به گزارش مشرق، علیرضا قربانی طی یادداشتی نوشت: با نزدیکتر شدن هرچه بیشتر به ساعت صفر عملیات آزادسازی غوطه شرقی دمشق از دست تروریستها، همانطور که پیشبینی میشد، سنگاندازی حامیان آشکار و پنهان گروههای تروریستی لانه کرده در جوار پایتخت سوریه وارد فاز عملیاتی شد. طرح مضحک احتمال استفاده ارتش سوریه از سلاح شیمیایی که چند سال پیش با نمایشی مسخره توانست مانع از عملیات آزادسازی این منطقه شود، این بار در حالی بهصورت پررنگ در دستور کار تبلیغات رسانهای و سیاسی دشمنان مردم سوریه قرارگرفته که خودشان میدانند، نه چیزی به نام زرادخانه شیمیایی در سوریه وجود خارجی دارد و نه هیچ عقل سلیمی میپذیرد که دولت سوریه درحالیکه دست بالا در تحولات جاری کشورش دارد به این کار دست بزند. بااینحال حامیان تروریستها میدانند که آزادسازی غوطه شرقی توسط محور مقاومت، عملاً «کیش» به حضور مؤثر مزدوران آل سعود و حزب یهود و حامیان آنها در صفحه شطرنج سوریه است.
موقعیت نظامی غوطه شرقی و کوتاهی دست آمریکا و دیگر پشتیبانان تروریستها از کمک مستقیم مؤثر به تروریستها باعث شده است تا برای مقابله با عملیات نظامی محور مقاومت در غوطه شرقی، اقدام به عملیات پیشدستانه جنگ نرم علیه دولت قانونی سوریه در دستور کار قرار گیرد. متهم ساختن سوریه به آماده شدن برای حمله شیمیایی که این روزها در صدر پروپاگاندای رسانههای غربی قرار دارد، گام نخست این عملیات بهاصطلاح بازدارنده است. جالب است که این بار فرانسه بهعنوان کشوری که به خاطر سابقه استعماری در سوریه تأثیرگذار بوده، جلو انداختهشده و هفته گذشته حتی شاهد تهدید مستقیم رئیسجمهور آن کشور به حمله نظامی به سوریه به بهانه پیشگیری از حمله شیمیایی ارتش سوریه بودیم!
بیشتر بخوانید:
منتظر نمایش تکراری رسانه ها در غوطه باشید
تحرک بخشیدن به عوامل شبه اجتماعی یعنی برجستهسازی اقدامات و تبلیغات گروههای موسوم به «کلاهسفیدها» در غوطه شرقی وجه دیگر این جنگ تبلیغاتی پرحجم علیه دولت سوریه است. این گروه که تحت پوشش فعالان اجتماعی و در قالب فعالیتهای بهظاهر صلحطلبانه فعال شدهاند، درواقع بخشی از اعضای گروههای تروریستی مستقر در غوطه شرقی یا مرتبطان با القاعده هستند که نام خود را «سازمان دفاع غیرنظامی سوریه» گذاشته و اینگونه تبلیغ میکند که برای حمایت و نجات جان شهروندان این کشور تلاش دارد. بهعنوان بخشی از عملیات تبلیغی غرب علیه دولت سوریه کلاهسفیدها اخیراً در مناطقی از غوطه شرقی ماسکهای ضد گاز توزیع کرده و اقدام به آموزش برای مقابله با حمله شیمیایی کردهاند تا تهدید شیمایی دمشق را هرچه واقعیتر جلوه دهند. نکته درخور تأمل آن است که بعضی از رسانهها، همزمان از قاچاق محمولههایی از گاز کلر از ترکیه به غوطه شرقی خبر میدهند و این یعنی اگر اتفاقی در این منطقه رخ دهد، پیشاپیش نقش وابستگان به دشمنان مردم سوریه در هر جنایتی آشکار است. دولت سوریه نیز شواهد و مدارکی از آماده شدن تروریستها برای انجام نمایش حمله شیمیایی در غوطه شرقی را به سازمان ملل داده است.
اهمیت آزادسازی غوطه شرقی به خاطر نقش فوقالعادهاش در تحولات آینده سوریه، باعث شده است تا دشمنان دولت سوریه در کنار عملیات روانی و تبلیغاتی، در حوزه دیپلماسی نیز در عالیترین سطوح وارد میدان شوند. کشاندن مسئله غوطه شرقی به شورای امنیت سازمان ملل، بزرگنمایی وضعیت مردم محاصرهشده در غوطه شرقی و اظهار نگرانی از خطراتی که ساکنان این ناحیه از حومه دمشق را تهدید میکند در حالی است که در جریان محاصره همهجانبه و ششساله دو شهر فوعه و کفریا در استان ادلب که زیر آتش تروریستها با قحطی شدید و فقدان امکانات اولیه بهداشتی، درمانی و غذایی دستوپنجه نرم میکنند، هرگز شاهد اظهار نگرانی یا حتی اظهارنظر کشورهای حامی تروریستها نبودهایم. از «کلاهسفیدها» و اقدامات نمایشی آنها هم در این دو شهر محاصرهشده خبری نیست؛ همانطور که از مارک لولاک معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه و کمکهای اضطراری که در جلسه اخیر شورای امنیت ادعاهای گروههای تروریستی را علیه دولت سوریه تکرار کرد.
بیشتر بخوانید:
زوایای پنهان حقایق عفرین و غوطه شرقی سوریه
اگر تنگناها و فشارهای موجود مانع از ادامه عملیات محور مقاومت برای آزادی غوطه شرقی نشود و ارتش سوریه و متحدانش بتوانند این بخش حساس از حاشیه پایتخت را از تروریستها پس بگیرند، تحولی بزرگ بهاندازه اهمیت آزادی حلب رقم خواهد خورد که مسیر برچیدن بساط تروریستها را در شمال و جنوب این کشور هموارتر خواهد کرد. همین اهمیت باعث شده است تا حتی ترکیه که در حال حاضر برای عملیات در منطقه کردنشین شمال سوریه بهسختی با آمریکا دچار اختلافنظر است، در ماجرای غوطه شرقی، در کنار آمریکا قرارگرفته و برای جلوگیری از عملیات ارتش سوریه خود را به آبوآتش میزند.
بااینهمه، حضور چندین هزار تروریست در همسایگی پایتخت و راکت پرانیهای گاهبهگاه آنها به مناطق مختلف دمشق که در هفتههای اخیر شدت یافته است، تهدیدی جدی و آشکار برای دولت و مردم سوریه است تا نگذارد ساکنان دمشق خواب راحتی تجربه کنند. اکنونکه بساط دولت اسلامی دلخواه آمریکا (داعش) تا حد زیادی در سوریه جمع شده و تنها لکههای پراکنده در حال انقراض آن در بعضی مناطق نهچندان مهم فعال هستند؛ همچنین با تنبهی که کردهای سوری از فاصله گرفتن از دولت مرکزی دریافت میکنند، برچیدن غده سرطانی تروریسم در غوطه شرقی به اولویتی اساسی برای دولت بشار اسد تبدیل شده است که حضور نیروهای ویژه ارتش سوریه ازجمله «قواتالنمر» در کنار نیروهای زبده محور مقاومت در غوطه شرقی از عزم جدی دمشق برای علاج این استخوانلایزخم حکایت دارد؛ تصمیمی که حتی اگر با کارشکنیها و تهدیدات محور ترور (تروریستها و حامیان غربی و عربی آنها)، یا بنا به مصالحی اجرای آن مدتی به تأخیر افتد، درنهایت گریزی از آن نخواهد بود.