سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
چمران بیش از یک عضو است؛ محسن با لباس سفید آمده و با کفن باید برود
«سعید شریعتی»، عضو حزب اصلاحطلب اتحاد ملت و از کسانی که در فتنه سال 88 نیز دستگیر شد، به تازگی در بخشی از مصاحبه خود با خبرگزاری دولتی ایرنا، پیرامون دلیل مخالفت طیفی از اصلاحطلبان با شهردار شدن «محسن هاشمی» گفته است:
مانند خانواده های قدیم که میگفتند دختر با لباس سفید به خانه بخت می رود و با کفن از آنجا خارج میشود اعضای شورا هم بایست انسجام خود را تا پایان دوره حفظ کنند و به هیچ عنوان از آن خارج نشوند.
او در عین حال تأکید میکند:
با شناختی که از نزدیک با عملکرد هاشمی دارم می گویم ایشان نسبت به بسیاری از گزینه های دیگر مطرح شده کارآیی بیشتری دارد. چرا که هم شناختش از مدیریت شهری بیش از سایرین است هم بزرگترین پروژه حمل و نقل شهری در چند دهه گذشته یعنی مترو پایتخت را ایشان پی ریزی و پی گیری کرده و به ثمر رسانده است.
شریعتی در اشاره به صحبتهای پیرامون ورود مهندس چمران به شورای شهر تهران –در صورت شهردار شدن محسن هاشمی- نیز اظهار کرده است:
معتقدم وزن تخریبی چمران در شورا بیشتر از وزن یک عضو است. چرا که کل صدا و سیما و رسانه ها در اختیارش قرار داده می شود تا مدام علیه برنامه های شورای پنجم مخالف خوانی کند. چمران نماینده بخش پرقدرتی در بیرون از شوراست. اما با این وجود تاکید میکنم که تاکید ما بر حفظ وحدت شورای شهر به خاطر امکان ورود چمران به این شورا نیست.
این فعال اصلاحطلب در عین حال از این گفته است که ما مشکلی برای انتخاب شهردار نداریم![1]
*میتوان از باب کنایه به صحبتهای شریعتی گفت که آیا هزینههایی که در سال 88 بواسطه همین مبانی غلط بر جریان اصلاحات تحمیل کردید، بس نبود که اکنون راه تکرار سرنوشت انحلال شورای اول را در پیش پای اصلاحطلبان میگذارید؟!
اظهارات شریعتی همچنین در حالی است که شورای شهر تهران به اذعان معاریف اصلاحطلب طی یکسال گذشته هیچ کار مثبتی در تهران انجام نداده و عملا وقت خود را به بطالت گذرانده است.
شهرداری تهران نیز که ناکارآمدی آن اثبات شده، طی این مدت 3 مسئول را تجربه کرده و اینک میرود تا پذیرای چهارمین مقام مسئول خود باشد.
برخی محافل تحلیلی نیز از این گفتهاند که مادام که اصلاحطلبان شهردار خود را از میان رجال انتخاب نکنند؛ بایستی انتظار گزینه استعفا را بکشند.
گفته میشود یکی از علل اصلی معطل ماندن پست شهرداری تهران؛ اختلافات دو حزب کارگزاران و اتحاد ملت بر سر شهردار تهران است.
کارگزارانیها از ضرورت حضور محسن هاشمی در ساختمان بهشت حرف میزنند اما اتحادیها به یک لجبازی ساختاری! فکر میکنند و از طرفی تأکید دارند که گزینه شهرداری، بیش و پیش از هرچیز بایستی به دنبال مطالبات اصلاحطلبان باشد.
به نظر میرسد تهران روزهای سختتری را با شورای شهر اصلاحطلبان در پیش رو خواهد داشت.
***
ضرورت آموزش سکوت به ناجا برای کتک خوردن از «دختران خیابان انقلاب»!
«احمد مازنی»، از نمایندگان اصلاحطلب مجلس که نام و تصویر وی در ماجرای سلفی حقارت دیده شد؛ به تازگی در بخشی از مصاحبه با خبرگزاری ایلنا از پیگیری طرحی دوفوریتی در مجلس برای برگزاری اعتراضات خیابانی خبر داده است.
