به گزارش مشرق، اواخر سال 96 بود که دکتر "ناصر صائبی" بهعنوان مخترع خانههای ضدزلزله و ضد حریق که 24 ساعته ساخته میشوند، موفق شد مجوز اصولی خود برای فعالیت در کشورمان را کسب کرد.
از جمله ویژگیهای منحصر بهفرد سازههای ضدزلزله اختراعی دکتر صائبی که در دنیا به اسم (SABS (Saebi Alternative Building System شناخته میشود، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بیشتر بخوانید:
زلزله و سازههای L.S.F؛ سپاه برای محرومین "خانه مقاوم" میسازد + عکس
1. وزن سبک؛ بیشتر حجم این سیستم را "پلیاستایرن" منبسطشده تشکیل میدهد که در حدود 95.8 درصد آن هوا است.
2. عایق حرارتی و صوتی
3. مقاوم در برابر زلزله
4. صددرصد قابل بازیافت (سازگار با محیط زیست)
5. مقاوم در مقابل طوفان
6. قابلیت طراحی و اجرا بههرشکلی
7. سرعت عمل و اجرای بسیار بالا.
این مخترع ایرانی در سال 2004 یعنی 14 سال پیش موفق به ساخت نخستین خانه خود با استفاده از این تکنولوژی در امریکا و در سال 2008 موفق به اخذ گواهی ICC امریکا شده و تا به امروز با استفاده از این تکنولوژی نوین، خانههای متعددی را در کشورهای مختلف جهان از جمله مکزیک، فیلیپین، چین، ژاپن، هائیتی ساخته است؛ وی از سال 93 درخواست خود برای دریافت مجوز فعالیت در ایران را به مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ارائه کرد و پس از 3 سال پیگیری پیاپی، موفق به اخذ مجوز خود از این مرکز در وزارت راه و مسکن شد.
اما پس از اخذ مجوز اصولی و فراهم شدن امکان فعالیت این مخترع بزرگ در کشورمان، یکی از سؤالات اساسی این بود که وی کدام نقطه از ایران را برای آغاز فعالیت خود در ساخت خانههای ضدزلزله انتخاب خواهد کرد؛ دکتر صائبی به صراحت پاسخ به این سوال را داده است: "کرمانشاه و مناطق زلزلهزده سرپل ذهاب" انتخاب نخست این مخترع است تا مردم دردمند این مناطق پس از تحمل ضایعات سنگین جانی و مالی زلزله سال گذشته، اکنون طعم شیرین صاحب خانههای ضدزلزله شدن آن هم با پیشرفتهترین سازههای نوین دنیا را بچشند.
سرانجام پس از این قول دکتر صائبی، در هفته جاری نخستین سفر وی به مناطق زلزلهزده سرپل ذهاب در استان کرمانشاه انجام شد و وی به گرمی مورد استقبال مردم دو روستای "مشکنار قلعه شاهین و سراب ذهاب" قرار گرفت.
این مخترع کشورمان پس از بازدید از این مناطق و گفتگو با دهیار و اهالی این روستاها خطاب به مردم خونگرم این مناطق گفت: به امید خدا با اجرایی شدن سازه سبز (SABS) در این مناطق دیگر امنیت جانی شما و خانوادهها تامین میشود و تحولی بزرگی در منطقه و کشورمان را شاهد خواهیم بود همچنین امکان صادرات این سازههای نوین به کشورهای همجوار، آسیای مرکزی و دیگر کشورهای جهان فراهم خواهد شد.
دکتر صائبی تاکید کرد: نیاز به سرمایهگذاری جدی و فوری از طرف دولت، بنیاد مسکن، بخش خصوصی و خیران در این مناطق وجود دارد و باید هر چه سریعتر این مناطق بازسازی شود و امید است بودجه لازم در اختیار مردم منطقه قرار گیرد تا عملیات ساختمانی روستاها تکمیل شود تا در زلزلههای آینده دیگر شاهد چنین مخاطراتی نباشیم.
مردم مناطق زلزلهزده سرپل ذهاب نیز با درخواست مجدانه از دکتر صائبی برای آغاز هرچه سریعتر ساخت خانههای ضدزلزله خواستار همراهی هرچه بیشتر مسئولان امر و نهادهای متولی در این حوزه شدند.
درباره زمان مورد نیاز برای ساخت خانهها با استفاده از این تکنولوژی و سازههای نوین باید گفت که در صورت فراهم بودن امکانات و شرایط در منطقه موردنظر، واحدهایی با متراژ 55 تا 85 متر ظرف مدت یک تا سه روز و واحدهایی با متراژ 250 تا 1000 متر بین یک تا سه ماه قابل ساخت و تحویل هستند.