به گزارش مشرق، این اقدام وزرای کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در حالی است که وزرای خارجه چین و روسیه روز گذشته به صراحت از برجام دفاع و اعلام کردند «مسکو و پکن اجازه نخواهند داد هیچ کشوری توافق هسته ای با ایران را تخریب کند».
آنها همچنین اعلام کردند به توافق رسیده اند که «روسیه و چین مقابل هرگونه کارشکنی و خرابکاری آمریکا علیه برجام بایستند».
وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای همچنین در این بیانیه بر مبارزه با گسترش افراطی گری تاکید کردند.
کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای همچنین در این نشست از تقویت افراط گرایان در مناطق شمالی افغانستان، ابراز نگرانی کردند.
در نشست کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای اقدامات مشترک کشورهای عضو برای تقویت تلاشها در جهت ارائه پاسخ مناسب به چالشها و تهدیدات جدید در حوزه مسئولیت شانگهای بررسی شد.
بیشتر بخوانید:
لیبرمن: مشکل ما با ایران است نه روسیه
ظریف: خروج آمریکا سبب افزایش اتحاد ماست
در یکی دیگر از نشست های این کشورها، همکاریهای نظامی کشورهای عضو در سال ۲۰۱۷ میلادی و دورنمای تعاملات بیشتر در حوزه دفاعی در چارچوب سازمان همکاری شانگهای مورد بررسی قرار گرفت.
نشست شورای سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای ژوئن (خرداد) سال جاری میلادی در چین برگزار میشود.
سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین المللی بین دولتی است که در تاریخ ۱۵ ژوئن سال ۲۰۰۱ میلادی در شانگهای چین از سوی قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد.
در تاریخ ۱۹ تیر ماه سال ۱۳۹۴ (۱۰ ژوئیه سال ۲۰۱۵ میلادی) هندوستان و پاکستان نیز عضو سازمان همکاری شانگهای شدند.
اکنون جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند.
ارمنستان، آذربایجان، نپال و کامبوج نیز از تاریخ ۱۹ تیر ماه سال ۱۳۹۴ (۱۰ ژوئیه سال ۲۰۱۵ میلادی) به صف ترکیه و سریلانکا پیوستند و شریک گفتوگو با این سازمان شدند.