او همچنین در اشاره به کلیپی که درباره ضرب و شتم پلیس گشت ارشاد و توهین به آنها توسط یک دختر بدحجاب منتشر شد نیز میگوید: من رفتار پلیس را تایید نمیکنم بلکه به عقیده من بهتر است ماموران پلیس آموزشهای لازم برای مواجهه با این چنین موضوعاتی را داشته باشند![2]
*اظهارات این نماینده اصلاحطلب مجلس در حالی است که مقامات ارشد قضایی و پلیسی کشورمان اعلام کردند که در صحنههای کلیپ یاد شده، هیچ خلاف قانونی از سوی پلیس صورت نگرفته و اتفاقا چیزی که رخ داده «وقوع جرم علنی، عدم تمکین از دستور پلیس، توهین به ناجا و ضرب و شتم پلیس» بوده است.
حرفهای مازنی همچنین در حالی است که هیچ عقل و هیچ قانونی در دنیا، 4 مورد بالا را نمیپذیرد و با آنها به شدیدترین وجهی برخورد میکند.
اما این در حالیست که پلیس جمهوری اسلامی ایران از عمل شدید در صحنههایی مثل آنچه در کلیپ گشت ارشاد دیده میشود خودداری کرده است.
از طرفی مشخص نیست پلیسی که برای کتک خوردن هم آموزش ببیند پس اساساً به چه کاری خواهد آمد؟!
گفتنیست، مازنی پیش از این نیز طی اظهار نظری از این گفته بود کنسرت را از امام مجتبی(ع) آموخته است![3]
غیر از انتقاد مازنی، یکی دیگر از نمایندگان اصلاحطلب مجلس نیز چندی قبل طی تذکری رسمی، خواستار برخورد با مأموران ناجا در قبال کلیپ منتشره شد. با اینحال ولی ستاد فرماندهی ناجا از مأموران حاضر در کلیپ مذکور تقدیر کرده است.
***
اصلاحطلبان میگویند: انتقاد رئیسجمهور از وزرا هیچ مشکلی را حل نمیکند
«محمدتقی فاضل میبدی»، از فعالان اصلاحطلب طی یادداشتی در روزنامه آرمان امروز نوشته است:
«باید اذعان کرد که صراحت لهجه رئیسجمهور در دولت دوازدهم بسیار کم شده است. به طور مثال طی روزهای اخیر خطاب به وزرای خود گفت که برخی از وزرا ضعیف و ناامید وعدهای نیز امیدوار و توانمند هستند. اگر رئیسجمهور از وزرای خود ناراضی است چرا وزرایی را انتخاب کرد که به او توصیه میشد نباید از آنها در کابینه استفاده شود؟ اگر از برخی از وزرا ناراضی است، به جای سخن گفتن باید آنها را تغییر دهد. انتقاد رئیسجمهور از وزرا هیچ مشکلی را حل نمیکند، بلکه رئیسجمهور در صورت وجود ایراد و اشکال باید عملا اقدام به تغییر و حل مشکل کند.»[4]
*اظهارات میبدی که محتوای آنها طی روزهای اخیر کراراً از جانب اصلاحطلبان به گوش رسیده است، اگرچه صحیح ارزیابی میشوند اما باید دانست که این قبیل صحبتها صرفاً از آنرو بیان میشوند که اصلاحطلبان وارد پروژه «عبور از روحانی» شدهاند.
در واقع آنها دیگر مثل ایام دولت یازدهم از این نمیگویند که ما «فدائیان روحانی» هستیم و یا تمام کارهای روحانی قانونیست![5] بلکه به جای آن حرفهای شیرین ماهعسلی، امروز به تندترین منتقدان رئیسجمهور و برخی ارکان کابینه تبدیل شدهاند و حتی از این گفتهاند که بر میزان انتقاداتشان طی چند سال آینده نیز افزوده خواهد شد.
برخی محافل تحلیلی در ایام دولت یازدهم این هشدار را به آقای روحانی داده بودند که اصلاحطلبان تا آخر با روحانی نمیمانند و تمام حمایتهایشان از دولت و برجام را نیز انکار خواهند کرد اما کسانی از نزدیکان آقای روحانی ترجیح دادند دل به نمایش «تَکرار میکنم» ببندند و اکنون نیز خودکرده را تدبیر نیست.
محافل یاد شده این تصریح را نیز دارند که طرح سیاسی اصلاحطلبان برای عبور از روحانی بینتیجه خواهد بود و آنها با رئیس دولت اعتدال و مقولاتی مثل برجام دچار «همسرنوشتی» شدهاند.
***
1_ http://www.irna.ir/fa/News/82900756
2_ https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3384373