند. پس عکس داستان صادق نیست که وقتی شما رشد اقتصادی داشتید لزوماً اشتغالی ایجاد نشود بلکه اشتغال در بخش غیررسمی بوده و معمولاً در دورههای رکود، اشتغال به سمت بازار غیررسمی حرکت می کند.