کد خبر 844990
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۱
بستنی

استفاده از شیرهای نجوشیده در تولید محصولات لبنی منجر به شیوع بیماری در شهرها می‌شود.

به گزارش مشرق، محمد حسین عزیزی رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران در خصوص هشدارنسبت به شیوع تب مالت در کشور گفت: مصرف لبنیات سنتی از جمله اصلی‌ترین عامل انتقال تب مالت است. بر این اساس استفاده از شیرهای نجوشیده و پنیرهای تولید شده توسط شیر باز و سنتی، ویروس تب مالت را منتقل کرده و فرد مصرف کننده را آلوده به بیماری می‌کند.

وی افزود: فصل بهار شرایط برای شیوع ویروس تب مالت فراهم است بنابراین رعایت نکات بهداشتی در این فصل امری ضروری است. درحالی که مصرف محصولات لبنی سنتی همچون پنیر تبریزی و شیرهای کیلویی در شهرها، به عاملی برای انتقال بیماری از روستاها به شهر تبدیل شده است.

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خاطر نشان کرد: نجوشاندن شیر محلی و مصرف آن در هر نوع فرآیند غذایی، ویروس تب مالت را به راحتی منتقل می‌کند. بنابر این باحرارت دادن شیر در فرآیند تولید ماست، ویروس تب مالت از بین رفته و احتمال انتقال بیماری از طریق ماست کاهش می‌یابد.

عزیزی عنوان کرد: استفاده از شیرهای سنتی و کیلویی در تولید انواع بستنی‌های سنتی، ذغالی، اسکوپ و قیفی دستگاهی که به صورت دستی و خارج از کارخانه‌های پاستوریزه تولید می‌شود، مقرون به صرفه است؛ بنابراین به علت عدم توجه تولید کنندگان این نوع بستنی‌ها نسبت به حرارت دادن شیرهای مورد استفاده در این مواد خوراکی، ویروس تب مالت به فرآورده تولید شده منتقل شده و مصرف کنندگان را بیمار می‌کند.

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران اذعان داشت: با توجه به افزایش شیوع ویروس تب مالت در فصل بهار و هشدارهای اخیر وزارت بهداشت نسبت به افزایش تعداد افراد مبتلا به این بیماری توصیه می‌شود در شرایط فعلی از خوردن شیر، پنیرهای باز و تبریزی، بستنی سنتی، قیفی دستگاهی و انواع اسکوپ‌ها خودداری شود.

عزیزی در ادامه گفت: در حال حاضر بسیاری از مردم بر اساس تصورات اشتباه مرسوم شده مصرف لبنیات سنتی را مفیدتر از محصولات لبنی کارخانه‌ای و پاستوریزه می‌دانند و بر این عقیده پافشاری می‌کنند که استفاده از محصولات ارگانیک می‌تواند فواید لبنیات را بیش از محصولات کارخانه‌ای به بدن منتقل کند در حالی که استفاده از لبنیات سنتی ناقل ویروس تب مالت بوده و سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد.

وی در پایان افزود: نگهداری پنیر در آب و نمک برای بیش از ۱/۵ ماه احتمال انتقال ویروس تب مالت را در این محصول کاهش می‌دهد براین اساس استفاده از نمک در تولید پنیر نمی‌تواند به طور صد درصد این ویروس را نابود کرده و منجر به تائید سلامت مواد غذایی شود.

منبع: میزان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 14
  • IR ۱۷:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
    50 1
    فروش محصولات پاستوریزه کم شده؟
  • NL ۱۸:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
    57 2
    حالم از محصولات لبنی قلابی بهم میخوره لذت پنیر تبریزی با نون سنگک یا بربری تازه با سبزی محشره
    • DK ۲۳:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
      0 2
      و گلو درد و آلرژی بعد از خوردن آن
    • IR ۰۰:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۰
      22 1
      آخ گفتی... گول این چرت و پرتای کارشناس نماها رو نباید خورد
  • IR ۱۹:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
    52 1
    محصولات لبنی کارخانه ای به علت استفاده از شیر خشک و مواد نگهدارنده و افزودنی های خوراکی اسیدی سرطان زا هستند و استفاده از این محصولات برای سلامتی مضر می باشد. دلیلی نمی بینیم که از محصولات لبنی خالص سنتی استفاده نکنیم.
  • IR ۲۱:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
    30 1
    تب مالت بگیریم بهتر از اینه که با آشغالای مصنوعی ام اس و سرطان بگیریم. نوش جونمون گوشت بشه بچسبه به تنمون.
    • IR ۰۰:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۰
      28 1
      دقیقا... حرف مفت میزنه. باور نکنید
  • تبریزی IR ۲۲:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
    13 3
    ازش بپرسین داروهایش راخورده
  • حم IR ۲۳:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
    12 2
    داره برا صنعت بازاریابی میکنه نگران نباشین.
  • داود CA ۲۳:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
    16 0
    چند سال پیش ماه رمضان برای افطاری یک ظرف یک لیتری شیر خریدم خواستم گرم مصرف کنیم گذاشتم روی گاز که گرم شود دو فاز شد وباور کنید 80 درصد آب سفید ودانه های سفیدکی بله از این نوع تولیدات هم هستمتاسفانه
  • رحیم IR ۲۳:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
    19 0
    آخه عزیز من تو‌اول از موضوع گزارشت اطلاعات کافی بگیر بعد، چون عامل انتقال تب مالت باکتریه نه ویروس
  • IR ۲۳:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
    2 0
    پنیر تبریز با قدمت هزاران ساله هنوز بی رقیبه الکی پنیر تبریز را مثل احمدی نژاد تخریب نکنید باور نمیکنیم
  • IR ۲۳:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
    2 0
    تهیه سبد غذایی به جیب سرپرست خانواده مرتبط است نه توصیه شما !!
  • IR ۰۰:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۰
    21 0
    والله ما شیرازی ها یه عمره داریم بستنی سنتی میخوریم. شکر خدا طوری مون نشده. جمع کنید این بساط دروغگویی رو. میخواین آشغال های کارخونه ای رو قالب کنید به مردم
  • علی IR ۰۰:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۰
    17 0
    (پنیرگوسفندی=پنیرتبریز=پنیرلیقوان)؛ قبل از امدن به بازار چندماه در سردخانه نگهداری میشود تا پنیر با کیفیت حاصل شود و انچنان لذیذ شود .مثلا پنیر تبریزی که الان شما از مغازه میخرید شاید یکساله باشد چون گوسفند ییلاقات اذربایجان فقط در بازه زمانی خاص شیر بیشتری دارد تا برای پنیر استفاده شود (نژادافشار) فقط درفصل بهار و ...؛حالا یه پزشک بگه تب مالت چند ماه در پنیر دوام دارد؟ یارو اصلا نمیفهمه چی میگه! در ضمن شیر باز رو هم بجوشونید میشه پاستوریزه چرا میگه نخورید ؛ کارخونه داره؟ بستنی قیفی رو هم با شیر نایلونی میزنن چون ارزون تره ، باشیر باز سود نمیده چون گرونه تره و...!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس