به گزارش مشرق، چرا برخی دوستان و اهالی ارتباطات از مسدود شدن تلگرام برآشفتهاند و این کار را بیاثر میدانند؟!
فارغ از وجه سیاسی که اتفاقا" بسیار و بی جهت پررنگ است، این موضوع بهتر است به عنوان ابزار ارتباطی و جزیی از نوعی پلتفرم ارتباطی و ویژگیهای ماهوی اینگونه ابزارها مورد بحث قرارگیرد:
۱. پلتفرم مسدود نمیشود. در پلتفرم ارتباطی پیامرسانها، یک پیامرسان خاص محدود یا مسدود میشود، مسدود شدن تلگرام یعنی مسدود شدن یک ابزار از میان شاید دهها پیامرسان مشابه. شاید بشود مقایسه کرد با تعطیل شدن یک فروشگاه هرچند بزرگ در میان انواع فروشگاهها. آن چه را میتوان دغدغه درست اهالی ارتباطات دانست، این است که راه ارتباطی از طریق این گونه پلتفرم مسدود نشود که موضوعی اساسی است. البته باوجود نمونههای مشابه در "پلتفرم پیامرسان"، میتوان مطمئن بود راههای ارتباطی گشوده است.
بیشتر بخوانید:
تلگرام و مسائل حل نشده آن
۲. پیشبینی آینده تلگرم در ایران: تلگرام از رونق میافتد. یکی از ویژگیهای ذاتی این ابزارها بازار- محوری است. اگر کشوری تصمیم به مسدود کردن یکی از انواع پیامرسانها و شبکههای اجتماعی بگیرد و قابلیت اعمال داشته باشد، فعالیتهای قانونی تجاری بر روی آن متوقف میشود. هرچند ممکن است گونهای از ارتباطات میان فردی باقی بماند ولی به دلیل خروج فعالان اقتصادی و تجاری نمیتواند رونق خود را حفظ کند مگر دلایل خاصی برای آن بوجود بیاید یا بیاورند.
۳. اصل آزادی ارتباطات با قانونگریزی شرکتهای فراملی خلط نشود: باید از اصل آزادی ارتباطات در چارچوب قانون دفاع کرد. اما اعمال حاکمیت بر شرکتهای فراملی اصل مبتنی بر منفعت ملی و حاکی از قدرت استقلال کشور است. انواع شرکتها و مؤسسات فرامرزی، به قدرت اعمال حاکمیت هر کشور توجه دارند. میزان اعمال این قدرت، تعیین کننده ارزش و اعتبار یک کشور در میان این مؤسسات است و منجر به کاهش یا افزایش هزینهها و منافع ملی میشود. برای حفظ منافع ملی باید با قدرت از اعمال حاکمیت کشورمان بر شرکتهای فرامرزی حمایت کنیم.