امارات

تنش موجود میان سعودی با قطری ها و به چالش کشیدن هژمونی و هیمنه سعودی ها در شورای همکاری خلیج فارس از سوی دوحه، موجب شده است تا سعودی در ارتباط با دیگر از اعضای شورای همکاری محتاطانه تر عمل کنند.

به گزارش مشرق، «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان سعودی در آستانه سفر محمد بن سلمان ولی‌عهد عربستان به انگلیس، تنش بین امارات و عربستان درباره یمن را رد کرد. بطوریکه وی در مقام رییس دستگاه سیاست خارجی سعودی مدعی شد که دو کشور سعودی و امارات بر سر یمن توافق کامل دارند.

در واقع این ادعای الجبیر در پی تشدید تنش ها میان امارات و سعودی در یمن بر سر مناطق نفوذ در جنوب و جنوب شرقی یمن مانند شبوه مطرح شده است که به نوعی علیرغم وجود شواهد از نزاع میان طرفین، انکار شده است. لذا از این رو در این یادداشت سعی شده است تا بطور اجمالی به گوشه های از دلایل ادعایی از سوی الجبیر در این رابطه بپردازیم.

اول اینکه با توجه به همزمان شدن تقریبی این سخنان الجبیر با سفر محمد بن سلمان به انگلیس، هدف از بیان این اظهارات این بوده است تا دامنه احتمالی مذاکرات میان محمد بن سلمان و مقامات در انگلیس به ویژه ترزا می نخست وزیر انگلیس و جانسون وزیر خارجه این کشور را در یمن به سوی افزایش حمایت های بین المللی و منطقه ای از سعودی سوق دهد و از انجام هر گونه سخن و عملی که مرتبط با ائتلاف در موضوع یمن است، پرهیز شود.

بیشتر بخوانید:

بن‌زاید چگونه ولیعهد سعودی را برکنار کرد؟

حکومت نظامی اماراتی‌ها در جنوب یمن

دوم اینکه از جمله اهداف مورد نظر از مبادرت ورزیدن به چنین عمل و سخنانی از سوی الجبیر این بوده است که با توجه به آشکار شدن درگیری ها و اختلافات میان سعودی و امارات، وی درصدد است با عادی جلوه دادن این اختلافات میان دو ستون ائتلاف یعنی ریاض و ابوظبی از سوی سعودی ها، توپ را به زمین امارات بیندازد و به نوعی آنها را مقصر اتفاقات اخیر در یمن معرفی کند و به نوعی ابوظبی را در یمن به سمت سیاست صبر و یک رفتار توام با سعه صدر دعوت کند.

سوم اینکه الجبیر از این طریق می خواهد همگان را مجاب کند که اتفاقات پیرامون یمن بویژه در ارتباط با حوثی ها باید به یک مسئله جهانی تبدیل شود؛ در واقع سعودی از این طریق می خواهد تنها مانع موجود و خطرناک در یمن را برای خود انصارالله معرفی کند و توجه و نگاه ها را به سمت جبهه های نبرد ائتلاف در یمن در مناطق شمالی و مناطق تحت نفوذ انصارالله و حوثی سوق دهد.

چهارم اینکه این اقدام وزیر خارجه سعودی از انکار اختلافات آنها میان امارات در یمن بر این امر دلالت دارد که سعودی ها با اذعان به اینکه در نبرد تجاوزکارانه آنها به یمن در قالب ائتلاف به حمایت های همه جانبه امارات نیازمند هستند، لذا اصلاً مایل نیستند که امارات را به عنوان یک همراه واقعی که با تمام امکانات در کنار آنها در یمن بوده است را از دست بدهند. از این رو سعودی ها ترجیح را بر این امر قرار داده اند اختلافات موجود را با امارات در یمن که شامل منازعاتی از قبیل قرار گیری مهره های حمایتی در پست های مهم و اختلاف بر سر مناطق نفوذ در یمن است را میان خود حل و فصل کنند.

پنجم اینکه تنش موجود میان سعودی با قطری ها و به چالش کشیدن هژمونی و هیمنه سعودی ها در شورای همکاری خلیج فارس از سوی دوحه، موجب شده است تا سعودی در ارتباط با دیگر از اعضای شورای همکاری محتاطانه تر عمل کنند؛ از این رو آنها از هرگونه عمق یافتن اختلافاتشان با امارات در موضوع یمن که آتش آن مستقیماً به چشم سعودی ها در شورای همکاری خواهد رفت، پرهیز خواهند کرد.

منبع: سایت تحریر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۵
    1 1
    مشرق تو چقدر ساده ای
  • IR ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۵
    1 0
    باید شهر مخا سریع آزاد شود
  • IR ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۵
    2 0
    گرگ ها به جان هم افتادن یمن مظلوم پیروز است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس