به گزارش مشرق، محمدحسین قدیری ابیانه کارشناس مسائل سیاسی و سفیر سابق ایران در مکزیک در پیش خطبههای نماز جمعه امروز تهران ( جمعه 10 فرودین 97) درباره حمایت از تولید ایرانی گفت: ما یک کشور نفت خیز هستیم و بیش از 100 سال است که نفت در ایران استخراج میشود، هر کشوری نفت و گاز دارد میتواند از آن به عنوان اهرم استفاده کند و سیاست استعمار این بوده که این اهرم را از دست ما در آورد و به ضداهرم تبدیل کند، کما اینکه موفق هم بوده است. با داشتن نفت امروز میبایست ما دشمنان و غرب را تحریم میکردیم ولی آنها ما را تحریم کردهاند.
وی افزود: استراتژی دشمن 2 بعد اساسی داشت، اول اینکه گفتند کشورهای نفت خیز باید نیازمند فروش نفت خام باشند و برای این کار نباید ثروت تولید کنند و تلاش کردند فرهنگ کار را ما را خراب کنند و ما هنوز هم از این مسئله رنج میبریم.
قدیریابیانه تصریح کرد: بعد دوم این بود که درآمدهای نفتی ما در عمران، آبادانی و تولید ثروت و اشتغال به کار گرفته نشود و آن را از دست ما خارج کنند برای همین سعی کردند ما را مصرف گرا بار بیاورند و برای این هم سعی کردند پولهای ما به جیب خودشان برگردد برای همین هم تلاش کردند ما تولیدات آنها را مصرف کنیم.
قدیریابیانه در ادامه گفت: سیاست استعمار این است که استفاده کالای خارجی را به تشخص تبدیل کنند،
وی تاکید کرد: متاسفانه بازار ۸۰ میلیونی ایران در اختیار کالاهای خارجی است. اگر جنس ایرانی مرغوب و با قیمت مناسب باشد مردم مصرف آن را به جنس خارجی ترجیه خواهند داد و این مستلزم ایجاد رقابت بین تولیدکنندگان برای ارتقاء کیفیت است.
قدیری ابیانه اظهار داشت: باید در هنگام خرید با انتخاب کالای ایرانی، به تقویت اقتصاد کشور و تقویت پول ملی کمک کرد و با رونق اقتصادی در کشور، مشکل بیکاری را برطرف کنیم. خرید کالای کشورهای اروپایی که انواع تحریمها را برای ضربه زدن به کشورمان اعمال کردند، اقدام نادرستی است.
وی یادآور شد: اقتصاد کشور باید مبتنی بر تولید ملی باشد و شعار «حمایت از کالای ایرانی» نیز بر همین مبناست.
سفیر سابق ایران در مکزیک ادامه داد: برای حمایت از کالای ایرانی نقش اصلی بر عهده مردم است اما دولت، مسئولان، مجلس و سایر دستگاهها نیز مسئولیت سنگینی دارند. که گاهی هم وظیفه خود را انجام نمیدهند.
قدیری ابیانه ادامه داد: اگر مردم از امروز فقط تصمیم به خرید کالای ایرانی بگیرند، رونق اقتصادی ایجاد خواهد شد و در ادامه کالای ارازانتر و با کیفیت تولید میشود و ارز هم ارزان خواهد شد.
وی افزود: دولت باید جلوی قاچاق را بگیرد. اگر کالای خارجی چه به صورت قاچاق و یا قانونی وارد شود، باید از خرید آن و کمک به خروج ارز از کشور اجتناب کنیم.
سفیر سابق ایران در استرالیا و مکزیک گفت: متاسفانه رسانهها کالای ایرانی را تحقیر میکنند و در فیلمها و رسانهها از کار کردن با الفاظی مانند خرکاری و سگ دویی نام برده می شود که نباید اینگونه باشد.
وی افزود: باید سعی کنیم بر خلاف سیاست استعمار، از اقتصاد نفتی رها شویم که راه آن تولید ثروت ملی است.
قدیری ابیانه با اشاره به درآمدهای نفتی کشور و استقراض دولت از بانک مرکزی، تصریح کرد: ذهنیت مردم از درآمدهای نفتی کشور باید به واقعیت نزدیک شود. رابطه با غرب و آمریکا وضعیت اقتصادی را بهبود نخواهد بخشید؛ مصر نیز با آمریکا رابطه دارد اما وضعیت اقتصادی نا به سامانی دارد، اما آنچه باعث پیشرفت کشورهایی مانند کره جنوبی و ژاپن شده است ساعت کار بالا در این کشور و تعصب نسبت به کالای کشورشان است.
وی در پایان با بیان اینکه رابطه با آمریکا به هیچ وجه پیشرفت و ثروت را بدنبال ندارد، گفت: برخی از کشورهایی که با آمریکا رابطه دارند زیر خط فقر هستند، اقتصاد آمریکا ورشکسته است و نیازمند غارت منابع کشورهای منطقه است و اگر هم در جایی هزینه ای می کند برای غارت بیشتر آن کشورها است.